Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Αθήνα
Σε διεθνείς συμβούλους θα αναθέσει η κυβέρνηση την αξιολόγηση της πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς για την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σε συνδυασμό με μια γενικότερη μελέτη για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Η απόφαση για τον ορισμό των συμβούλων θα ληφθεί εντός της εβδομάδας από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.
Οι σύμβουλοι θα κληθούν να αξιολογήσουν την πρόταση της Πειραιώς, να διερευνήσουν το εύλογο του προσφερόμενου τιμήματος αλλά και να βολιδοσκοπήσουν το ενδιαφέρον της αγοράς, αναζητώντας ενδεχομένως μία καλύτερη προσφορά. Θα κληθούν δε το αργότερο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου να υποβάλλουν προτάσεις σχετικά με τις πλέον ενδεδειγμένες κινήσεις όσον αφορά τις συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», υπογραμμίζει πως η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς θα αξιολογηθεί σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται και στο πλαίσιο της θέσης της κυβέρνησης για την ανάγκη ύπαρξης ενός δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα.
«Η κυβέρνηση θα αποταθεί σε διεθνείς συμβούλους προκειμένου να έχει μια εμπεριστατωμένη μελέτη για τη θέση και τη δυναμική του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το ξέσπασμα της πρόσφατης κρίσης. Επιπρόσθετα, μεταξύ των θεμάτων που θα κληθούν να εκτιμήσουν οι σύμβουλοι αυτοί θα είναι και η πρόταση του κ. Σάλλα. Σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό τμήμα, πρέπει να ληφθεί απόφαση και από τα αρμόδια διυπουργικά όργανα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης.
Διαψεύδουν
από την Εθνική
H Εθνική Τράπεζα δεν αναμένεται να προχωρήσει σε κίνηση εξαγοράς ή συγχώνευσης το αμέσως επόμενο διάστημα, είπε την ίδια ώρα στο Reuters στέλεχος της τράπεζας.
Το “Βήμα της Κυριακής”, δημοσίευσε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Ράπανος «φέρεται να μεταδίδει σε συνομιλητές του ότι τις επόμενες δέκα ημέρες θα υπάρξουν πρωτοβουλίες τόσο προς το εσωτερικό όσο προς το εξωτερικό”.
«Οι φερόμενες ως δηλώσεις του προέδρου Βασίλη Ράπανου […] ουδέποτε έγιναν σε οποιονδήποτε», προσέθεσε.
Συναντήσεις
εργαζομένων του Τ.Τ
Υπομνήματα με τις θέσεις του για την πρόταση εξαγοράς του Τ.Τ. από την τράπεζα Πειραιώς παρέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον γραμματέα πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώς και με τον αν. υπεύθυνο του τομέα πολιτικής ευθύνης της οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Σταϊκούρα και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Πρωτόπαπα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα