Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΖΟΥΜΑ

“Η εποχή μας -όπως και η προσωπική διαδρομή του καθενός- περιέχουν στοιχεία πανωλεθρίας και την ίδια στιγμή θριάμβου. Με αυτή την έννοια ο «πανωλεθρίαμβος» συμπυκνώνει θα λέγαμε την αμφισημία της ζωής”.
Αυτό τον τίτλο επέλεξε ο γνωστός ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Κωνσταντίνος Τζούμας για το τελευταίο μέρος της αυτοβιογραφικής τριλογίας, το οποίο, μετά το “Ως εκ θαύματος” (2008) και το “Complete Unknown” (2009), κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις “Καστανιώτη”.
Το βιβλίο παρουσιάστηκε χθες στο “Κλειδί” bar, στην πλατεία της Σπλάντζιας, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το βιβλιοπωλείο “Σχήμα” και οι εκδόσεις “Καστανιώτη”.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τζούμας συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε βιβλία του.
“Έβαλα ένα στοίχημα” -σημείωσε μιλώντας στα “Χ.Ν.” για τα τρία βιβλία- “ήθελα να είναι μια αυτοβιογραφία γενναία και θαρραλέα. Αλλιώς δεν θα έχει κανένα νόημα να εκτεθώ”.
Ο “Πανωλεθρίαμβος”, το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας που αφορά την περίοδο από το 1995 έως το 2005, θα μπορούσε να διαβαστεί και ως ένα ημερολόγιο, αφού καταγράφει την καθημερινότητα του συγγραφέα στο σήμερα. Παράλληλα, όπως κάθε αυτοβιογραφία -υπογράμμισε ο ίδιος- δίνει τη δυνατότητα να κλείσει κάποιος τους λογαριασμούς του με το παρελθόν: “Είναι ανάγκη να τελειώνουμε με αυτό (σ.σ. το παρελθόν) και να δημιουργηθεί αποθηκευτικός χώρος για καινούρια πράγματα και εμπειρίες. Η αποθήκες πρέπει να αδειάσουν και να μπουν φρέσκα πράγματα. Άλλωστε η νεολαία σήμερα έχει να σου πει τα δικά της”.
Να σημειώσουμε ότι σήμερα ο κ. Τζούμας θα παρουσιάσει το βιβλίο του στο Ηράκλειο, σε εκδήλωση που διοργανώνουν οι εκδόσεις “Καστανιώτη” και το βιβλιοπωλείο “Ελευθερουδάκης”.

Δημ. Μαρ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα