Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

ΡΕΘΥΜΝΟ
Συνεχίζονταν μέχρι χθες οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΟΑΔΥΚ και του Δήμου Γεωργιούπολης και της εκεί ΔΕΥΑ, ώστε να παραδοθεί το κλειδί των εγκαταστάσεων στον Οργανισμό για να αλλάξει τη βάνα και να διορθώσει τη ροή του νερού που πηγαίνει από τις πηγές της Αργυρούπολης προς τους δήμους Γεωργιούπολης και Ρεθύμνου. Η αντιδικία, που είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξουν οι εμπλεκόμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα Κρυονερίδας, συνεχίζεται.
Όπως καταγγέλθηκε από τον ΟΑΔΥΚ στην αστυνομία, από το Δήμο Γεωργιούπολης παραβίασαν τη βάνα στην εγκατάσταση στα Δράμια και έτσι επί μέρες έπαιρνε παραπάνω ποσότητα από όση δικαιούται ο δήμος.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του ΟΑΔΥΚ στο Ρέθυμνο κ. Βαγγέλη Μαμαγκάκη, η Γεωργιούπολη δικαιούται 1.286 κυβικά μέτρα νερού και τις τελευταίες ημέρες που έχει αλλάξει τη βάνα παίρνει 2.100.
Μάλιστα, έχουν αλλάξει και την κλειδαριά, όπως έχει καταγγελθεί επίσης, και ο ΟΑΔΥΚ δεν μπορεί να μπει στην εγκατάσταση και να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία για την προμήθεια του νερού.
Μετά την καταγγελία του ΟΑΔΥΚ συνελήφθη στα όρια του αυτόφωρου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Ωστόσο μέχρι χθες δεν υπήρξε συννενόηση μεταξύ των δύο πλευρών για την αποκατάση του προβλήματος.
Αναφορικά με τις κατηγορίες της ΔΕΥΑΡ πως ο ΟΑΔΥΚ προχώρησε σε διακοπές του νερού και μετά ο Δήμος Γεωργιούπολης παραβίασε τη βάνα, αρνείται ο κ. Μαμαγκάκης πως ο Οργανισμός προχώρησε σε τέτοια ενέργεια.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Στο θέμα που προέκυψε με τα νερά στα Δράμια της Γεωργιούπολης αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. Συγκεκριμένα σημειώνει: “Απογευματινές ώρες προχθές, συνελήφθη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κουρνά, του Δήμου Γεωργιούπολης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρυονερίδας, ένας 53χρονος ημεδαπός για παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελούς εγκαταστάσεως.
Ειδικότερα: Μεσημβρινές ώρες χθες (προχθές), 20/7/2010 καταγγέλθηκε, στο Αστυνομικό Τμήμα Κρυονερίδας, ότι πρωινές ώρες στη περιοχή Δραμίων του Δήμου Γεωργιουπόλης, άγνωστος δράστης παραβίασε τη βάνα της δεξαμενής νερού παροχής Τ.Ο.Ε.Β. Καστέλλου, παρεμποδίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν την προμήθεια νερού στο κοινό.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι δράστης ήταν ο παραπάνω ημεδαπός, ο οποίος αναζητήθηκε και συνελήφθη εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ βλάβη αποκαταστάθηκε από αρμόδιο συνεργείο Ο.Α.Δ.Υ.Κ.
Κατά του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία και με προφορική εντολή του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χανίων, αφέθηκε ελεύθερος”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα