Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

ΑΦΟΡΗΤΗ ΖΕΣΤΗ

ΔΕΝ μας έφταναν τα καυτά προβλήματα που μας κάνουν κάθε μέρα να χύνουμε ιδρώτα για να τα βγάλουμε πέρα με τα μέτρα της κυβέρνησης, ήλθαν και οι ζέστες! Για όποιον βρέθηκε στο παλιό λιμάνι την Κυριακή το βράδυ, υπήρξε το αδιαχώρητο. Δεν ξαναθυμόμαστε-τουλάχιστον για φέτος- τόσο πολύ κόσμο! Βλέπετε, η λίγη δροσιά, αλλά και η ομορφιά του λιμανιού τη νύχτα, είναι στα εκ των ων ουκ άνευ για τον επισκέπτη των Χανιών.
ΑΛΛΑ και οι παραλίες των Χανιών (φωτό, 1) ήταν περιζήτητες. Ακόμη και οι πιο απόμερες, ακόμη και μετά τις 6 το απόγευμα (φωτό, 2). Σε αντίθεση με τα παραπάνω, εκείνο το περίφημο «Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών», αντί να προσφέρει τη δροσιά που θα έπρεπε να έχει σε θερινή περίοδο, προκαλεί-με την αφροντισιά του- μάλλον αποστροφή Αλήθεια, μήπως ο Δήμος σκοπεύει να φτιάξει καμιά? πισίνα στο νεκρό χώρο (φωτό,3), ώστε να δροσίζονται κάπως και εκείνοι που δεν μπορούν να βγαίνουν έξω από την πόλη; Λέμε?

(Στ.Γ.Κ.)

Πολιτική, ποδόσφαιρο
και χιούμορ!

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ του πολιτικού Ν. Κωνσταντόπουλου, με την «εισπήδησή» του στο χώρο του ποδοσφαίρου, αποτέλεσε πρώτης τάξεως θέμα για ποικίλο χιούμορ. Τι θα μπορούσε, ας πούμε, να πει εισαγωγικά στην εναρκτήρια ομιλία του προς τον κόσμο του «Παναθηναϊκού», ο πρώην πρόεδρος του «ΣΥΝ»; Ή, ποια συνθήματα θα επικρατούν στους οπαδούς της «ΠΑΝΑΘΑ», όταν θα τον βλέπουν; «Νίκο Θεέ, φτιάξε την ΠΑΕ», ή μήπως «Νίκο, με θέσεις, έμπα του Αλέξη»; Και τι θα γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως, οι οπαδοί του θα πουν απευθυνόμενοι στον Αλέξη, «Πρόεδρε Αλέξη, πονάνε τα μυαλά μας, βγάλε μια ανακοίνωση να “ρθούμε στα καλά μας”»; Όπως έγραψε κάποιος στο syriza. WordPress;
ΜΕ ΤΟ ζόφο που επικρατεί γύρω μας, λίγο ποδοσφαιρο-πολιτικό χιούμορ, είναι σίγουρα μια κάποια ανάσα. Δε βλάφτει δα και κανένα. Για παράδειγμα, να περίπου τι θα έλεγε στην πρώτη ομιλία του, ο κ. Κωνσταντόπουλος, απευθυνόμενος στα μέλη-οπαδούς του: «Αγαπητοί φίλοι Παναθηναϊκοί, Αγαπητές πολύχρωμες συνιστώσες -συγνώμη Παναθηναϊκές! Θέλω να τονίσω σε όλους του Συνασπισμού -συγνώμη του «Παναθηναϊκού της Αριστεράς και της Προόδου», ότι θα είμαι πρόεδρος όλων των Πρασίνων και όλων των άλλων χρωμάτων, ακόμη και εκείνων της Ανανεωτικής Αριστεράς! Να είστε σίγουροι ότι το κόμμα ?συγγνώμη η διοίκηση της ΠΑΕ, θα είναι πάντα κοντά σας, όπως αρμόζει στην ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ,- συγγνώμη του ΠΑΟ. Χωρίς παρασκήνιο, και υποομάδες. Χωρίς άλλες συνιστώσες και παρόμοια. Ο αγώνας παραπολιτικών -συγγνώμη παρασκηνίων με βρίσκει αντίθετο?»
ΚΑΙ για να σοβαρευτούμε! Δικαίωμα του κάθε πολίτη και πολιτικού είναι να είναι οπαδός ενός κόμματος ή μιας ομάδας ποδοσφαίρου. Το πρόβλημα είναι, όταν οι δυο αυτές δραστηριότητες μπερδεύονται ή μας μπερδεύουν. Διότι, το κάθε άτομο ?κανόνας αυτό- λέμε πως δραστηριοποιείται και προσφέρει «εφ΄ ω ετάχθη». Συνήθως το ποδόσφαιρο και η πολιτική δεν ταιριάζουν. Εκτός κι αν αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία» διαπλοκής και διαφθοράς, πράγματα ασύμβατα για έναν κ. Ν. Κωνσταντόπουλο.

(Στ.Γ.Κ.)

Χωρίς νερό
Παραθερίζω στα Χανιά, μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, στην «καρδιά» της τουριστικής σαιζόν. Πρωί Κυριακής, 18 Ιουλίου, γυρίζω από τη θάλασσα στο σπίτι που με φιλοξενεί στην περιοχή Μακρύς Τοίχος κι έχω το? θράσος να θέλω να κάνω ένα ντους. Η βρύση τρέχει με το σταγονόμετρο. Εκ φύσεως καλοπροαίρετη, λέω δε βαριέσαι θα περιμένω λιγάκι, ας μείνει και λίγο το αλάτι στο δέρμα, καλοκαίρι είναι. Οι ώρες περνάνε το νερό κόβεται τελείως. Νωρίς το απόγευμα αρχίζω τα τηλεφωνήματα: Εταιρεία Ύδρευσης, Δήμος Χανίων, Δήμος Νέας Κυδωνίας, Υπηρεσία Καταναλωτή. Δεν απαντά κανένας! Αργά το βράδυ κι ενώ έχω κουβαλήσει μπετόνια νερό από δημόσια βρύση, λες και κάνω κάμπινγκ, επικοινωνώ με την αστυνομική διεύθυνση Χανίων και εκθέτω το πρόβλημα. Ο υπάλληλος από την άλλη άκρη της γραμμής απαντά βαριεστημένα: Και πήρατε την Ελληνική Αστυνομία για να σας φέρει νερό; Όχι. Πήρα την Ελληνική Αστυνομία που υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Γιατί αισθάνομαι απροστάτευτη από την αδιαφορία, την αναισθησία και την ασυνειδησία των αρμοδίων για την στέρηση του πολυτιμότερου φυσικού και δημόσιου αγαθού και μάλιστα εν μέσω καύσωνα! Μόνη ακτίνα φωτός το 100, όπου ένας συνεργάσιμος υπάλληλος με παρέπεμψε στο αστυνομικό τμήμα Γαλατά. Μια ακόμα έκπληξη με περιμένει. Ο αξιωματικός με ρωτάει έκπληκτος: Μα δεν ξέρετε ότι την Κυριακή είναι όλα κλειστά;(!) Νιώθω αποκαμωμένη. Οι γυναίκες στα διπλανά σπίτια παλεύουν να παστρέψουν με? στεγνό καθάρισμα τα μωρόπαιδα. Κι αύριο μέρα είναι. Το θέμα είναι ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τον τουρισμό της Κρήτης με συμπεριφορές και πρακτικές σαν αυτή?

Ειρ. Λαζ.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ
Κύριε πρόεδρε,
Ώστε δόθηκε, λέει, τουρκική υπηκοότητα στο δημοφιλή μας Καραγκιόζη! Και πως θα ονομάζουμε εφεξής τους-κατά τον κ. Κεφαλογιάννη (πρώην υπουργό της Ν.Δ.) «Καραγκιόζηδες- Έλληνες πολιτικούς; «Τουρκο-Καραγκιόζηδες;» Αλλά με τα τόσα «καραγκιοζηλίκια» των εθνοπατέρων στην εξωτερική μας πολιτικής, γιατί να μην αρχίσουμε να χάνουμε και κομμάτια της λαϊκής μας παράδοσης;
ΕΡΜΟΛΑΟΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα