Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Πέντε μετάλλια τα χανιωτάκια

Ολοκληρώθηκαν οι φετινοί πανελλήνιοι αγώνες στίβου, με τη διεξαγωγή, στις Σέρρες, του πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων, στο οποίο ο Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος πήρε τρία μετάλλια (ήταν 2ος στη βαθμολογία των αγοριών) και ο Α.Ο. Κύδων δύο.
Με τις διακρίσεις αυτές, τρία παιδιά του πρώτου και ένα του δεύτερου σωματείου, κλήθηκαν στην εθνική παίδων.
Για τον “Ελ. Βενιζέλος” χρυσό κατέκτησε ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφύρα (66.15μ), ενώ χάλκινο στο ίδιο αγώνισμα πήρε ο Νεκτάριος Φυλλαδιτάκης (64.98μ). Σε αγώνισμα ρίψεων ήρθε και το άλλο μετάλλιο, επίσης χάλκινο, από τον Βαγγέλη Βόλτση, στο ακόντιο (58.96μ). Ακόμη, ο Θ. Κυτράκης στάθηκε ακόμη μια φορά άτυχος, αφού έχασε για 1(! ) πόντο θέση στο βάθρο του μήκους (4ος με 6.99μ), ενώ ίδια θέση πήρε και στο τριπλούν (14.55μ). Οι τρεις προαναφερόμενοι κλήθηκαν στην εθνική παίδων για την συνάντηση με την Κύπρο (που θα γίνει στη Λευκωσία).
Στην οκτάδα μπήκαν επίσης η Φρόσω Ντουντουλάκη (6η στην σφύρα με 46.06μ), ο Βαλεντίνος Νταμοτσίδης (8ος στο επί κοντώ με 4μ -ατομικό ρεκόρ), ο Γιώργος Αποστολίδης (που τραυματίστηκε και έτσι έχασε τη συμμετοχή στην εθνική παίδων -8ος στο μήκος με 6.43μ).
Ένατη θέση πήραν οι Αρναντωνάκη στα 200μ (με ατομική ρεκόρ), η ομάδα 4Χ100μ κορασίδων (με τις Τζουγκαράκη-Αρναντωνάκη-Στρογγυλού-Τσουρουνάκη), η Καπνισάκη στη σφαίρα και ο Σφιγκάκης στη σφύρα, ενώ αγωνίστηκαν ακόμη οι Κούτρας, Μπουράκη, Ζιώγας, Αγγελάκης, Καϊσεβ, Ντίμα, Ανδρεαδάκη, Καβρός.
Για τον Κύδωνα, ο Δημήτρης Κοντζεδάκης πήρε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ (με 50.17), ενώ μαζί με τους Γιώργο Σκουλάκη, Διονύση Καριμπίδη και Σοφοκλή Καλυκάκη, κατέκτησαν το χάλκινο στη σκυταλοδρομία 4×400μ με χρόνο 3.29.67.
Ακόμη, ο Ιβάν Μενγκλεμπέη ήταν 4ος στη σφύρα (60.93μ), ενω ο Δημήτρης Πιλτσόβ είχε τρεις άκυρες στο δίσκο.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΡΙΕΡΑ
Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις

Πυρετώδεις διαπραγματεύσεις ήταν σε εξέλιξη μέχρι χθες βράδυ ανάμεσα στη διοίκηση του Ολυμπιακού και τον μάνατζερ του Άλμπερτ Ριέρα, καθώς κατά την πρωινή συνάντηση προχθές οι δύο πλευρές δεν ήρθαν σε συμφωνία.
Στo πρώτο ραντεβού του Ολυμπιακού με τους εκπροσώπους του παίκτη, τα πράγματα δεν ήταν τόσο ευνοϊκά για τους «ερυθρόλευκους». Όπως προέκυψε υπήρχε διαφορά ως προς το οικονομικό με τους ανθρώπους του Ισπανού άσου της Λίβερπουλ, να ζητούν υπερβολικά ποσά.
Η διαφορά που χώριζε τις δύο πλευρές ξεπερνά, σύμφωνα με πληροφορίες από τα αθηναϊκά ΜΜΕ, άγγιζε το μισό εκατομμύριο, με τους «ερυθρόλευκους» να προσφέρουν περίπου 1,5 – 1,6 εκατoμμύρια ευρώ και τον παίκτη να αξιώνει 2 εκατομμύρια ευρώ και άνω.
Όμως στον Ολυμπιακό έχουν βάλει στόχο να ντύσουν τον παίκτη στα «ερυθρόλευκα» και για αυτό κανόνισαν τη 2η συνάντηση που βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι χθες βράδυ, παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Στις «τάξεις» του Ολυμπιακού πάντως υπάρχει αισιοδοξία για ολοκλήρωση της συμφωνίας και την πραγματοποίηση μιας μεγάλης μεταγραφής.

ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΕΚ
Εκπλήξεις από Μπάγεβιτς

Με τον 23χρονο Λευτέρη Ιντζόγλου στην αποστολή της, αναχωρεί αύριο η ΑΕΚ με προορισμό το Σίδνεϊ, προκειμένου να λάβει μέρος σε διεθνές φιλικό τουρνουά, με τις Ρέιντζερς, Μπλάκμπερν και Σίδνεϊ FC. Ο νεαρός μέσος άφησε καλές εντυπώσεις στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Ζέεφελντ και δεν αποκλείεται ο προπονητής της Ένωσης να εισηγηθεί στην διοίκηση την απόκτησή του. Οι 24 παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή είναι οι εξής: Σάχα, Αραμπατζής, Δέλλας, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Αργυρίου, Γιάχιτς, Καράμπελας, Γεωργέας, Νταντόμο, Λαγός, Ιντζόγλου, Γκέντσογλου, Μάκος, Καφές, Ντιόπ, Λεονάρντο, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Εντερ, Μπλάνκο, Τζιμπούρ, Μπερνς, Παυλής. Τις πρώτες τους εμφανίσεις με τον «δικέφαλο» αναμένεται να κάνουν στην Αυστραλία οι Ντιόπ και Τζιμπούρ, ενώ όσον αφορά σε αυτούς που έμειναν εκτός αποστολής, είναι οι Ματεντζίδης, Καλαμιώτης, Τσαμουρλίδης, Φροξυλιάς και δύο τερματοφύλακες, οι Λούκατς και Μοσχονάς.

ΣΤΟ ΟΑΚΑ
Ξεκίνησαν εργασίες
για τον χλοοτάπητα
Αθήνα
Αρχισαν χθες τα έργα για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο Ολυμπιακό Στάδιο, προκειμένου το γήπεδο να είναι έτοιμο με την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της νέας σαιζόν. Ο αγωνιστικός χώρος βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, με αποτέλεσμα να φαντάζει σίγουρο το ενδεχόμενο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα από την UEFA και την TEAM εν όψει των εντός έδρας αναμετρήσεών τους για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έτσι, οι «πράσινοι» αποφάσισαν να καλύψουν τα έξοδα ανακατασκευής και να αρχίσουν άμεσα οι σχετικές εργασίες, προκειμένου να μη χρειαστεί η ομάδα να χρησιμοποιήσει άλλο γήπεδο ως έδρα της. Εξάλλου χθες, με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ γνωστοποίησε ότι το Ολυμπιακό Στάδιο, ορίστηκε ως έδρα του τελικού για το Κύπελλο Ελλάδας 2010 – 2011.

ΑΠΟ ΤΟΝ Θ. ΖΑΓΟΡΑΚΗ
“Οχι” στην προεδρία
της Σούπερ Λιγκ
Αθήνα
Την απόφασή του να μη διεκδικήσει την προεδρία της Σούπερ Λίγκα γνωστοποίησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης προχθές στο Μπαντ Μπρουκενάου, όπου βρίσκεται για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Δίχως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο διοικητικός επικεφαλής του «Δικεφάλου» εξήγησε πως στην παρούσα φάση οι προτεραιότητες του είναι διαφορετικές.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ
Ανανέωσαν με Σιτροέν Λεμπ και Οζιέ

Παρίσι
Οι Σεμπαστιάν Λεμπ και Σεμπαστιάν Οζιέ θα είναι την προσεχή χρονιά οι δύο επίσημοι οδηγοί του νέου Σιτροέν DS3 WRC, όπως ανακοίνωσε χθες η γαλλική ομάδα.
«Το συμβόλαιό μου με τη Σιτροέν (σ.σ. το οποίο λήγει στο τέλος του 2011) μου άφηνε τη δυνατότητα να σταματήσω στο τέλος αυτής της σαιζόν αλλά το κίνητρό μου και η επιθυμία μου να νικήσω είναι πάντα δυνατά» σχολίασε ο εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών, έχοντας προβάδισμα 51 βαθμών έναντι του Οζιέ.
Το 2011 θα υπάρξει αλλαγή σκηνικού στο WRC, καθώς θα χρησιμοποιηθεί μια νέα γενιά αυτοκινήτων 4Χ4 1600 τούρμπο. Με διάφορα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του (τωρινού) C4, η Σιτροέν κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα κατασκευαστών από το 2003.
«Η σαιζόν του 2011 θα είναι η ενδέκατή μου με τα επίσημα χρώματα της Σιτροέν. Πιστεύω ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν θα χάσει το ενδιαφέρον του, αφού η άφιξη μιας νέας γενιάς αυτοκινήτων θα μοιράσει εκ νέου την τράπουλα μεταξύ των κατασκευαστών» συμπλήρωσε ο 36χρονος Γάλλος, ο οποίος διεκδικεί φέτος τον έβδομο διαδοχικό τίτλο του στους οδηγούς.
Από την πλευρά του, ο 26χρονος Σεμπαστιάν Οζιέ δήλωσε «ενθουσιασμένος με την ιδέα να οδηγήσει αυτή τη νέα γενιά αυτοκινήτων WRC και να υπερασπιστεί τη Σιτροέν στο πιό υψηλό επίπεδο». Το νέο συμβόλαιο του Γάλλου έχει τριετή διάρκεια.

Το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου
“δίνει” παγκόσμια διοργάνωση

“Ευελπιστώ να υπάρξει 5η και 6η συνεχόμενη διοργάνωση στα Χανιά”, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Διαθεσόπουλος και όταν τον ρωτήσαμε “… τι θα γίνει το 2011;” μας απάντησε: “… λειτουργήστε το δεύτερο κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι και θα σας φέρω παγκόσμιους αγώνες, αφού με μόνο μια πισίνα δε γίνεται κάτι τέτοιο”.
Μακάρι να διαψευστώ, αλλά έτσι όπως εξελίσεται η κατάσταση στο κολυμβητήριο των Κουνουπιδιανών, προβλέπω ότι δύσκολα θα δούμε παγκόσμιους αγώνες υγρού στίβου στα Χανιά.
ΓΑΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα