Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΣΕ ΠΙΣΙΝΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Δύο ανήλικα παιδιά που βρίσκονταν για διακοπές στα Χανιά κινδύνευσαν να πνιγούν προχθές σε πισίνες ξενοδοχείων του βόρειου οδικού άξονα.
Στην πρώτη περίπτωση, ένα παιδί δύο ετών, αλλοδαπής καταγωγής, παρουσίασε σπασμούς επιληπτικής κρίσης και έπεσε στην πισίνα ξενοδοχείου στο Μάλεμε.
Με διαφορά λίγων ωρών ένα ακόμα παιδί, ηλικίας 7 ετών διέφυγε της προσοχής των γονιών του και έπεσε στο νερό χωρίς σωσίβιο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στον πυθμένα της πισίνας ξενοδοχείου στην Χρυσή Ακτή. Ευτυχώς και τα δύο περιστατικά έγιναν άμεσα αντιληπτά, το παιδιά ανασύρθηκαν και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πλήρωμα του ΕΚΑΒ που είχε κληθεί στο κάθε σημείο.
ΤΟ ΕΚΑΒ
Όπως ανέφερε ο γιατρός του Τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ Στέλιος Λαμπάκης “και τα δύο περιστατικά έγιναν προχθές το απόγευμα σε ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή του δήμου Πλατανιά και της Νέας Κυδωνίας. Στην πρώτη περίπτωση ένα παιδάκι αλλοδαπής καταγωγής παρουσίασε επιληπτικούς σπασμούς και κατά την διάρκεια της επιληπτικής κρίσης έπεσε στην πισίνα του ξενοδοχείου. Στην δεύτερη περίπτωση ένα παιδάκι επτά χρονών επίσης αλλοδαπής καταγωγής ξέφυγε από την επιτήρηση των γονέων του και έπεσε στην πισίνα. Έμεινε για λίγη ώρα κάτω από την επιφάνεια του νερού αλλά ευτυχώς δεν δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα στην υγεία του. Και τα δύο παιδιά είναι καλά στην υγεία τους όμως μας δίνεται η ευκαιρία να θυμίσουμε ότι η προσοχή των γονέων προς τα παιδιά πρέπει να είναι αδιάκοπη”.
“Eίναι απαραίτητο όταν έχουμε μικρά παιδιά επειδή δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου και κάνουν πράγματα απρόσμενα να μην τα χάνουμε ποτέ απο τα μάτια μας ειδικά όταν είναι κοντά σε νερό οποιαδήποτε ποσότητας και ποιότητας. Γενικότερα θα πρέπει να είμαστε πολύ κοντά τους όταν έρχονται σε επαφή με το υγρό στοιχείο, ανεξαρτήτως αν είναι θάλασσα η πισίνα, αν τα νερά είναι ρηχά η βαθιά, ακόμα κι αν μιλάμε για μια λεκάνη με νερό στο σπίτι. Να μην τα χάνουμε από τα μάτια μας ούτε δευτερόλεπτο γιατί δεν ξέρουμε πότε θα κάνουν κάτι παράτολμο”.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων, κ. Νίκος Κόρακας, ανέφερε: “Θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι που έχουν στον χώρο της εγκαταστάσεων τους πισίνα, να τηρούν όλους τους κανονισμούς ασφαλείας που προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία. Συγκεκριμένα ο επόπτης ασφαλείας πισίνας πρέπει να βρίσκεται οπωσδήποτε ανελλιπώς στον χώρο της πισίνας για όσο βρίσκεται σε λειτουργία. Ο εξοπλισμός της πισίνας πρέπει να είναι πλήρης με σωσίβια, φωτισμό, συστήματα ασφαλείας, σημάνσεις και ανακοινώσεις. Το κυριότερο όμως είναι ότι όσον αφορά τα ανήλικα και μη συνοδευόμενα παιδιά θα πρέπει να είμαστε εκεί για την αποτροπή του χειρότερου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα