Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

Το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση μιας πολυσυλλεκτικής Κίνησης Πολιτών, που θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, με στόχο να εκφραστεί μέσα από αυτήν ένα μεγάλος αριθμός δημοτών του νέου Δήμου Χανίων, πραγματοποιήθηκε χθες.
Στο ανοιχτό κάλεσμα που είχαν απευθύνει οι κύριοι Τάσος Βάμβουκας, Γιώργος Καλλιτεράκης, Μπάμπης Κουρούσης, Γιώργος Σκουλάς, καθώς και ο συνδυασμός «Τα Χανιά των Πολιτών», ανταποκρίθηκαν πολίτες που ανήκουν σε διάφορους πολιτικούς φορείς (ΣΥΡΙΖΑ, Συνασπισμός, Δημοκρατική Αριστερά, Οικολόγοι Πράσινοι), καθώς και πολίτες, οι οποίοι δεν είναι ενταγμένοι σε κόμματα, αλλά έχουν αναπτύξει δράση σε μια σειρά από σημαντικά, κοινωνικά και άλλα, θέματα και προβλήματα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων. Εκ μέρους των τεσσάρων, ο κ. Γιώργος Καλλιτεράκης επισήμανε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι «καλέσαμε ανθρώπους των Κινημάτων, πολιτικούς φορείς, όλοι όσοι μπορούν να συμμετάσχουν. Βασικός σκοπός είναι να συσταθεί απόψε ένα Συντονιστικό Όργανο, το οποίο θα προχωρήσει σε μια διακήρυξη, που θα δίνει το στίγμα αυτής της Κίνησης και από ‘κει και πέρα θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες διεργασίες, που αφορούν την εκπόνηση προγράμματος και την επιλογή υποψηφίων».
Ερωτηθείς αν η συγκεκριμένη Αυτοδιοικητική Κίνηση θα διανύσει όλο τον δρόμο μέχρι τις εκλογές, ο κ. Καλλιτεράκης απάντησε: «Πιστεύω ότι ναι. Εμείς πιστεύουμε ότι το κλίμα είναι ευνοϊκό για πολλούς και διάφορους λόγους. Όπως ξέρετε, υπάρχει αυτή τη στιγμή μια μεγάλη απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών προσώπων. Η Κίνηση η δική μας έχει σαν στόχο να βγει από τη βάση κάτι, που θα μπορέσει να βοηθήσει τον Δήμο στη νέα πραγματικότητα που είναι ο “Καλλικράτης”. Και βέβαια δεν κρύβουμε το γεγονός ότι ο “Καλλικράτης” δεν μας ικανοποιεί έτσι όπως έχει εκπονηθεί, αλλά αυτό δεν είναι το κυρίαρχο. Το κυρίαρχο είναι ότι θα πρέπει η Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί με τελείως διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις από αυτούς που έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα».
Ο κ. Καλλιτεράκης τόνισε, επίσης, την ανάγκη να υπάρξει «μια συστράτευση ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ανησυχίες και για την πορεία, μέχρι σήμερα, της πόλης, που έχει μια πολύ μεγάλη υστέρηση όλα αυτά τα χρόνια όσον αφορά θέματα ανάπτυξης, δημοκρατικής συμμετοχής, κοινωνικής παρέμβασης, περιβαλλοντικής ευαισθησίας και προστασίας. Το σημαντικότερο νομίζω ότι είναι η συμμετοχική δημοκρατία, η οποία φαλκιδεύεται όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς έχουμε μια τελείως διαφορετική αντίληψη, προτείνουμε μια διαφορετική αντίληψη σε αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε ο κ. Καλλιτεράκης.
Στη συνάντηση έδωσε το παρών, μεταξύ άλλων, και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τα Χανιά των Πολιτών», Αντώνης Σχετάκης, ο οποίος παρουσίασε σχέδιο – πρόταση για διακήρυξη.
Στο συγκεκριμένο σχέδιο επισημαίνεται, μεταξύ πολλών άλλων, ότι «είναι αλήθεια πως έχουμε χάσει χρόνο και ευκαιρίες να μετατρέψουμε τα Χανιά μας στην πόλη που οραματιζόμαστε. Όλοι έχουμε ευθύνες γι’ αυτό, ακόμη κι εμείς, που παρά τη μονοπρόσωπη παρουσία μας επί οκτώ χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο ήμασταν δίπλα (ούτε μπροστά, ούτε πίσω) στα κοινωνικά κινήματα και τους αγώνες των συμπολιτών μας για μια καλύτερη πόλη, για μια καλύτερη ζωή».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα