Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Υποβιβάζεται το Γυμνάσιο Βρυσών καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
Σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει: “Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βρυσών εκφράζει με την επιστολή του αυτή και δια του Τύπου την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκειά του προς όλους τους αρμόδιους φορείς στα θέματα της στελέχωσης του σχολείου.
Το Γυμνάσιο Βρυσών επί σειρά ετών υποβιβάζεται χάρη στην αδιαφορία και την αδράνεια όλων και αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει επιτέλους να δουν με άλλο μάτι τα σχολεία της επαρχίας και το δικό μας και να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να μπορέσουν τα παιδιά μας να μορφωθούν.
Κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Ως πότε; Και γιατί πάντα σ? εμάς; Έχουν και τα δικά μας παιδιά δικαιώματα, θέλουν να μορφωθούν για να μπορούν στο μέλλον να γίνουν ενεργοί πολίτες όπως όλα τα παιδιά ανεξάρτητα από το σε ποιο χωριό ή πόλη μεγάλωσαν ή σε ποιο σχολείο φοίτησαν.
Δεν είναι δυνατόν στην εποχή που ζούμε να αδιαφορούμε έτσι απλά για την τύχη 150 περίπου μαθητών κατά μέσο όρο τον χρόνο.
Έχουμε κάνει πάρα πολλές προσπάθειες για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ώστε να μπορέσει το Γυμνάσιο αυτό να λειτουργήσει όπως πρέπει και όπως πραγματικά αξίζει στα παιδιά μας, αλλά δυστυχώς. Δυστυχώς, δεν έχει γίνει τίποτα. Η όλη στάση των αρμοδίων μας έχει απογοητεύσει, μας έχει κάνει να αισθανόμαστε ανήμποροι να βοηθήσουμε τα παιδιά μας και αυτό μας λυπεί, όμως ταυτόχρονα μας πεισμώνει και μας κάνει ακόμα πιο αποφασισμένους ν? αγωνιστούμε γι? αυτά και να φτάσουμε ακόμα και στα άκρα, αν χρειαστεί.
Δεν ζητάμε παράλογα πράγματα. Ζητάμε καθηγητές. Ζητάμε την έγκαιρη στελέχωση του Γυμνασίου, ζητάμε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του σχολείου αυτού σε εκπαιδευτικό προσωπικό και όχι να υπολειτουργήσει για άλλη μία χρονιά με το ένα τρίτο αυτού. Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτή τη φορά να πάρουν στα σοβαρά την τύχη αυτών των παιδιών και να τα βγάλουν από το αδιέξοδο που η αδιαφορία όλων τα έχει οδηγήσει, θέλοντας να ξεφύγουν από αυτό το αδιέξοδο πολλά παιδιά ζητούν να πάνε σε άλλα Γυμνάσια στην πόλη παρόλο που αυτό σημαίνει έξτρα οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές τους, όμως δεν τους επιτρέπεται, εφόσον υπάρχει Γυμνάσιο στην περιοχή μας. Αφού, λοιπόν, δεν τους επιτρέπεται να φύγουν τότε βοηθήστε τα να μείνουν. Βοηθήστε τα να μάθουν γράμματα και να βγουν στην κοινωνία άξιοι πολίτες με το κεφάλι ψηλά. Δώστε τους τα εφόδια έτσι ώστε να μπορέσουν στο μέλλον να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τις δικές τους και της κοινωνίας”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα