Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Πόθεν έσχες για διευθυντές των δημόσιων νοσοκομείων
Αθήνα
Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την επέκταση της υποχρέωσης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του ν. 3213/2003 (309 Α) και στους διευθυντές και συντονιστές διευθυντές που υπηρετούν στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ.
Την τροπολογία κατέθεσε στο Σχέδιο Νόμου «Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, από κοινού με τους υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση, Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη.
Η συζήτηση για το σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση του ΕΣΥ ξεκινά σήμερα, το απόγευμα στο 1ο Θερινό Τμήμα της Βουλής και ολοκληρώνεται αύριο.

ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ.
Ομάδα παρακολούθησης
στήριξης της οικονομίας
Αθήνα
Τα ονόματα των μελών της Ομάδας παρακολούθησης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, η Ομάδα σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους Τομείς Πολιτικής Ευθύνης της ΝΔ, θα παρακολουθεί την εκτέλεση του Προγράμματος και θα υποβάλλει προτάσεις οικονομικής πολιτικής προς την ηγεσία της ΝΔ με στόχο την ταχύτερη έξοδο από την κρίση.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Σ/ν για την ιδιωτική ασφαλιστική αγορά
Αθήνα
Σήμερα εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης, σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής, οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και άλλες διατάξεις».
Με το νομοσχέδιο προστατεύονται μεταξύ άλλων τα δικαιώματα των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value, οι οποίοι μπορούν να εξασφαλίσουν κάλυψη μέχρι και για το 75% – 80% των απαιτήσεών τους.
Η κάλυψη του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής για τους ασφαλισμένους που δεν είναι ασφαλισμένοι στις δύο εταιρείες επεκτείνεται έως το ποσό των 30.000 ευρώ ανά ασφαλισμένο για όλα τα συμβόλαια ζωής, ενώ ειδικά για τις αποζημιώσεις θανάτου, ανικανότητας από ατύχημα και παροχής σύνταξης, η κάλυψη αυξάνεται έως το ποσό των 60.000 ευρώ ανά ασφαλισμένο από 50.000 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τους ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value, η ικανοποίηση των απαιτήσεών τους προϋποθέτει την πώληση του χαρτοφυλακίου σε άλλη ή άλλες εταιρείες, στις οποίες θα μεταβιβαστούν και τα περιουσιακά στοιχεία των δύο εταιρειών. Τα εν λόγω χαρτοφυλάκια θα αναπροσαρμοστούν προηγουμένως, έπειτα από εισήγηση του επόπτη χαρτοφυλακίου ζωής, ο οποίος θα αναμορφώσει τις παροχές με βάση τα προβλεπόμενα από τον νόμο ανώτατα εγγυητικά επιτόκια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα