Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΗΝ ΑΝΩΠΟΛΗ ΣΦΑΚΙΩΝ

Στη γενέτειρα του ήρωα Δασκαλογιάννη, Ανώπολη, θα δοθεί η παγκόσμια πρώτη παράσταση του θεατρικού έργου “Δασκαλογιάννης” αύριο, Σάββατο 24 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ.
Την ίδια μέρα -και πριν τη θεατρική παράσταση- θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση προς τιμή της αντιπροσωπίας του Δήμου Σφακιωτών Λευκάδας που θα επισκεφθεί επίσημα τον Δήμο, ανταποδίδοντας αντίστοιχη επίσκεψη, της 10 Απριλίου, που έγινε η αδελφοποίηση των Δήμων.
Το πρόγραμμα:
7 μ.μ. Χοροί και τραγούδια από τους Σφακιώτες της Λευκάδας, τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Σφακίων και τον Σύλλογο Κρητικών Ασμάτων «Χρυσόθεμις».
9.30 μ.μ. Θεατρική παράσταση “Δασκαλογιάννης”.
Η παράσταση δημιουργήθηκε με τους καλύτερους όρους για να ανταποκριθεί στον εορτασμό των 240 χρόνων από την επανάσταση του 1770. Την επανάσταση που δημιούργησε μια νέα αφετηρία στους αγώνες για την απελευθέρωση της Κρήτης από τον Τουρκικό ζυγό. Ο Δασκαλογιάννης διαθέτει όλο του το βιος για να ετοιμάσει τον ξεσηκωμό. Ο ίδιος με ακαταδάμαστο πάθος για την ελευθερία συζητά τις προθέσεις του με τους Ρώσους, που ενώ του υπόσχονται βοήθεια τον αφήνουν να αγωνιστεί μοναχός και να συρθεί στο πιο φρικαλέο πάθος – βάσανο όλων των εποχών: να γδαρθεί δηλαδή ζωντανός. Η πρώτη επίσημη παγκόσμια πρώτη -αφού ο Δασκαλογιάννης δεν είναι ένας τοπικός ήρωας αλλά παγκόσμιος θα δοθεί στη γενέτειρα του την Ανώπολη των Σφακιών. Είναι έργο του Φώτη Κωνσταντινίδη, από το θέατρο των Vivi σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι με τον Νίκο Βερλέκη στον ρόλο του Δασκαλογιάννη.
Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Μουδατσάκις, Σκηνογραφία: Κώστας Χρηστίδης, Ενδυματολογία: Τηλέμαχος Μουδατσάκις, Μουσική Επιμέλεια: Κυριακή Τριχάκη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Βερλέκης, Νόνη Ιωαννίδου, Τάσος Πολυχρονόπουλος, Δημήτρης Βογιατζής, Αντώνης Σιώπκας, Αργύρης Σαζακλής, Στάθης Γκάτσης, Λίνα Κουστένη, Αλέξανδρος Ζαχαρέας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και δωρεάν νια όλους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα