Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Η σφίγγα της Ραφήνας

Η Νέα Δημοκρατία δεν παύει να ξαφνιάζει για την αντίληψη που έχει για κάποιες λειτουργίες της Δημοκρατικής μας Πολιτείας, για τις οποίες πιστεύει ότι πρέπει να παράγουν αποτέλεσμα που να την συμφέρει. Σε διαφορετική περίπτωση, όταν τυχαίνει οι παράμετροι μιας πολιτικής υπόθεσης να την χρεώνουν με ευθύνες, όπως για παράδειγμα στην υπόθεση Βατοπεδίου, κάνει λόγο για πολιτικές διώξεις και καταγγέλλει μεθοδεύσεις εναντίον της, μη διστάζοντας να κατηγορεί ακόμη και την Δικαιοσύνη ως χειραγωγούμενη από τους πολιτικούς αντιπάλους της. Και είναι χαρακτηριστικό ότι ο τέως αρχηγός της και τέως πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος με την άφρονα πολιτική του ενέπλεξε την χώρα στην περιπέτεια της επιτήρησης και ο οποίος σιωπά με πείσμα ενώ και οι πέτρες έχουν σηκωθεί και τον «κράζουν», ένοιωσε την ανάγκη να βγει μέσω κύκλων του για να διοχετεύσει τη δυσαρέσκειά του για να υπερασπιστεί τον κ. Γιάννη Αγγέλου κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για «προγραφές» και «πολιτικές διώξεις» των αντιπάλων του. Το έκανε χωρίς να μπει στο κόπο να ξεκαθαρίσει πτυχές του σκανδάλου, λεπτομέρειες του οποίου, πρέπει να γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον, όπως και τις κινήσεις του πιο στενού του συνεργάτη, που δεν κινιόταν προφανώς χωρίς αναφορά στο?αφεντικό. Και μπορεί κανείς να πει ότι ο τέως αρχηγός (ως? σφίγγα της Ραφήνας !) έσπασε την σιωπή του επειδή δεν εγκαταλείπει τους συνεργάτες του, αλλά είναι εξ ίσου αναγκαίο, ένας τέως πρωθυπουργός να σπάει την σιωπή του για να δώσει εξηγήσεις για το μέγιστο θέμα της οικονομικής κρίσης στην οποία βούτηξε την χώρα του, κρίση για την οποία φέρει προφανείς και αυταπόδεικτες ευθύνες. Αλλά έτσι ήταν πάντοτε ο Κώστας, ευαίσθητος για τα προσωπικά,? με παχύ δέρμα για τα σπουδαία!
ΑΕΣ

Πήραν τα λουλούδια

Ομορφα και πολύχρωμα παρτέρια με χρυσάνθεμα, βιολέτες και άλλα λουλούδια, διαμόρφωσε ο Δήμος Νέας Κυδωνίας στην περιοχή του Κλαδισού. Κάποιοι, όμως, άρχισαν να κόβουν τα λουλούδια! “Ας αφήσουν τα παρτέρια στην ησυχία τους και ας περάσουν από το Δημαρχείο να τους χαρίσουμε λουλούδια”, μας έλεγε χθες ο δήμαρχος Νέας Κυδωνίας Μαν. Σταματάκης. Τουλάχιστον ας μη χαθεί αυτή η ομορφιά?
Το νερό νεράκι

Το νερό νεράκι αρχίσαμε να λέμε. Επί ώρες έγινε χθες διακοπή της υδροδότησης στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στο κέντρο των Χανίων. Και έπεται συνέχεια. Δραματική έκκληση απηύθυναν χθες φορείς διαχείρισης να κάνουμε οικονομία στο νερό για να έχουμε και να μη τελειώσει. Ξαφνικά, ο νομός Χανίων ο οποίος όπως έχει επισημανθεί είναι πλούσιος σε υδατικό δυναμικό, βρίσκεται χωρίς νερό. Ποιοι φταίνε για αυτή την κατάσταση. Και τι θα γίνει στο μέλλον; Γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρξε ένα σχέδιο διαχείρισης ώστε να μην χάνονται τεράστιες ποσότητες νερού στη θάλασσα;
Γ. ΛΥΒ.

Σωτήρες

Ο κος Σαμαράς εδήλωσε από τα Ιωάννινα, ότι διαθέτει πρόγραμμα γρηγορότερης εξόδου της χώρας από την κρίση.
Διαθέτει το κβαντικό άλμα? σωτηρίας.
Το συνέλαβε, εν ρεμβασμώ, όταν καταψήφιζε το Μνημόνιο, το οποίο σύμφωνα με τον κο Πρόεδρο, κατεδαφίζει τις προσδοκίες του ελληνικού λαού.
Η “οδός” σωτηρίας, είναι στρωμένη με εκατομμύρια ευρώ και παραμάγαζο Καραμανλικό στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές.
Για τη μόστρα? της σωτηρίας!
Η σκέψη του κου Σαμαρά είναι μηχανίστικη. Φρασεολογία της Συντεταγμένης Αριστεράς, ίσα – ίσα για να απορροφήσουμε τους κραδασμούς δυσαρέσκειας. Είναι και επίπεδη?
Βαλσαμωμένος, αντιπολιτευτικός λόγος του συρμού, που δεν κατανοεί τη συγκυρία και δεν οικοδομεί στην κοινωνία την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη. Η σωτηρία βρίσκεται στο αίμα του κου Σαμαρά. Οπως με το? Σκοπιανό. Δεν ξέρω τι, ακριβώς, βρίσκεται στο μυαλό του?
Γ. Ουν.

Μπαζώνοντας… αντιπολίτευση

Όλοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδίδονται σε υπερωρίες αναζήτησης ευθυνών της κυβέρνησης για ό,τι «κατεβάσει ο νους τους» στην αντιπολιτευτική υπερδιέγερση στην οποία έχουν περιέλθει, όσο τα πράγματα με τις εξεταστικές «σφίγγουν». Ξέχασαν ότι η κυβέρνησή τους αρνήθηκε τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών και έκανε ό,τι μπορούσε για να μη διερευνηθούν σκάνδαλα και υποθέσεις, όπου εμπλέκονταν στελέχη της, και ότι για πρώτη φορά στα χρονικά η κυβερνητική πλειοψηφία απεχώρησε από τη Βουλή και τέλος έκλεισε πρόωρα το Κοινοβούλιο για να αποφύγει διαρροές στελεχών της στις ψηφοφορίες και προσπαθούν να καλύψουν τις αποκαλύψεις της δικαιοσύνης και των εξεταστικών επιτροπών με παραγωγή επικριτικών σχολίων για οτιδήποτε. Τώρα, επικρίνουν τους περιοριστικούς όρους που επέβαλε στον κ. Αγγέλου η Δικαιοσύνη (και όχι το ΠΑΣΟΚ) και ανακαλύπτουν «σκευωρίες» σε βάρος της Ν.Δ?! Μιλάει για παράδειγμα, ο κ. Δένδιας, για «ανετοιμότητα» του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, όταν κανείς δεν έχει ακόμη ξεχάσει ότι αυτοί είναι που στάθηκαν ενεοί και απαθείς μπροστά στον «στρατηγό άνεμο» και άφησαν να καεί η μισή Πελοπόννησος, η Εύβοια και να χαθούν ανθρώπινες ζωές στο βωμό της ανοργανωσιάς τους. Φαίνεται ότι, στην αντιπολιτευόμενη ΝΔ έχουν εμπεδώσει την προπαγανδιστική αρχή «κατηγορείστε, κατηγορείστε, κάτι θα μείνει» και?μπαζώνουν αντιπολίτευση, αναμένοντας με τα ιζήματα των πάσης φύσεως κατηγοριών τους εναντίον της κυβέρνησης, να διαμορφώσουν σταδιακά αρνητικό κλίμα εναντίον της και να ετοιμάσουν ευνοϊκό κλίμα για την επιχείρηση «επανάκτησης της εξουσίας»?! Αχ βρε Αντωνάκη αναμορφωτά, πόσο η πραγματικότητα παραμορφώνει τις πρόσφατα εξαγγελθείσες προγραμματικές προθέσεις σου για εκσυγχρονισμό της ΝΔ, όταν αυτές δεν είναι ειλικρινείς..!
ΑΕΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα