Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ

Eθελοντική δράση καθαρισμού του κεντρικού δρόμου, της πλατείας και της παραλίας των Καλυβών πραγματοποίησε ομάδα 15 μεταναστών την περασμένη Κυριακή 18 Ιουλίου με απόφαση της συνέλευσης των μεταναστών του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης που ζουν και εργάζονται στην περιοχή.
Σε σχετική ανακοίνωση του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης τονίζεται:
“Η ανταπόκριση των κατοίκων στις Καλύβες, που ήταν ανάλογη της θετικής εικόνας που παρουσίασαν οι μετανάστες της περιοχής, έδειξε ότι η τοπική κοινωνία πήρε το μήνυμα της εθελοντικής αυτής δράσης, που όπως έλεγαν οι αφίσες που ανακοίνωναν την πρωτοβουλία αλλά και το γραπτό μήνυμα (http://fmkritis.wordpress.com/) που μοίραζαν οι μετανάστες σε κάτοικους και επισκέπτες, ήταν: «αυτός ο τόπος μας χωράει όλους, αξίζει να τον κρατήσουμε καθαρό από σκουπίδια και ρατσισμό».
Το άπλωμα του χεριού από την κοινότητα των μεταναστών στις Καλύβες έφερε τη «χειραψία» με τους ντόπιους και όλους μας… ακόμα πιο κοντά”.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Συγκέντρωση για τους μετανάστες

Η Κίνηση “Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή”, σε χθεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οργανώνει σήμερα (ημέρα πανελλαδικής αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής κινητοποίησης), στις 7.30 μ.μ., στην Αγορά, συγκέντρωση με μικροφωνική διαμαρτυρία “για την άμεση νομιμοποίηση των μεταναστών, το δικαίωμα των προσφύγων σε άσυλο και στέγη, ενάντια στις ρατσιστικές επιχειρήσεις – σκούπα στο κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων και τις φασιστικές δράσεις στις γειτονιές”.
Στην ανακοίνωσή της η Κίνηση “ΕΕΡΦΑ” καλεί “κάθε Χανιώτη/ισσα, κάθε μετανάστη να συναντηθούμε στην Αγορά και να στείλουμε δυνατά το μήνυμα ότι…:
–  Είναι χυδαίο να καταδικάζεις πρόσφυγες και μετανάστες στην παρανομία, τη φτώχεια και την πείνα.
–  Είναι απαράδεκτο να εμποδίζεις με τη FRONTEX και το Λιμενικό, ανθρώπους κατατρεγμένους από πολέμους, δικτατορίες και φτώχεια, να μπουν νόμιμα στη χώρα. Να τους απαγορεύεις το δικαίωμα στη δουλειά και τη στέγη και μετά να κραυγάζεις υστερικά για «εγκληματικότητα».
– Η Ελλάδα έχει το αρνητικό ρεκόρ σε ποσοστά απόδοσης ασύλου, ενώ πάνω από 30.000 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 10 χρόνια, στο πέρασμα των συνόρων της Ευρώπης – Φρούριο”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα