Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ

Με πολιτικές συζητήσεις και εργαστήρια για την οικονομική κρίση και τη γενιά των 500 ευρώ, δράσεις για τη σωτηρία του Λαφονησίου αλλά και προβολές ταινιών, πάρτυ και συναυλίες, το 13ο Εναλλακτικό Κάμπινγκ της Νεολαίας του Συνασπισμού ανοίγει τις πύλες σήμερα στον Δραπανιά Κισάμου.
Στο πλαίσιο των δεκαήμερων δράσεων εντάσσεται -μεταξύ άλλων- και η προφεστιβαλική εκδήλωση της Νεολαίας Συνασπισμού Χανίων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιουλίου, στο παλιό λιμάνι και στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Παράλληλα, στο εναλλακτικό κάμπινγκ θα συμμετέχουν αντιπροσωπίες από νεολαίες του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς σε μια προσπάθεια οργάνωσης δράσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ στο πρόγραμμα θα προβλέπονται συνελεύσεις μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων για θέματα που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα και τη νεολαία.
Σε συνέντευξη Τύπου χθες το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, Μαρία Ζαγγανά, τόνισε σχετικά: “Για ακόμα μια φορά εκατοντάδες νέοι και νέες από όλα τα σημεία της Ελλάδας θα συναντηθούν για να κάνουν τις διακοπές τους και να διασκεδάσουν αλλά παράλληλα να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις. Εχουμε οργανώσει πάρα πολλά εργαστήρια για την κρίση και πως αυτή επηρεάζει τη ζωή μας, την ανεργία αλλά και το μεταναστευτικό, στο οποίο θα πάρουν μέρος, μεταξύ άλλων, μετανάστες από το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων και από την Αθήνα. Επίσης, έχουμε οργανώσει ένα εργαστήριο για το 6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, που έγινε πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη και στο οποίο συμμετείχε αποστολή της Νεολαίας Συνασπισμού, ενώ, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιήσουμε κι ένα οικολογικό εργαστήρι με σκοπό να αναδείξουμε τοπικά οικολογικά ζητήματα”.
Η κα Ζαγγανά αναφέρθηκε ακόμα στο πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που προβλέπει το πρόγραμμα του Εναλλακτικού Κάμπινγκ και υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο των δράσεων περιλαμβάνεται η προφεστιβαλική εκδήλωση της Νεολαίας Συνασπισμού Χανίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο παλιό λιμάνι και θα μιλήσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Επίσης, αναφέρθηκε στην επίσκεψη, που θα γίνει την Παρασκευή 30 Ιουλίου, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο και την ξενάγηση που θα κάνει η Αργυρώ Κοκοβλή.
“Η συγκυρία είναι πραγματικά δύσκολη. Το επόμενο διάστημα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις και η ανεργία θα αυξηθεί. Συνεπώς -και αυτός είναι ένας από τους στόχους του Εναλλακτικού Κάμπινγκ- από το φθινόπωρο θα πρέπει να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα τις αντιστάσεις μας -σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- με όπλο μας πάντα την αλληλεγγύη”, σημείωσε η κα Ζαγγανά.
Το μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού Χανίων, Ορέστης Δαύλιας, τόνισε μεταξύ άλλων: “Καλούμε τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν στο κάμπινγκ στο Δραπανιά. Τους καλούμε να επιλέξουν έναν εναλλακτικό τρόπο διακοπών και να συμμετέχουν στις συζητήσεις και τα εργαστήρια. Τους καλούμε να έρθουν για να διασκεδάσουν αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις, να ενημερωθούν και να πουν την άποψή τους για τη συγκυρία”.
Συνεχίζοντας ο κ. Δαύλιας ανέφερε: “Σε αυτή τη συγκυρία της οικονομικής κρίσης και υπό αυτά τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση κατά των εργαζομένων και της νεολαίας είναι σημαντικό οι νέοι και οι νέες να συμμετέχουν, να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τα μέτρα και να προτείνουν και οι ίδιοι τρόπους για να βγούμε από αυτή την κατάσταση”.
Το μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού Χανίων, Φώτης Μπομπολάκης, επεσήμανε ότι το 13ο Εναλλακτικό Κάμπινγκ της Νεολαίας Συνασπισμού “γίνεται σε μια περίοδο επίθεσης από πλευράς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ενάντια στους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία” και πρόσθεσε: “Γίνεται μια επίθεση που αφαιρεί το μέλλον και τις ελπίδες της νεολαίας. Αυτό που σκοπεύουμε και ζητάμε μέσα από ένα εναλλακτικό κάμπινγκ είναι, πέρα από το κοινωνικό δικαίωμα των διακοπών, να γίνουν συζητήσεις και να υπάρξει μια συνδιαμόρφωση απόψεων μέσω του διαλόγου για να μπορέσουμε να συσπειρώσουμε και να ενώσουμε όλες εκείνες τις αριστερές και μη δυνάμεις, οι οποίες θα μπορέσουν να αντισταθούν σε αυτή την επίθεση”.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Ιουλίου:
Άφιξη στον χώρο του camping και πάρτυ στην παραλία στις 12 και τις 11 το βράδυ αντίστοιχα.
Σάββατο 24 Ιουλίου:
– 7 μ.μ. συζήτηση “Ας ξαναμιλήσουμε για τον κομμουνισμό”, ομιλητές Αρ. Μπαλτάς, Στ. Κωνσταντακόπουλος και Δ. Τζανακόπουλος.
– 11 μ.μ. πάρτυ στην παραλία.
Κυριακή 25 Ιουλίου:
– 3 μ.μ. “Η ανάπτυξή τους ενάντια στο περιβάλλον μας”, συζητάμε με τοπικά οικολογικά κινήματα.
– 7 μ.μ. συζήτηση – συνέλευση “Η παιδεία είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα”.
– 10 μ.μ. Προβολή της ταινίας “Duck Soup” των Marx Brothers και ακολουθεί κρητικό γλέντι.
Δευτέρα 26 Ιουλίου:
– Ακτιβισμός στο Ελαφονήσι ενάντια στην τσιμεντοποίηση της περιοχής.
– 11 μ.μ. πάρτυ στην παραλία.
Τρίτη 27 Ιουλίου:
– 3 μ.μ. συζήτηση για το μεταναστευτικό ζήτημα,
– 7 μ.μ. “Κρίση κεφαλαίου, κρίση του κράτους, κρίση της εργασίας: η δική μας απάντηση”, ομιλητές, Γ. Μηλιός, Σπ. Λαπατσιώρας, Δ. Βίτσας, Ν. Χουντής.
– 10 μ.μ. προβολή ταινίας – ντοκυμαντέρ για τις επιπτώσεις της επέμβασης του ΔΝΤ στην Αργεντινή.
– 11 μ.μ. έντεχνη – λαϊκή βραδιά.
Τετάρτη 28 Ιουλίου:
– 3 μ.μ. συζήτηση “Πληροφόρηση και αντιπληροφόρηση, διαδίκτυο κ.ά.”.
– 7 μ.μ. “Ο νέος εργασιακός μεσαίωνας και η γενιά των 500 ευρώ”, ομιλητές Ν. Κουζής και Κ. Ήσυχος.
– 10.30 μ.μ. Προβολή ταινίας: «Άλλος δρόμος δεν υπήρχε» του Σταύρου Ψυλλάκη.
– 00.00 party στην παραλία.
Πέμπτη 29 Ιουλίου:
– 6 μ.μ. αναχώρηση για τα Χανιά.
– Διοργάνωση προφεστιβαλικής εκδήλωσης της Νεολαίας Συνασπισμού Χανίων. – Ομιλία στο παλιό λιμάνι του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και χαιρετισμός του γραμματέα του Κ.Σ της Νεολαίας Συνασπισμού, Νάσου Ηλιόπουλου.
– Ακολουθεί συναυλία με το συγκρότημα “Χαλικούτηδες”.
Παρασκευή 30 Ιουλίου:
– 3 μ.μ. συζήτηση “Δίκτυα αλληλεγγύης, οργανώνουμε την κοινωνική αντιπολίτευση, στήνουμε την αριστερά στα πόδια της”.
– 5 μ.μ. εκδρομή στο Θέρισο και ξενάγηση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης από την Αργυρώ Κοκοβλή.
– 10 μ.μ. ρεμπέτικο – λαϊκό γλέντι.
Σάββατο 31 Ιουλίου:
– 3 μ.μ. μεσημεριανό πάρτυ.
– 11 μ.μ. πάρτυ λήξης.
Κυριακή 1 Αυγούστου:
– Αναχώρηση από το camping και επιστροφή.

Δημ. Μαρ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα