Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΗΝ ΑΕΚ

Αθήνα
Για όλα τα θέματα που απασχολούν την ΑΕΚ μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης, Σταύρος Αδαμίδης, στους εκπροσώπους του Τύπου που βρίσκονται στο Ζέεφελντ, όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας.
Ο κ. Αδαμίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν κι άλλες μεταγραφές τύπου Ντιόπ, ενώ τόνισε ότι θα εξεταστούν ενδεχόμενες προτάσεις για παραχώρηση παικτών, χωρίς, ωστόσο, να ζημιωθεί αγωνιστικά η ομάδα, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα αντικατασταθούν από ισάξιους ποδοσφαιριστές.
Δεσμεύθηκε ακόμη ότι δεν θα υπάρξουν φέτος καθυστερήσεις στις πληρωμές, ξεκαθάρισε ότι ο Αραούχο είναι εκτός ομάδας και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει ο «Δικέφαλος» στη FIFA και το CAS κατά της Τζένοα, απηύθυνε πρόσκληση σε υποψήφιους επενδυτές, ζήτησε να σταματήσει η σεναριολογία για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι στο τέλος της σαιζόν η ΑΕΚ θα είναι πρωταθλήτρια.
Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του προέδρου της ΑΕΚ:
Για μεταγραφές και πωλήσεις:
«Αν χρειαστούν προσθήκες, θα γίνουν. Δεν πρόκειται να ξεπουλήσουμε. Αν έρθουν προτάσεις, θα τις εξετάσουμε. Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο. Έχουμε μιλήσει με τον προπονητή, γνωρίζει πώς είναι η κατάσταση. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα γίνουν εκπτώσεις στην ποιότητα του ρόστερ. Γνωρίζετε πως είναι η χειρότερη μεταγραφική περίοδος των τελευταίων 20 χρόνων».
Για τα διοικητικά:
«Αφεντικό στην ομάδα είμαι εγώ και το Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν έχω θέσει κανένα χρονικό περιθώριο παραμονής στην προεδρία. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις εν λευκώ, σε συνεργασία πάντα με τους μετόχους. Τις αποφάσεις τις λαμβάνω εγώ και το Διοικητικό Συμβούλιο. Ό,τι κάνουμε έχει γνώμονα το καλό της ΑΕΚ και θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Δουλεύουμε σκληρά και αυτό δεν αμφισβητείται. Σίγουρα θα γίνουν λάθη. Πάντα γίνονται. Τίποτε όμως δεν γίνεται εσκεμμένα».
Για το κλίμα στην ομάδα:
«Να είστε βέβαιοι πως το κλίμα είναι άριστο. Οι σχέσεις μεταξύ μας είναι άριστες. Είμαστε ενωμένοι και έτσι θα παραμείνουμε. Ξέρουμε πως θα περάσουμε πολλές δυσκολίες κατά την διάρκεια της σαιζόν αλλά μόνο ενωμένοι θα τις ξεπεράσουμε».
Για τον Ντιόπ:
«Από τον Μάρτιο είχαμε πει πως χρειαζόμαστε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή σ? αυτή τη νευραλγική θέση. Ο Άρνααρ (σ.σ. Γκρέταρσον) έψαχνε ποδοσφαιριστή για τη συγκεκριμένη θέση και είχαμε δει πως ο Ντιόπ είναι μια πολύ καλή περίπτωση, αφού και η ομάδα του αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.
Από τα τέλη Μαΐου ξεκίνησε η προσπάθεια απόκτησης του Ντιόπ. Θα πρέπει να σας πω ότι είχε και καλύτερες οικονομικά προτάσεις από τη δική μας. Από τη Φούλαμ, τη Σέλτικ και την Παρί Σεν Ζερμέν. Προσπαθήσαμε όμως να τον πείσουμε πως θα έρθει σε μια ομάδα που θα είναι σημαντικός, θα διεκδικεί τίτλους και θα έχει ευρωπαϊκή παρουσία, κάτι που του είχε λείψει.
Η Πόρτσμουθ θα πληρωθεί, μόνο αν πετύχουμε κάποιους συγκεκριμένους στόχους, όπως για παράδειγμα αν μπούμε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ή αν μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το συμβόλαιο του Ντιόπ αναφέρει πως θα πάρει κάποια χρήματα ανάλογα με την επίτευξη των στόχων της ομάδας και ανάλογα με τις συμμετοχές του».
Για τους στόχους της ΑΕΚ:
«Δεν πρόκειται ποτέ να συρρικνωθεί η ΑΕΚ. Θα δυναμώνει όλο και περισσότερο. Μην με βάζετε να λέω συνεχώς για τους στόχους. Αυτό είναι αυτονόητο. Πρωτάθλημα και κύπελλο και καλή πορεία στην Ευρώπη. Δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Δεν με ανησυχεί τίποτε. Αν πάνε τα πράγματα όπως τα έχουμε στο μυαλό μας η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος. Και αν όλοι δουλεύουμε καθημερινά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».
Για τη Σούπερ Λίγκα:
«Λαμβάνουμε μέρος στις συζητήσεις. Η θέση του προέδρου είναι σημαντική. Καμία απόφαση δεν λαμβάνει, όμως, ο πρόεδρος αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο. Στηρίξαμε τον κύριο Κανελλόπουλο αλλά δεν θέλουμε και δεν πρόκειται να μπούμε στο άρμα κανενός. Με 1,5 εκατομμύριο φιλάθλους, έχουμε το δικό μας άρμα. Λευκό δεν θα ψηφίσουμε. Έχουμε άποψη για όλα».
Για τον Μελισσανίδη:
«Είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος και αξιόλογος επιχειρηματίας. Τεράστιο μέγεθος και μεγάλος ΑΕΚτζής. Δεν έχει, όμως, διάθεση να ασχοληθεί. Για τις συζητήσεις που γράφτηκαν πως έγιναν με τον κύριο Παππά, δεν ήμουν παρών και δεν έχω ενημερωθεί πως υπήρξαν τέτοιες. Έχω μιλήσει με τον κύριο Μελισσανίδη και δεν μου είπε τίποτα. Θα πρέπει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο, γιατί έχει καταντήσει κουραστικό και για τον κόσμο και για τον κύριο Μελισσανίδη».
Για την Ερασιτεχνική: «Ο κ. Καψής θα συναντηθεί με μέλη της Ερασιτεχνικής και νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογράψουμε το μνημόνιο συνεργασίας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα