Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗ

Υποψήφιους του συνδυασμού του, «Χανιά Ανοιχτή Πολιτεία», στην εκλογική περιφέρεια του Δήμου Θερίσου παρουσίασε χθες το απόγευμα, στα Περιβόλια, ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, Γρηγόρης Αρχοντάκης.
“Ξεκινάμε σήμερα από τα Περιβόλια του Δήμου Θερίσου την επικοινωνία μας με τους δημότες της περιφέρειας του νέου Δήμου Χανίων. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε έναν ειλικρινή διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, να δούμε τα προβλήματα και τα θέματα που τις απασχολούν και να εξετάσουμε μαζί τις δυνατότητες που προσφέρει ο “Καλλικράτης”, στον ενιαίο σχεδιασμό μας για την αειφόρο ανάπτυξη του νέου Δήμου Χανίων», τόνισε ο κ. Αρχοντάκης.
Παράλληλα, σημειώσε ότι «στα γεωγραφικά όρια του νέου Δήμου εναλλάσσονται περιοχές με εντελώς διαφορετικά μορφολογικά χαρακτηριστικά. Η κάθε περιοχή μπορεί να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ανάλογα με τον φυσικό της πλούτο, τα πολιτιστικά μνημεία και την επιχειρηματική δραστηριότητα που φιλοξενεί στα όριά της, ώστε να προσφέρει εναλλακτικές προτάσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας. Η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος από κάθε είδους αυθαιρεσίες και η ανάδειξή του μέσα από δράσεις που προωθούν την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό είναι στις βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού μας».
Ο κ. Αρχοντάκης υπογράμμισε, ακόμη, ότι «στην εφαρμογή του ο “Καλλικράτης” είναι σίγουρο ότι θα παρουσιάσει δυσκολίες και θα χρειαστεί μια μεταβατική περίοδος για να βρει το δρόμο του. Δυσκολίες που έχουν να κάνουν με την κατανομή του προσωπικού, με τις νέες αρμοδιότητες, με την οργάνωση των Υπηρεσιών. Βασική μας προτεραιότητα είναι να οργανώσουμε τον νέο Δήμο σε Υπηρεσίες και υποδομές, ώστε σε κάθε σημείο του, ο δημότης να μπορεί να εξυπηρετηθεί χωρίς γραφειοκρατία και να απολαμβάνει εξίσου καλές υπηρεσίες».
Ο κ. Αρχοντάκης επισήμανε ότι «για να πετύχουμε τον στόχο μας απαιτείται καλή οργάνωση και αποκέντρωση των νέων Υπηρεσιών με αξιοκρατικά και ορθολογικά κριτήρια, εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες, διάλογος και σεβασμός στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής».
Καταλήγοντας, ο κ. Αρχοντάκης τόνισε ότι «στην προσπάθεια αυτή είναι κοντά μας και ο δήμαρχος Θερίσου, ο Γιώργος Τσαπάκος, ένας άνθρωπος με τον οποίο είχαμε, ως Νομαρχιακή Αρχή, εξαιρετική συνεργασία στα θέματα του Δήμου του και κοινή αντίληψη για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θεωρούμε τη βοήθειά του πολύτιμη, προκειμένου να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή».

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
ANA ΠΕΡΙΟΧΗ
Οι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του κ. Αρχοντάκη στην εκλογική περιφέρεια του Δήμου Θερίσου που ανακοινώθηκαν χθες είναι οι εξής:
Κεντρικό Συμβούλιο Θερίσου
? Βουλγαράκης Απόστολος, γεωπόνος MSc.
? Λεβεντάκης Γιάννης, πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Θερίσου, πρώην αντιδήμαρχος Θερίσου.
? Τσαπάκος Γιώργος, δήμαρχος Θερίσου.
? Ψαρουδάκης Γιώργος, αξιωματικός ε.α., πρώην αντιδήμαρχος Θερίσου.
Τοπικό Συμβούλιο
Περιβολίων
? Γεναρη Παγώνα, οικιακά.
? Σκουλουδάκης Μανώλης, ασφαλιστικός σύμβουλος.
? Τζίκας Θεόδωρος, επιχειρηματίας, δημοτικός σύμβουλος Θερίσου.
Τοπικό Συμβούλιο
Βαρυπέτρου
? Λεδάκης Γιάννης, αγρότης.
? Πούλακας Γιώργος, επιχειρηματίας.
Τοπικό Συμβούλιο Αγιάς
? Τσιραντωνάκης Γιάννης, πρώην πρόεδρος Κοινότητας Αγιάς, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θερίσου.
Τοπικό Συμβούλιο Θερίσου
? Φυτουράκης Θανάσης, συνταξιούχος.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Συνάντηση του συνδυασμού
“Τα Χανιά των Πολιτών”
Κάλεσμα την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο δημαρχείο Χανίων απευθύνει ο συνδυασμός: «Τα Χανιά των Πολιτών». Σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει: «Τα “Χανιά των Πολιτών” στάθηκαν πάντα στο πλευρό των Χανιωτών και των διεκδικήσεών τους για μια ανθρώπινη πόλη και μια καλύτερη ποιότητα ζωής σ? αυτήν. Απευθυνόμενα σήμερα στους πολίτες των Χανίων που δεν βολεύονται… με την εικόνα της πόλης μας να χειροτερεύει καθημερινά, με τις ζωές των ανθρώπων της να συνθλίβονται κάτω από το βάρος των “προγραμμάτων σταθερότητας” και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης κάθε είδους, με τη βεβαιότητα πλέον ότι μας θέλουν ανυπεράσπιστους στο έλεος αυταρχικών επιλογών στην αυτοδιοίκηση, όπως ο “Καλλικράτης”, που αντί να λύνει παλιά προβλήματα των δήμων, δημιουργεί νέα. Με την πρόθεση τοπικών αρχόντων και βουλευτών, συνυπεύθυνων διαχειριστών της μιζέριας του “σήμερα”, να διεκδικήσουν την εκλογή τους στον Δήμο Χανίων, βάζοντας ξανά τη σφραγίδα τους σε ένα ζοφερό “αύριο”… τους καλούμε να συναντηθούμε την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 8 μ.μ. στο δημαρχείο Χανίων, για να ενώσουμε τις φωνές μας σε ένα ηχηρό “φτάνει πια” και να πάρουμε τις τύχες της ζωής μας και την τύχη της πόλης μας στα χέρια μας…”.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Συγκέντρωση Πρωτοβουλίας Πολιτών
Συγκέντρωση οργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Περιφέρεια Κρήτης σήμερα, Τετάρτη, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Μπροστά στη δημόσια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Κυριακή 25 Ιουλίου και θα είναι η ιδρυτική συνέλευση της κίνησης, στην οποία θα εγκριθούν η ιδρυτική της διακήρυξη, ο τρόπος λειτουργίας και δράσης της και οι βασικές προγραμματικές εξαγγελίες της, καλούμε τους πολίτες του Νομού Χανίων στη συγκέντρωση της Τετάρτης στα Χανιά με θέματα: 1) Ενημέρωση της μέχρι τώρα δραστηριότητας των μελών της Κίνησης, 2) Συμμετοχή στην παγκρήτια ιδρυτική συγκέντρωση. Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνούν με την Προσωρινή Επιτροπή για να συμβάλλουν στη φιλόδοξη αυτή προσπάθεια στα παρακάτω τηλέφωνα: στα Χανιά 6970 267502 και 6972 920017 και στο e-mail: regioncrete1@googlegroups.com. Eνημέρωση θα γίνεται και στο διαδίκτυο (http: //periferiakritis1.forumup.gr)».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα