Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. ΖΟΡΜΠΑΣ:
“Δεν πρόλαβα να τελειώσω την έρευνα”
Αθήνα
Στα τρία πορίσματα που συνέταξε και αφορούσαν στα Ταμεία ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΣΠΕΑΘ παρέπεμψε ο Γιώργος Ζορμπάς τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων. Δεν κατονόμασε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, σημειώνοντας ότι τα πορίσματα βασίζονται σε ενδείξεις και όχι αποδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Τόνισε όμως ότι δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την έρευνα και άφησε αιχμές για την παρακράτηση αποδεικτικών στοιχείων από τη Δικαιοσύνη.
Ο πρώην εισαγγελέας και πρώην επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς δεν έδειξε εγρήγορση για τη δέσμευση των λογαριασμών που είχε στα νησιά Κέιμαν ο Γιώργος Παπαμαρκάκης, στέλεχος της North Asset Management, που είχε εμπλακεί στην υπόθεση του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ του ΤΕΑΔΥ.
“Κάτω από τα φοινικόδεντρα στήνονταν εταιρείες και εκεί πήγαιναν τα λεφτά”, δήλωσε χαρακτηριστικά για τη διαδρομή του χρήματος.
Ο Γ. Ζορμπάς εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι άφησε στη μέση την έρευνα, εξαιτίας της αποπομπής του από την Αρχή και δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την τύχη των στοιχείων που άφησε πίσω του.
Σημειώνεται ότι στα τρία πορίσματα αναφέρεται ότι η υπόθεση των δομημένων ομολόγων αποτελούσε συντονισμένη επιχείρηση, από «συγκεκριμένο πολιτικό χώρο». Σύμφωνα με τον Γ. Ζορμπά, υπήρξε προϊόν συνεργασίας αξιωματούχων της κυβέρνησης Καραμανλή με διοικήσεις Ταμείων για την αγορά των «τοξικών».

META TO “ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ”
Το Cesme επανεμφανίζεται στο βόρειο Αιγαίο

Αθήνα
Επιμένει στις προκλήσεις η Τουρκία βγάζοντας από χθες τα ξημερώματα δεύτερο ερευνητικό σκάφος στο βόρειο Αιγαίο. Το υδρογραφικό πλοίο Cesme επανεμφανίστηκε στο Θρακικό Πέλαγος, 7,5 μίλια νοτίως της Αλεξανδρούπολης σε διεθνή ύδατα, και παρακολουθείται από σκάφη του Λιμενικού. Νότια του Καστελόριζου παραμένει εδώ και μέρες το «Πίρι Ρέις».
Η επανεμφάνιση του Cesme έρχεται στη θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης 36 ετών από την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Το Cesme βρίσκεται στο Θρακικό Πέλαγος για υδατογραφικές έρευνες και οι κινήσεις του παρακολουθούνται από το Λιμενικό Σώμα. Το τουρκικό υδρογραφικό σκάφος είχε βγει για έρευνες και πριν από μερικές εβδομάδες μεταξύ των ακτών Θράκης και Σαμοθράκης. Στην ευρύτερη περιοχή και σε απόσταση πέντε μιλίων βρίσκεται και σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.
Εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχει εισέλθει εδώ και μέρες του τουρκικό ωκεανογραφικό σκάφος «Πίρι Ρέις». Το τουρκικό πλοίο κάνει έρευνες περίπου 60 μίλια νοτιοδυτικά του Καστελόριζου και παρακολουθείται από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα