Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΟΥΣ 4 ΤΡΟΧΟΥΣ

Στην ηλεκτροκίνηση βρίσκεται το μέλλον των αυτοκινήτων πόλης, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα μοντέλα που ετοιμάζουν πολλές εταιρείες με σκοπόν να τα λανσάρουν στην αγορά.
Η ανάγκη για μείωση των εκπομπών ρύπων αλλά και το αυξημένο κόστος των καυσίμων, οδηγούν τις εταιρείες στην κατασκευή οχημάτων τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.
H Mitsubish με το iMiEV, κάνει δυναμική εμφάνιση, καθώ το όχημα διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες βρίσκονται εγκατεστημένες πάνω ακριβώς από τον πίσω άξονα, εξασφαλίζοντας ισχύ 64 ίππων. Το σημαντικότερο ατού του γιαπωνέζικου αυτοκινήτου είναι η ροπή, η οποία αγγίζει ανά πάσα στιγμή τα 18,3 χλγμ.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η τελική ταχύτητα του iMiEV φτάνει τα 140 χλμ./ώρα, με την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να υπερβαίνει ελάχιστα τα 13 δλ. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η αυτονομία κίνησης θα αγγίζει τα 160 χλμ. και ο συνολικός χρόνος φόρτισης των μπαταριών θα φτάνει μόλις τις 6 ώρες. Στο εσωτερικό του 4θυρου iMiEV θα είναι εφικτή η φιλοξενία τεσσάρων επιβατών.
Σε ένα άλλο ηλεκτροκίνητο μοντέλο, στο Smart ED τις Mercedes, οι επιδόσεις είναι σαφώς χαμηλότερες, αλλά αρκετές για τις ανάγκες της πόλης. Και στο Smart ED, οι συσσωρευτές ενέργειας είναι ιόντων λιθίου, με τη διαφορά ότι βρίσκονται τοποθετημένες κάτω από το δάπεδο του χώρου φόρτωσης.
Η μέγιστη ισχύς του αυτοκινήτου είναι 40,8 ίπποι, γεγονός που εξασφαλίζει μια τελική ταχύτητα που δεν υπερβαίνει τα 100 χλμ./ώρα. Σημαντική καινοτομία του γερμανικού μίνι, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, αποτελεί το γεγονός ότι ο οδηγός του μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελέγξει το ποσοστό φόρτισης των μπαταριών του οχήματος μέσω ειδικής εφαρμογής του iPhone. Η αυτονομία κίνησης υπολογίζεται ότι θα φτάνει τα 130 χλμ., ενώ ο συνολικός χρόνος για πλήρη φόρτιση των μπαταριών δεν θα ξεπερνά τις 8 ώρες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα