Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Α1 ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ

Σε αντίθεση με πέρυσι, η χθεσινή κλήρωση του πρωταθλήματος χάντμπολ της Α1 ανδρών θεωρείται πιο “βολική” για τον Κύδωνα, αφού η χανιώτικη ομάδα αρχίζει τις φετινές της υποχρεώσεις με δυο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια.
Στην πρεμιέρα (18/9) υποδέχεται στο κλ. Κλαδισού τον Ζαφειράκη Νάουσας, ενώ μετά από μια εβδομάδα θ’ αντιμετωπίσει τον Φίλιππο Βέροιας και θα δώσει το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της στις 2 Οκτωβρίου, “κόντρα” στην ΑΕΚ.
Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, όλοι τα παιχνίδια έχουν οριστεί Σάββατα, εκτός από αυτά της 6ης αγωνιστικής, που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου. Ο α’ γύρος ολοκληρώνεται στις 11/12, οπότε ο Κύδωνας παίζει στη Θεσσαλονίκη με τη νεοφώτιστη ΧΑΝΘ (εκτός έδρας παίζει -7η αγ.- και με το άλλο “νέο πρόσωπο” της κατηγορίας, τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας), ενώ η κανονική περίοδος προβλέπεται να τελειώσει στις 9 Απριλίου 2011.
Φέτος, η χανιώτικος Όμιλος θα παίξει 6 φορές γηπεδούχος στον α’ γύρο και 5 εκτός έδρας (πέρυσι ήταν αντίστροφα), όμως στο β’ γύρο έχει 4 ταξίδια στη Βόρειο Ελλάδα και από ένα σε Άργος, Αθήνα
Όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής δεν υπάρχουν αλλαγές, αφού σύμφωνα με την ειδική προκήρυξη της κατηγορίας, τελειώνοντας η α? φάση, αρχίζουν τα πλέι οφ και πλέι άουτ, όπου οι 12 ομάδες θα χωριστούν και φέτος -ανάλογα τη βαθμολογική τους θέση- σε τρεις τετράδες: 1η-4η (Α), 5η-8η (Β), 9η-12η (Γ), μεταφέροντας τους μισούς βαθμούς της α? φάσης (αν προκύπτει δεκαδικός, στρογγυλοποιείται προσθετικά) και θα παίξουν από τρία συνολικά παιχνίδια. Η 1η ομάδα της Α? τετράδας κατακτά τον τίτλο, ενώ οι δυο τελευταίες της Γ?, υποβιβάζονται στην Α2.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του α? γύρου, στην πρεμιέρα του οποίου δεσπόζει το ντέρμπι των “Δικεφάλων”, δηλαδή των ομάδων που “πλήρωσαν ακριβά” τα θλιβερά επεισόδια των οπαδών τους στα τέλη του περασμένου Μαϊου, στο ορισμένο παιχνίδι για το φάϊναλ φορ του κυπέλλου, το οποίο δεν έγινε ποτέ.
1η αγωνιστική (18/9)
Φίλιππος Βέροιας – ΧΑΝΘ
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
Αέρωπος Έδεσσας – Πανελλήνιος
ΑΣΕ Δούκα – Βριλήσσια
Διομήδης Άργους – Ιωνικός Ν. Φιλαδ.
Α.Ο. Κύδων – Ζαφειράκης Νάουσας

2η αγωνιστική (25/9)
Α.Ο. Κύδων – Φίλιππος
ΧΑΝΘ – ΑΕΚ
ΠΑΟΚ – Αέρωπος
Πανελλήνιος – Δούκας
Βριλήσσια – Διομήδης
Ζαφειράκης – Ιωνικός Ν.Φ.

3η αγωνιστική (2/10)
ΑΕΚ – Α.Ο. Κύδων
Αέρωπος – ΧΑΝΘ
Δούκας – ΠΑΟΚ
Διομήδης – Πανελλήνιος
Ιωνικός Ν.Φ. – Βριλήσσια
Φίλιππος – Ζαφειράκης

4η αγωνιστική (9/10)
Α.Ο. Κύδων – Αέρωπος
Φίλιππος – ΑΕΚ
ΧΑΝΘ – Δούκας
ΠΑΟΚ – Διομήδης
Πανελλήνιος – Ιωνικός Ν.Φ.
Ζαφειράκης – Βριλήσσια

5η αγωνιστική (16/10)
Δούκας – Α.Ο. Κύδων
Αέρωπος – Φίλιππος
Διομήδης – ΧΑΝΘ
Ιωνικός Ν.Φ. – ΠΑΟΚ
Βριλήσσια – Πανελλήνιος
ΑΕΚ – Ζαφειράκης

6η αγωνιστική (Τετάρτη 10/11)
Α.Ο. Κύδων – Διομήδης
Φίλιππος – Δούκας
ΑΕΚ – Αέρωπος
ΧΑΝΘ – Ιωνικός Ν.Φ.
ΠΑΟΚ – Βριλήσσια
Ζαφειράκης – Πανελλήνιος

7η αγωνιστική (13/11)
Ιωνικός Ν.Φ. – Α.Ο. Κύδων
Διομήδης – Φίλιππος
Δούκας – ΑΕΚ
Βριλήσσια – ΧΑΝΘ
Πανελλήνιος – ΠΑΟΚ
Αέρωπος – Ζαφειράκης

8η αγωνιστική (20/11)
Α.Ο. Κύδων – Βριλήσσια
Φίλιππος – Ιωνικός Ν.Φ.
ΑΕΚ – Διομήδης
Αέρωπος – Δούκας
ΧΑΝΘ – Πανελλήνιος
Ζαφειράκης – ΠΑΟΚ

9η αγωνιστική (27/11)
Πανελλήνιος – Α.Ο. Κύδων
Βριλήσσια – Φίλιππος
Ιωνικός Ν.Φ. – ΑΕΚ
Διομήδης – Αέρωπος
ΠΑΟΚ – ΧΑΝΘ
Δούκας – Ζαφειράκης

10η αγωνιστική (4/12)
Α.Ο. Κύδων – ΠΑΟΚ
Φίλιππος – Πανελλήνιος
ΑΕΚ – Βριλήσσια
Αέρωπος – Ιωνικός Ν.Φ.
Δούκας – Διομήδης
Ζαφειράκης – ΧΑΝΘ

11η αγωνιστική (11/12)
ΧΑΝΘ – Α.Ο. Κύδων
ΠΑΟΚ – Φίλιππος
Πανελλήνιος – ΑΕΚ
Βριλήσσια – Αέρωπος
Ιωνικός Ν.Φ. – Δούκας
Διομήδης – Ζαφειράκης

Οι αγώνες του β? γύρου θα διεξαχθούν (όλες Σάββατο) σε αντίστροφες έδρες, στις: 18/12 (12η αγωνιστική), 15/1/2011 (13η αγ.), 22/1 (14η αγ.), 29/1 (15η αγ.), 5/ 2 (16η αγ.), 19/2 (17η αγ.), 26/2 (18η αγ.), 19/3 (19η αγ.), 26/3 (20η αγ.), 2/4 (21η αγ.), 9/4 (22η αγωνιστική).
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στο επίσημο site της ΟΧΕ είναι καταχωρημένες δηλώσεις εκπροσώπων των 12 ομάδων, σχετικά με την κλήρωση. Από τον Κύδωνα μίλησε ο πρόεδρος της επιτροπής χάντμπολ, Νότης Ψυλλάκης, που είπε: “Είναι θετικό ότι η ομάδα μας έχει τα δυο πρώτα παιχνίδια εντός έδρας με δεδομένο το ντεζαβαντάζ της προετοιμασίας, αφού θα έχουμε λίγα φιλικά, λόγω απόστασης. Αυτό που προέχει για εμάς είναι το πως η ομάδα θα είναι ετοιμοπόλεμη, με τον ίδιο προπονητή, τον Ζλάτκο Πετρονίγιεβιτς, ενώ πιστεύω πως και σε αυτό το πρωτάθλημα θα υπάρχουν κάποια come back, όπως αυτό που έκανε η ομάδα μας στο τέλος της περυσινής διοργάνωσης”.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, μας είπαν και τη δική τους άποψη δυο από τους πιο παλιούς παικτες της ομάδας.
Στέφανος Κοκολοδημητράκης: “Πρέπει ν’ αξιοποιήσουμε την έδρα στα δυο πρώτα παιχνίδια, ώστε να πάρουμε βαθμούς οι οποίοι θα μας βοηθήσουν και στον ψυχολογικό τομέα, κάτι που δεν έγινε πέρυσι. Ένα καλό ξεκίνημα θα μας δώσει αυτοπεποίθηση νά ανταπεξέλθουμε σε μια δύσκολη συνέχεια και τελικά να πετύχουμε τον όποιο στόχο βάλει η ομάδα”.
Στέφανος Ξανθουδάκης: “Η καλή κλήρωση φαίνεται από τον αν έχεις ανάλογα αποτελέσματα μέσα στο παρκέ. Αφού όμως επιμένεις, μπορώ να πω ότι πρέπει να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται στον α’ γύρο, γιατί, θεωρητικά, στο β’ θα έχουμε πολύ πιο δύσκολη αποστολή”.
* Πριν την κλήρωση, ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ, Χαράλαμπος Πιλαφάς, τόνισε: “Το πρωτάθλημα θ’ αρχίσει στις 18 Σεπτεμβρίου, ώστε να τελειώσει στις 21/5 /2011 και έτσι να υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία της Εθνικής νέων, εν όψει του αντίστοιχου παγκόσμιου πρωταθλήματος. Το φάϊναλ φορ του κυπέλλου αποφασίσαμε να είναι η τελευταία διοργάνωση της περιόδου, ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός μέχρι το τέλος για τις ομάδες που αποβλέπουν στην έξοδό τους στην Ευρώπη”. Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών (του οποίου η κλήρωση έγινε επίσης χθες, μαζί με αυτήν της Α2 ανδρών) υπήρξαν δυο αλλαγές, αφού λόγω οικονομικών προβλημάτων αποχώρησαν οι ομάδες Αναγέννηση Βύρωνα και Ποσειδώνας Λουτρακίου (τις θέσεις τους πήραν Παναιτωλικός -πρώην Προοδευτική Αγρινίου και Άρης Νικαίας, οι οποίες κανονικά θα ήταν αντίπαλες της ΕΑΧ Χανιά στην Α2). Όπως δήλωσε ο κ. Πιλαφάς “… στην Α1 γυναικών θα έχουμε αναδιάρθρωση της κατηγορίας. Στο τέλος θα γίνουν play off σε δυο τετράδες, 1η-4η, 5η-8η, αυτομάτως θα υποβιβαστούν η 9η και 10η της τελικής βαθμολογίας, ενώ μετά την ολοκλήρωση των αγώνων για την 5η-8η θέση, θα υποβιβαστούν στην Α2 τόσο η 7η, όσο και η 8η ομάδα”.
Τα νέα αυτά δεδομένα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για την ΕΑΧ Χανιά, όσον αφορά τον οικονομικό τομέα, αφού τη θέση των δυο προαναφερόμενων ομάδων πήραν ο Φαίακας Κέρκυρας και ο Αμύντας Αμυνταίου, κάτι που σημαίνει ότι αυξάνονται κατά πολύ τα έξοδα μετακίνησης για το χανιώτικο σωματείο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα