Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Ψήφισμα υπέρ της παραχώρησης της χρήσης του πρώην Δημοτικού Σχολείου Φουρνέ στον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Φουρνέ “ΘΕΣΠΙΣ”, εξέδωσε το Δίκτυο Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης. Το ψήφισμα ενέκριναν και συνυπέγραψαν Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Μουσούρων.
Συγκεκριμένα – όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φουρνέ “ΘΕΣΠΙΣ” – το ψήφισμα του Δικτύου Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης εκδόθηκε κατά τη συνάντηση των μελών του Δικτύου στο ΤΕΙ Κρήτης στις 27 Ιουνίου.
Στο ψήφισμα σημειώνεται μεταξύ άλλων: “Ζητούμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να κάνουν άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραχωρηθεί η χρήση του πρώην Δημοτικού Σχολείου Φουρνέ του Δήμου Μουσούρων Νομού Χανίων, στον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Φουρνέ «ΘΕΣΠΙΣ» διότι:
– Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι προσφέρουν σημαντικό έργο στις τοπικές κοινωνίες.
– Στο χωριό Φουρνές δεν υπάρχει άλλος χώρος κατάλληλος να στεγάσει τις δραστηριότητες που ήδη γίνονται στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου και
– Τα πρώην Σχολεία κατά κανόνα διατίθενται για πολιτιστικούς – μορφωτικούς σκοπούς γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους και τέτοιος πρέπει να παραμείνει σύμφωνα και με το νόμο για τα πρώην Διδακτήρια”.
Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Φουρνέ “ΘΕΣΠΙΣ” αναφέρει ακόμα ότι το ψήφισμα συνυπέγραψαν – την εβδομάδα που πέρασε – σε συνάντηση που είχαν μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Φουρνέ, οι παρακάτω Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Μουσούρων: Βατολάκου, Καράνου, Πρασέ, Εκπολιτιστικός Σύλλογος των απανταχού Μεσκλιανών και ο Σύλλογος “Ένωση των απανταχού Λακκιωτών”. Επίσης, σημειώνει ότι “δεν απάντησαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αλικιανού και Μεσκλών – Ζούρβας, ενώ από την Περιηγητική Λέσχη Σκινέ απάντησαν πως το καταστατικό τους δεν επιτρέπει να εκφέρουν γνώμη”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα