Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Βερολίνο
Κατακόρυφη πτώση σημειώνει η δημοτικότητα του κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Α. Μέρκελ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Οπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, αν διεξάγονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές, ο συνασπισμός της Μέρκελ (Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανική Κοινωνική Ένωση της Βαυαρίας και Ελεύθεροι Δημοκράτες) θα λάμβανε το 34% της ψήφου — το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για τα τρία κόμματα από τότε που ξεκίνησαν οι δημοσκοπήσεις, το 1986.
Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι συγκεντρώνουν από κοινού το 47% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ποσοστό που θα τους έδινε την πλειοψηφία για να κυβερνήσουν, όπως προκύπτει από την ίδια δημοσκόπηση, ενώ ειδικά το ποσοστό των Πρασίνων (19%) αποτελεί ρεκόρ αποδοχής για το κόμμα.
Ο μικρότερος εταίρος του συνασπισμού, το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα ( FDP), εξασφαλίζει στη δημοσκόπηση μόλις το 4%, ποσοστό τόσο χαμηλό που τους θέτει κάτω από το όριο του 5%, το οποίο θα τους επέτρεπε να εισέλθουν στη Βουλή.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 2.500 ανθρώπων από την εταιρεία Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού δικτύου RTL.
ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ? ΚΑΒΓΑΔΑΚΙΑ
Την ευθύνη στις έριδες εντός του κυβερνητικού συνασπισμού έριξε η Γερμανίδα καγκελάριος για την τεράστια πτώση στα ποσοστά της δημοτικότητάς της, τη μεγαλύτερη από το 1986.
Πρόσθεσε όμως ότι ελπίζει πως ο ρόλος της στην ανάπτυξη της οικονομίας θα βοηθήσει να συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της για άλλα τρία χρόνια. «Οι ψηφοφόροι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που συζητάμε τα πράγματα στον κυβερνητικό συνασπισμό. Μπορείς να διαφωνείς με κάποια θέματα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο διαφωνήσαμε δεν είναι αποδεκτός» τόνισε.
Παραδέχτηκε ότι η αλλαγή στην κυβερνητική «συνεργασία» από το SPD στους Ελεύθερους Δημοκράτες δεν ήταν ομαλή. «Η ζωή είναι έτσι μερικές φορές: όταν επιτυγχάνεις αυτό που θέλεις αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο όμορφο όσο νόμιζες» είπε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα