Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αθήνα
Την διάθεση περισσότερων από 400 εκατομμύρια ευρώ στον τομέα της έρευνας, ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Συγκεκριμένα, η υπουργός τόνισε ότι ήδη έχουν εγκριθεί περίπου 140 καινοτόμες δράσεις προϋπολογισμού 82 εκατ. ευρώ , ενώ θα «τρέξουν» δράσεις ύψους 320 εκ. στο τέλος 2010.
Παρουσιάζοντας τη νέα πολιτική της κυβέρνησης στον κρίσιμο και σημαντικό τομέα της έρευνας στην Ελλάδα, η υπουργός έθεσε δύο στόχους οι οποίοι αφορούν στη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και τη δημιουργίας ενός αρχιτεκτονικού ιστού των ερευνητικών ινστιτούτων και ερευνητικών κέντρων της χώρας. Η υπουργός αναφερόμενη στα προγράμματα που έχουν ήδη εγκριθεί υπογράμμισε ότι ο στόχος είναι η παραγωγή 40 νέων προϊόντων και 15 ευρεσιτεχνιών.
Οσον αφορά στην πολιτική προσέγγιση της έρευνας στο υπουργείο Παιδείας , η κ.Διαμαντοπούλου είπε ότι προωθεί τις συνεργασίες των συμπράξεων μεταξύ πανεπιστημίων ερευνητικών κέντρων και ιδιωτικού τομέα.
Τόνισε ότι θα πέσει ιδιαίτερο βάρος, στους τομείς της πληροφορικής, της ιατρικής της βιοτεχνολογίας , της αγροτοβιοτεχνολογίας και του περιβάλλοντος με ιδιαίτερη έμφαση στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ζητούμενο είναι η σύνδεση γνώσης με την παραγωγή προκειμένου να μετατραπεί η ελληνική οικονομία σε μια σύγχρονη οικονομία της γνώσης με έμφαση το ανθρώπινο κεφάλαιο και την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψίστης ποιότητας.
Τέλος, επισήμανε ότι η πολιτική του υπουργείου μπορεί να κωδικοποιηθεί σε 3 «έψιλον» Δηλαδή : Εκπαίδευση- Έρευνα- Επενδύσεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα