Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ

Θεσσαλονίκη
Νέο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αρκούδας σε τροχαίο καταγράφηκε στη βόρεια Ελλάδα, όταν μια ενήλικη αρσενική αρκούδα, ηλικίας 5 ετών και βάρους περίπου 120 κιλών, χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού “Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή”, το βράδυ της Κυριακής, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της.
Η άτυχη αρκούδα πέρασε πάνω από την περίφραξη του δρόμου και χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο οδηγός και ο συνεπιβάτης του οχήματος δεν τραυματίστηκαν, ενώ το αυτοκίνητο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Η Αστυνομία Κοζάνης ενημέρωσε τις περιβαλλοντικές οργανώσεις “Καλλιστώ” και “Αρκτούρος”, αλλά οι ομάδες άμεσης επέμβασης που έσπευσαν, δεν κατάφεραν να προσφέρουν καμία βοήθεια.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των δύο οργανώσεων, στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου έχουν σημειωθεί άλλα δύο αντίστοιχα περιστατικά, ενώ συνολικά στον κάθετο άξονα Σιάτιστας- Κρυσταλλοπηγής έχουν σημειωθεί τα τελευταία 5 χρόνια, συνολικά 10 τροχαία με θύματα αρκούδες. Εκτός από την ανεπάρκεια της περίφραξης δεν έχει προβλεφθεί και η κατασκευή ειδικών περασμάτων για την πανίδα γενικότερα, ενώ δεν υπάρχει η κατάλληλη σήμανση που να προειδοποιεί τους οδηγούς να ελαττώσουν ταχύτητα με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε διαρκή κίνδυνο και όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί”, επισημαίνουν μεταξύ άλλων “Αρκτούρος” και “Καλλιστώ” και καλούν την Πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες, “που θα καταστήσουν ένα εθνικό έργο, όπως η Εγνατία Οδός, ασφαλές για τους οδηγούς και φιλικό για την άγρια ζωή”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα