Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ
Προσφέρει 100.000 δολλάρια για τον Πάουλ το χταπόδι!
Μόσχα
Διαφημιστικό τέχνασμα ή πραγματικότητα; Κανείς δεν είναι σε θέση να ερμηνεύσει την είδηση που δημοσιεύεται στον ρωσικό Τύπο, μέχρι να αποδειχθεί περί τίνος πρόκειται.
Πιό συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι ενός ρωσικού γραφείου στοιχημάτων που δρατηριοποιείται στο διαδίκτυο, εξέφρασαν την βούληση να αγοράσουν τον Πάουλ (σ.σ. το διαβόητο πλέον χταπόδι που προέβλεψε με επιτυχία τα αποτελέσματα σε αναμετρήσεις του Μουντιάλ), προσφέροντας μάλιστα το εντυπωσιακό ποσό των 100.000 δολλαρίων!
«Θα είναι ένας από τους 120 υπαλλήλους μας», δήλωσε σχετικά ο Ολγεκ Ζουράφσκι, ένας εκ των συνιδιοκτητών της συγκεκριμένης εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πάουλ που «ζει και βασιλεύει» στο ενυδρείο του Ομπερχάουζεν στην Γερμανία, προέβλεψε με επιτυχία τα αποτελέσματα στους αγώνες των «πάντσερ» στο Μουντιάλ, καθώς και την επικράτηση της Ισπανίας στον τελικό επί της Ολλανδίας.

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
Σήμερα η τελετή έναρξης

Εντυπωσιακή, όσο και πρωτότυπη προβλέπεται να είναι η αποψινή τελετή έναρξης του όπεν μεσογειακού κυπέλλου συγχρονισμένης κολύμβησης, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο κολυμβητήριο Χανίων το πενθήμερο 21-25 Ιουλίου.
Οι περίπου 250 αθλήτριες, που εκπροσωπούν 21 χώρες, θα συγκεντρωθούν (7.30μμ) στο Γiαλί -Τζαμί, απ’ όπου θ’ αρχίσουν την παρέλαση. Διασχίζοντας την οδό Κουντουριώτη, θα φτάσουν στο χώρο κάτω από τη σημαία στο φρούριο Φιρκά, όπου θα έχει στηθεί η εξέδρα και θα γίνει το επίσημο τελετουργικό (που μεταξύ άλλων προβλέπει επίδειξη ταχύπλοων και διάφορους σχηματισμούς από βάρκες, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική και χορό) των σημαντικών αυτών αγώνων, που διοργανώνει η ΚΟΕ, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Χανίων.
Την ευθύνη για την παρέλαση, αλλά και τις χορογραφίες της τελετής, έχει η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Πολυτεχνείου Κρήτης (και τεχνικός σύμβουλος-συντονιστής των αγώνων) Κατερίνα Βαγιωνή.
Όμως σήμερα και στο πλαίσιο της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης, είναι προγραμματισμένες ακόμη δυο εκδηλώσεις. Στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου θα γίνει (9πμ-12.30μμ) η συνεδρίαση της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Υγρού Στίβου και αμέσως μετά, στον ίδιο χώρο, θα δοθεί η επίσημη συνέντευξη Τύπου των αγώνων.
Όπως έχουμε γράψει, το μεσογειακό κύπελλο συγχρονισμένης κολύμβησης Comen αφορά τις ηλικίες 13-15 ετών, όμως έχει χαρακτηριστεί όπεν, δηλαδή θα πάρουν μέρος και χώρες εκτός λεκάνης Μεσογείου, με ηλικιακά μεγαλύτερες ομάδες. Με την εθνική μας Comen (που συμπληρώνει μια εβδομάδα προετοιμασίας στα Χανιά) θ’ αγωνιστεί η αθλήτρια του ΝΟΧ, Άννα Ντουντουνάκη, όμως η Ελλάδα θα “κατεβάσει” και δεύτερη ομάδα, στην οποία μετέχουν άλλα δυο κορίτσια του χανιώτικου Ομίλου, η Φρατζέσκα Αμπελά και η Στέλλα Μπιτσάκη.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ: Ο οργανωτική επιτροπή του μεσογειακού κυπέλλου συγχρονισμένης κολύμβησης ευχαριστεί το κατάστημα οπτικών ειδών “Λελεδάκης”, για τη διάθεση φαρμακευτικού υλικού με το οποίο εξοπλίστηκε το ιατρείο του κολυμβητηρίου.

Α1 ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΑΝΔΡΩΝ
Με νέα πρόσωπα φέτος ο ΟΑΧ

Στις 2 Οκτωβρίου θ? αρχίσει το πρωτάθλημα της Α1 πινγκ πονγκ ανδρών, στο οποίο ο ΟΑΧ θα παρουσιαστεί εντελώς ανανεωμένος, αφού στην ομάδα δεν συνεχίζει κανείς από τους αθλητές που αποτελούσαν την περυσινή τριάδα. Κάτι τέτοιο είχε διαφανεί με την ολοκλήρωση της περυσινής -πλέον- αγωνιστικής περιόδου και επιβεβαιώθηκε με την ανακοίνωση, από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. των φετινών μεταγραφών.
Έτσι, ο Αντώνης Μαλινάκης θα συνεχίσει την καριέρα του στον νεοφώτιστο στην Α1 Α.Ο. Αμφιθέας, ο Μανώλης Σγουρομάλλης στον ΑΣΕΑ Χίος (ομάδα Β΄Εθνικής) και ο Γιάννης Γεωργαντάς στο Π.Κ.Δ. Ταύρου.
Τις θέσεις τους θα πάρουν δυο χανιωτάκια, ο Κώστας Μουτσάκης (που αναμένεται να επιστρέψει μετά από απουσία 2 χρόνων στην ενεργό δράση) και ο Μανώλης Πατσουμαδάκης (ο οποίος πέρυσι αγωνιζόνταν δανεικός στην Α2 με την Α.Ε. Νέας Κηφισιάς), ενώ νέα πρόσωπα θα είναι οι νεαροί διεθνείς Γιώργος Κανάσης και Γιώργος Νταλιάνης, οι οποίοι αποκτήθηκαν με υποσχετική για ένα χρόνο από τον Α.Ο. Πεύκης (πέρυσι έπαιζαν στο ΑΚ Ζωγράφου).
Γενικότερα, το φετινό “πάρε-δώσε” επιφύλαξε εκπλήξεις. Στη συνεδρίασή της επιτροπής μεταγραφών της ομοσπονδίας συζητήθηκαν συνολικά 387 αιτήσεις από τα σωματεία-μέλη της, αλλά πέρα από τον μεγάλο αριθμό μετακινήσεων, υπάρχουν και μεταγραφές που ξεχωρίζουν. Μια από αυτές είναι του Ντανιέλ Τσιόκα, ο οποίος επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια και εγγράφηκε στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση Βόχας, το νεοσύστατο σωματείο της Κορινθίας και όποτε χρειαστεί θα το ενισχύσει στην προσπάθεια για άνοδο από τη Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία. Ακόμα ένας «ξενιτεμένος», που επέστρεψε -μετά από δυο χρόνια στη Γαλλία- είναι ο Στέφανος Μανουσώφ, ο οποίος θα παίξει στον Α.Ο. Ταταύλα.
Όπως προκύπτει από τη σχετική λίστα που αφορά την Α1 ανδρών, αποδυναμώθηκε ο Ολυμπιακός (έφυγαν οι Τάσος Ρηνιώτης-στην Ιταλία και Βαγγέλης Χατζόγλου -στη Α2 και τον Δ.Α.Ο. Ταύρου), όπως επίσης το ΑΚ Ζωγράφου (εκτός από τους Κανάση, Νταλιάνη έφυγε και ο Πήττας), αλλά και ο ΟΑΑ Ηρακλείου (ο νεαρός διεθνής Φίλιππος Μουχτούρης δεν θα παίξει δεύτερη χρονιά στην ομάδα της Κρήτης – πήγε στον νεοφώτιστο στην Α1, ΑΟ Ηράκλειο 2001, ενώ δεν ανανεώθηκαν και οι υποσχετικές των Γιάννη Κορδούτη -από Α.Σ. Πέρα και Παναγιώτη Πετρή -από Ταταύλα).
* Επτά θα είναι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, που θ? αγωνιστούν φέτος σε ξένα πρωταθλήματα, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα (καθώς σε κάποιες χώρες συνεχίζεται η μεταγραφική δραστηριότητα). Στους Καλλίνικο Κρεάνγκα (Ενεμπόν Γαλλίας), Παναγιώτη Γκιώνη (Ανζέρ Γαλλίας), Γιάννη Βλοτινό (Σαρτρ Γαλλίας), Κατερίνα Ντουλάκη (Κολόσα Τελεσίλ Ισπανίας), προστέθηκαν οι Τάσος Ρηνιώτης (Συρακούσα Ιταλίας), Λάουρα Νικουλάε (Μαρμάντ Γαλλίας), ενώ ο καβαλιώτης αθλητής Απόστολος Μπαξεβανίδης θα βρίσκεται και φέτος στην 5η ομάδα της Μπορούσια Ντίσελντορφ.

Τα τουρνουά μπιτς βόλεϊ
της ΕΣΠΕΚ και της Forthnet

Χανιώτικη συμμετοχή είχαμε σε δυο τουρνουά μπιτς βόλεϊ που διεξήχθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στο Ηράκλειο, ΕΣΠΕΚ και ΔΑΟΗ διοργάνωσαν (στην παραλία Δ.ΕΠ.Τ.Α.Η.) το Satellite ανδρών -γυναικών και οι Πολυτίμη Ξιαρχογιαννοπούλου / Κέλυ Κορακοβούνη έφτασαν μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκαν 1-2 από τις Χριστοδούλου / Βροντάκη, ενώ την 7η θέση πήραν η Ελένη Δόβρου με την Αντιγόνη Σηφαλάκη.
Στους άνδρες, οι Ηλιάκης / Κουκάκης έχασαν στον ημιτελικό και κατέλαβαν την 3η θέση, στον τελικό, οι ρεθεμνιώτες Μπέμπης / Διαμαντάκης επικράτησαν 2-1 των νεαρών Γ. Βραχνά / Κ. Παππούλη, από την Κω, ενώ ο Βαγγέλης Φυντριλάκης, με συμπαίκτη τον Κοσκινά ήταν 7οι.
Το άλλο τουρνουά έγινε στο Σχινιά και ήταν ο τελικός του 11ου Forthnet Beach Volley Tournament (που διοργάνωσαν η Forthnet και η Νova, σε συνεργασία με τον πρώην διεθνή αθλητή Μιχάλη Τριανταφυλλίδη και η πρεμιέρα του δόθηκε πριν περίπου δυο εβδομάδες στους Αγίους Αποστόλους).
Στις γυναίκες αγωνίστηκε το διεθνές μας ζευγάρι, Κωνσταντίνα Βλαχάκη/ Άννα Σπανού, οι οποίες έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά, όπου έχασαν 0-2 σετ (15-21, 16-21) από τις Κατερίνη Νίνα / Πλαγιαννάκου Μαρία.
Τις ίδιες αθλήτριες είχαν αντιμετωπίσει και στο πρώτο τους παιχνίδι, γνωρίζοντας την ήττα με 0-2 (6-21, 9-21), ενώ στη συνέχεια επικράτησαν 2-1 (14-21, 21-18, 15-10) των Βλασερού Παναγιώτας / Καρατζοπούλου Βάσιας και επίσης 2-1 (21-13, 18-21, 17-15) των Σαλούστρου Άννας / Χριστοφόρου Θέλμας. Νικήτριες αναδείχθηκαν οι Κατερίνη / Πλαγιαννάκου, κερδίζοντας στον τελικό τις Καράβη Τερέζα / Πασιαλή Χριστίνα με 2-0 (21-13, 21-16).
Στους άνδρες, οι Αλεξιάδης Αλέξανδρος / Γεωργακόπουλος Νεκτάριος πήραν την 7η θέση και οι Τσιάκαλος Παντελής/Σκορδυλάκης Στέλιος την 13η, ενώ την 1η θέση κατέλαβαν οι Αριστόπουλος Αλέξανδρος / Πολυχρονιάδης Αλέξανδρος που νίκησαν στον τελικό με 2-0 σετ (21-13, 21-13) τους Μαρουτά Άκη / Τσιγαρίδα Κώστα.

Στη “μάχη” του παγκοσμίου
στίβου εφήβων ο Μιχαλέλης
Δεύτερη μέρα σήμερα στο 13ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου εφήβων-νεανίδων που διεξάγεται στην πόλη Μόνκτον του Καναδά και στη “μάχη” μπαίνει ο αθλητής του Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος, Δημήτρης Μιχαλέλης, ο οποίος θ’ αγωνιστεί (7.45μμ) στον προκριματικό του μήκους. Ο νεαρός άλτης (που έχει φέτος ρεκόρ 7.62μ) θα προσπαθήσει να βρεθεί στην καλύτερη δωδεκάδα του αγωνίσματος και αν τα καταφέρει, θα πάρει μέρος (8.15μμ) στον αυριανό τελικό.
Επίσης, σήμερα αγωνίζονται οι Αθηνά Κοΐνη (9πμ – 3.000μ στιπλ), Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (18.40μμ – δισκοβολία),

Συνέντευξη Τύπου Α.Ο. Χανιά
και Ακαδημίας Νέας Κυδωνίας
Αλλαγή ώρας υπάρχει στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τη συνεργασία του ΑΟ Χανιά με τις Ακαδημίες της Νέας Κυδωνίας, η οποία θα δοθεί τελικά στις 2.30μμ σε αίθουσα της Νομαρχίας Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα