Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Την αντίθεσή της “στην προοπτική εγκατάστασης και επέκτασης και άλλων πολυκαταστημάτων στην πόλη μας” εκφράζει με χθεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων.
Και προσθέτει: “Η λειτουργία πολυκαταστημάτων θα επιφέρει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες τόσο στην παραγωγική δομή του νομού μας όσο και στο περιβάλλον.
Η ανέγερση και λειτουργία εμπορικών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου δημιουργούν καταστροφικές επιπτώσεις στις ΜΜΕ της πόλης μας.
Είναι απαράδεχτη η αδειοδότηση τέτοιων πολυκαταστημάτων χωρίς τουλάχιστον την ύπαρξη μελετών για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στην περιοχή μας.
Δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίες με αυτές τις προοπτικές. Κλείνουν μικρές επιχειρήσεις, χάνονται περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που δημιουργούνται.
Εκμεταλλεύονται τις ελαστικές μορφές εργασίας τετράωρο κ.λπ., με μεγάλες επιπτώσεις στα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ).
Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη αναλόγων πολυκαταστημάτων θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τις ΜΜΕ επιχειρήσεις.
Η αναθεώρηση της νομοθεσίας για την εμπορική χωροταξία είναι περισσότερo απαραίτητη από ποτέ.
Πιστεύουμε ότι ο υφιστάμενος αριθμός τέτοιων πολυκαταστημάτων επαρκεί για να καλύψει τις καταναλωτικές ανάγκες της περιοχής μας.
Στην πραγματικότητα στην πόλη μας ήδη δραστηριοποιείται υπερβολικά μεγάλος αριθμός σούπερ μάρκετ με αρνητικές επιπτώσεις στις πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Εξάλλου, ο καθοριστικός παράγοντας για την κατανάλωση είναι τι διαθέσιμο εισόδημα και δευτερεύοντος η ύπαρξη καταστημάτων όπου μπορούν να προμηθευτούν αγαθά.
Επιπρόσθετα, ο νόμος 3377/2005 αναφέρει ρητά ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η επίδραση επί της λειτουργίας των μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων. Εξάλλου λειτουργούν πολλά και επομένως δεν μπορεί να υποστηριχθεί ότι μια τέτοια θέση θα εμποδίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα και τον ανταγωνισμό.
Συμπερασματικά, για όλους τους παραπάνω λόγους η ΟΕΒΕΝΧ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων) καλεί να απορριφτεί κάθε αίτηση για επέκταση ή επανίδρυση τέτοιων πολυκαταστημάτων στην πόλη μας”.
Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπουντρογιάννης και ο γενικός γραμματέας Σήφης Κουρομιχελάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα