Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Την “οργή και αγανάκτησή” τους για τους θανάτους ζώων απο ασφυξία και θερμοπληξία κατά τη μεταφορά τους στο χώρο αποσκευών λεωφορείων του Κ.Τ.Ε.Λ., εκφράζουν οι ζωόφιλοι.
Σε επιστολή της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων προς τα ΚΤΕΛ όλης της χώρας, την οποία κοινοποιούν στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Μπατζελή και στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππα, καταγγέλεται η συμπεριφορά οδηγών του ΚΤΕΛ, που οδήγησε στο φρικτό θάνατα ζώων.
«Τα περιστατικά αυτά δεν είναι τυχαία και μεμονωμένα, αλλά αποτελούν τη συνέχεια σε μια σειρά παρόμοιων τραγικών περιστατικών με την ίδια κατάληξη, που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια κατά την διάρκεια μεταφοράς ζώων με λεωφορεία των ΚΤΕΛ ανά την Ελλάδα», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Τα ζωωφιλικά σωματεία ζητούν από τα ΚΤΕΛ να επιτραπεί “η μεταφορά ζώων συντροφιάς μέσα στον χώρο επιβατών των λεωφορείων ΚΤΕΛ συνοδεία του κηδεμόνα τους, είτε με φίμωτρο, αν είναι μεγάλο είτε σε σάκο μεταφοράς, αν είναι μικρό, όπως γίνεται σε όλες τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης”.
Επιπλέον, ζητούν την διεξαγωγή έρευνας για περιστατικό κατά το οποίο καταγγέλθηκε ότι «ένα ζωο έκλαιγε καθ΄ όλη την διάρκεια του ταξιδιού μέχρι που πέθανε, αλλά ο οδηγός αρνήθηκε να ανοίξει τη μπαγκαζιέρα και συνέχισε κανονικά το ταξίδι του με τον τραγικό επίλογο».
Η Συντονιστική Επιτροπή, ζητά ακόμα από τα αρμόδια Υπουργεία «να θεσπίσουν γενική οδηγία που θα επιτρέπει την μεταφορά ζώων συντροφιάς εντός του χώρου επιβατών όλων των υπεραστικών δρομολογίων ΚΤΕΛ ανά την Ελλάδα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα