Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΜΤΒ

Στον Άγιο Αθανάσιο Πέλλας διεξήχθη το πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ) και από το νομό μας μετείχε μόνον ο Τάλως/ΑΝΕΚ Lines, που είχε ίδιο απολογισμό μεταλλίων (δυο) με αυτόν στην περυσινή διοργάνωση, με τη διαφορά ότι τα φετινά είχαν ίδιο χρώμα (ασημένιο).
Την πρώτη ημέρα έγινε η σκυταλοδρομία (team relay -οι ομάδες αποτελούνται από έναν αθλητή κατηγορίας παίδων, εφήβων, ανδρών και μια αθλήτρια) και ο Τάλως τερμάτισε στη 2η θέση, πίσω από τον ΒΑΟ (χρυσό), ενώ το χάλκινο πήρε η Λάρισα. Την προσπάθεια του χανιώτικου συλλόγου άρχισε ο Γιάννης Κακαβελάκης (παίδας) και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν -κατά σειρά- οι Χριστίνα Πρίντεζη (γυναίκα), Σταύρος Σταματάκης (έφηβος), Δημήτρης Χαϊδεμενάκης (άνδρας – ο οποίος έκανε και τον 2ο καλύτερο χρόνο του αγώνα, μετά τον Παττέ).
Την επομένη είχαμε τους αγώνες σε 6 ηλικιακές κατηγορίες, με τον Τάλω να εκπροσωπείται σε τέσσερις από αυτές και τον Γιάννη Κακαβελάκη να κάνει την καλύτερη εμφάνιση, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στους παίδες. Στην ίδια κατηγορία, ο Δημήτρης Κοπανάκης ήταν 10ος, ο Μιχάλης Κορτσιδάκης 17ος και ο Χρήστος Καλλιβρετάκης 19ος.
Ο Σταύρος Σταματάκης -στους έφηβους- και η Χριστίνα Πρίντεζη -στις γυναίκες- τερμάτισαν στην 9η θέση, ενώ στους άνδρες, ο Δημήτρης Χαϊδεμενάκης ήταν 15ος, ο Κώστας Ορφανουδάκης (που ήταν και ο συνοδός προπονητής της αποστολής) 25ος και ο Αλέξης Ιωαννίδης 32ος. Στην τελευταία κατηγορία, ένα χανιωτάκι, ο Μανώλης Δασκαλάκης (του Κρόνου Νίκαιας), παρότι έπαθε λάστιχο σε κάποια σημείο του αγώνα και έμεινε πίσω, πήρε το χάλκινο μετάλλιο, το ασημένιο φόρεσε ο Γιώργος Παττές (Πρωτέας), ενώ για 7η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Περικλής Ηλίας (του Πρωτέα).
* Η περυσινή διοργάνωση είχε φιλοξενηθεί στη Σπάρτη, όπου ο Τάλως (με τους Ανδρέα Περράκη, Σταύρο Σταματάκη, Γιώργο Κακαβελάκη και Ελευθερία Κανδυλάκη) ήταν 3ος στη σκυταλοδρομία, ενώ στις νεάνιδες η Κανδυλάκη (που φέτος δεν έτρεξε, αφού κάνει προετοιμασία με την εθνική μας ομάδα πίστας νεανίδων) κατέκτησε το χρυσό. Τα δυο άλλα μετάλλια της κατηγορίας πήραν ποδηλάτριες του Κύδωνα, η Κατερίνα Καμπουράκη (2η) και Βανέσα Μυγιάκη (3η), ενώ από τον Ο.Α. Σούδας, την καλύτερη θέση είχε πάρει ο Παναγιώτης Καραμπινάκης (9ος στους παίδες).
Ο ΠΟΛ. ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ 13ος ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΡΟΜΟΥ
Ολοκληρώθηκε στην Άγκυρα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου εφήβων και νέων ανδρών, όπου μετείχαν και δυο ποδηλάτες του Τάλως/ΑΝΕΚ Lines. Όπως έχουμε γράψει, στην ατομική χρονομέτρηση εφήβων ο Παναγιώτης Χατζάκης κατατάχθηκε στην 33η θέση (11ος ο Παν. Βλάχος και 28ος ο Ι. Σπανόπουλος), ενώ στην αντοχή, ο Χατζάκης τερμάτισε 29ος, 30ος ο Σπανόπουλος (που είχε δυο πτώσεις οι οποίες του στοίχισαν πολλές θέσεις) και οι δύο με 3 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο. Ακόμη, ο Κωνσταντίνος Παπουτσάς ήταν 37ος, ο Νίκος Ιωαννίδης 79ος και 85ος ο Σπύρος Σαλπαδήμος, ενώ ο Βλάχος εγκατέλειψε.
Στους νέους άνδρες, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα στην ατομική χρονομέτρηση και πήρε την 33η θέση, όμως στην αντοχή τα πήγε πολύ καλά και τερμάτισε 13ος.
Υπενθυμίζουμε ότι συνοδός μηχανικός της εθνικής μας ήταν ο Μιχάλης Φαραντάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα