Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ

Εμπνευσμένες από τα χρώματα και τα αρώματα της Κρήτης είναι οι ποιητικές συλλογές του Αντώνη Αλ. Παττακού, αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας ε.α., που παρουσιάστηκαν χθες το βράδυ στην Ένωση Αποστράτων Αεροπορίας. Στις ποιητικές συλλογές αναφέρθηκε η φιλόλογος – ιστορικός κα Στέλλα Αλιγιζάκη, ενώ την παρουσίαση έκανε ο κ. Σπύρος Καστανάκης, αρχίατρος, συγγραφέας, μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών.
Όπως επεσήμανε η κα Στέλλα Αλιγιζάκη “τα πέντε αυτά βιβλία περιλαμβάνουν ποιήματα διαφορετικών θεμάτων και διαφορετικού ύφους. Ο δημιουργός προσδιορίζει κάποια χαρακτηριστικά που δείχνουν ευαισθησία και είναι συνδεδεμένα με ορισμένες αρχές που ως μοτίβα επαναλαμβάνονται μέσα στην ποίηση του και συνδέονται με τη ζωή και με τη δράση του.
Θεωρώ ότι μέσα σε αυτές τις ποιητικές συλλογές αποτυπώνονται βιώματα και εμπειρίες που έχουν σχέση όχι μόνο με την κρητική καταγωγή του δημιουργού αλλά και με την επαγγελματική δράση ενός αξιωματικού, παθιασμένου με όλα αυτά που τον ενέπνευσαν μέσα από τη στρατιωτική του θητεία και ταυτόχρονα εμπνευσμένου να εκφράσει και να αποκαλύψει στοιχεία του δικού του ψυχισμού αλλά και των ανθρώπων που έζησαν μαζί του”.
Από την πλευρά του ο συγγραφέας κ. Αντώνης Παττακός τόνισε ότι “τα ποιήματα είναι εμπνευσμένα από διαφορετικά θέματα: το πρώτο βιβλίο αναφέρεται σε νεκρούς συναδέλφους, το δεύτερο έχει να κάνει με συναισθηματικούς λυγμούς, το τρίτο είναι εμπνευσμένο από προσωπικά βιώματα, ενώ το τέταρτο μιλάει για «Στρατοπερπατήματα». Σε όλα τα βιβλία όμως υπάρχουν καταγραφές από την Κρήτη, από χωριά της επαρχίας αλλά και από το Ρέθυμνο τόπο καταγωγής μου”.
Στο τέλος της εκδήλωσης διαβάστηκαν αντιπροσωπευτικά κείμενα από τις ποιητικές συλλογές του κ. Παττακού και ο συγγραφέας υπέγραψε βιβλία του.

Ελ.Φ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα