Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

Παρίσι

Τεράστια προβλήματα στις αερομεταφορές στη Γαλλία προκαλεί η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, που διαμαρτύρονται κατά του σχεδίου συγχώνευσης των υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας έξι ευρωπαϊκών χωρών.
Πολλές πτήσεις στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού ακυρώθηκαν, καθώς και στα αεροδρόμια της Μασαλίας και της Μπορντό, ενώ έκλεισαν τα αεροδρόμια Πο και Μετς – Νανσί, σύμφωνα με πληροφορίες από την πολιτική αεροπορία.
Τα προβλήματα αναμενόταν να λυθούν χθες το πρωί, καθώς η απεργία είχε προγραμματιστεί να λήξει γύρω στις 7 ώρα Ελλάδος.
Η γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας (DGAG) ανακοίνωσε ότι στην περιοχή του Παρισιού ακυρώθηκε το 50% των πτήσεων από και προς το Ορλί και το 10% από και προς το Ρουασί.
Ακυρώσεις σημειώθηκαν στα αεροδρόμια της Μασαλίας, της Μπορντό, της Νάντης, της Λυόν και της Νίκαιας, ενώ τα αεροδρόμια του Ντινάρ, του Πο, του Μετς -Νανσί, του Λα Ροσέλ και του Μπιαρίτς έκλεισαν χθες το πρωί.
Σύμφωνα με τη DGAG το 30% των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχει στην απεργία, ενώ το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Γαλλίας, το CGT, εκτιμά ότι η συμμετοχή φτάνει το 50%.
Τα εργατικά συνδικάτα κήρυξαν απεργία, την τρίτη από την αρχή του 2010, αντιδρώντας στο σχέδιο συγχώνευσης της υπηρεσίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Γαλλίας με τις υπηρεσίες της Γερμανίας, της Ελβετίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα