Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Ενισχύεται με 1.060 αστυνομικούς η “ΔΙΑΣ”
Αθήνα
Με 1.060 αστυνομικούς ενισχύεται η ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης “ΔΙΑΣ” σε όλη την Ελλάδα, αριθμώντας πλέον συνολικά 3.640 μέλη.
Η πρώτη φάση εφαρμογής του προγράμματος είχε ξεκινήσει στις 29 Μαρτίου σε 75 Δήμους της Αττικής και 21 περιοχές της Θεσσαλονίκης με 2.448 αστυνομικούς (2.004 στην Αττική και 444 στη Θεσσαλονίκη). Στη συνέχεια, στους 2.004 αστυνομικούς στην Αττική προστέθηκαν ακόμα 132.
Οι 1.060 αστυνομικοί που στελεχώνουν τη ΔΙΑΣ στην Περιφέρεια θα αστυνομεύουν περισσότερες από 100 περιοχές σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, βάσει σχεδιασμού που στηρίζεται στη χαρτογράφηση της εγκληματικότητας, την έκταση και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Θα επιβαίνουν ανά δύο σε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, περιπολώντας στις γειτονιές.
Στην Κόρινθο ξεκίνησε από τη Δευτέρα, η λειτουργία της ομάδας ΔΙΑΣ, που αποτελείται από 20 αστυνομικούς, οι οποίοι εκτελούν κυλιόμενη υπηρεσία στην πόλη της Κορίνθου και στην ευρύτερη περιοχή.
Η ενεργοποίηση των ομάδων ΔΙΑΣ εντάσσεται στο πλαίσιο της Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την περίοδο 2010-2014. Οι αστυνομικοί που στελεχώνουν την ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης ακολούθησαν εξειδικευμένη εκπαίδευση, ενώ θα μετεκπαιδεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Εργατικό δυστύχημα
Ιωάννινα 
Ένας 49χρονος εργάτης έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα σε υπό κατασκευή εμπορικό κέντρο του Δήμου Αγίου Δημητρίου Ιωαννίνων.
Ο θάνατός του επήλθε λόγω πτώσης του από κυκλικό άνοιγμα δαπέδου ισογείου και από ύψος 4,70 μέτρων στο υπόγειο του κατασκευαζόμενου κτιρίου.
Υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Ιωαννίνων προσήλθαν άμεσα στον τόπο του ατυχήματος ώστε να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια. Η έκθεση αυτοψίας θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας τόσο για τη εκπλήρωση των υποχρεώσεων του εργοδότη προς τον εργαζόμενο, όσο και για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα