Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
“Χανιά, χρυσαφένια πόλη”
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου η έκθεση Ουκρανών ζωγράφων με τίτλο “Χανιά, χρυσαφένια πόλη”, που πραγματοποιείται στην αίθουσα Σαμπιονάρα, στην Πύλη της Αμμου, πήρε παράταση για μία εβδομάδα, έως την Τετάρτη 28 Ιουλίου. Στην έκθεση συμμετέχουν οι καταξιωμένοι ζωγράφοι από την Ουκρανία Ζόγια, Λέιλα, Ελενα Μπορίσοβα, Ντάρια, Ελενα Ζόσαν και Ρούσλαν Βαρλάμωφ, οι οποίοι παρουσιάζουν δημιουργίες τους αφιερωμένες στην παλιά πόλη των Χανίων. Ωρες λειτουργίας: 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 7.30 – 11.30 μ.μ.

ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΟΥΣ
“Ο Ερωτόκριτος
και η εποχή του”
Εκδήλωση με θέμα “Ο Ερωτόκριτος και η εποχή του” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., μετά τον παναποκορωνιώτικο Εσπερινό – Παράκληση που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αρμένων, στον προαύλιο χώρο της Παναγίας.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο δήμαρχος Αρμένων Βλαχάκης Πέτρος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου και Συλλόγου Αρμενιανών Αττικής Τερεζάκης Ιωάννης.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ιστορικός – ερευνητής κ. Χαράλαμπος Μπουρνάζος. Στίχους του “Ερωτόκριτου” θα απαγγείλει η ηθοποιός και τηλεοπτική παραγωγός κα Μαρία Σπαντιδάκη. Μουσική επιμέλεια: Ανδρέας Λιλικάκης. Χορούς θα αποδώσει ο Παραδοσιακός Σύλλογος Ν. Χανίων “Τα Σφακιά” του κ. Σήφη Παπασηφάκη. Παρουσιαστής θα είναι ο Γιάννης Κριαράκης. Θα ακολουθήσει κέρασμα.

ΣΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΦΕ
Βραδιά ριζίτικου τραγουδιού
Βραδιά ριζίτικου τραγουδιού διοργανώνει ο Καλλιτεχνικός Ομιλος “Ο Αποκόρωνας” στον Τζιτζιφέ Αποκορώνου την Τετάρτη 11 Αυγούστου το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν ελεύθερες αποδόσεις ριζίτικων τραγουδιών με βραβεύσεις των συμμετεχόντων, με κρητική μουσική και χορούς από Αποκορωνιώτικα χορευτικά συγκροτήματα.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Σύσκεψη Φίλων
Νίκου Καζαντζάκη
Κάλεσμα σε σύσκεψη απευθύνει στα μέλη της η τοπική επιτροπή Χανίων της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη αύριο, Σάββατο 24 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο “Νεφέλη”, στις 6 μ.μ.
Στη σύσκεψη θα παραβρεθεί ο πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Γιώργος Στασινάκης.

ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΙΝΑΧΩΡΙΟΥ
Τιμητική
εκδήλωση
Την Κυριακή 25 Ιουλίου και ώρα 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή τον ριμαδόρο των Εννιά Χωριών Ραϊσάκη Θεοχάρη, στη Λίμνη Ιναχωρίου, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Χαιρετισμός από Δήμο Ιναχωρίου.
Βιογραφικό από τον Θανάση Δεικτάκη.
Αναφορά ? μαντινάδες ? προβολή σλάιτς από τον Μιχαήλ Μουντάκη.
Μαντινάδες από το κοινό.
Ευχαριστήριο από την οικογένεια.
Μουσική από το συγκρότημα του Αναγνωστάκη Δημήτρη, χοροί από το χορευτικό της Άλκηστης Ξηρουχάκη.
Θα ακολουθήσει κέρασμα.
Διοργάνωση: Δήμος Ιναχωρίου. Σύλλογος προβολής Κισάμου Η Γραμπούσα (Γραμπούσια 2010).

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 23/7 – 29/7
Εκδηλώσεις
? “All Masters Show”, ένα μοναδικό χορευτικό tango θέαμα αύριο, Σάββατο 24 Ιουλίου, στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου, ώρα 10 μ.μ.
? Βραδιά αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη, την Κυριακή 25 Ιουλίου στον αύλειο χώρο Πολιτιστικού Συλλόγου Κορακιών, ώρα 9.30 μ.μ.
? Εκδήλωση στις οδούς που διαμορφώθηκαν με τη διάνοιξη τμήματος της οδού Ανωπόλεως και τη διαπλάτυνση τμήματος της οδού Ανδρόνικου, Κυριακή 25 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ.
? Τιμητική βραδιά στον ριμαδόρο Ραϊσοθεοχάρη στη Λίμνη Εννιά Χωριών (στον αύλειο χώρο του σχολείου), στις 25 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ.
? Μουσική παράσταση “Οι μουσικές του κόσμου” στην πλατεία Χωρδακίου την Τετάρτη 28 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ.
? Συναυλία με τους “Apurimac” την Τετάρτη 28 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
? Αναγόρευση του δημάρχου Χανίων, Κυριάκου Βιρβιδάκη, ως επίτιμο μέλος της ΙΛΑΕΚ την Τετάρτη 28 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στο ΚΑΜ.
Εκθέσεις
? “Μεθυσμένη Πολιτεία” από την Αλεξάνδρα Μανουσάκη μέχρι 26 Ιουλίου στο “Μοναστήρι του Καρόλου”. Ωρες λειτουργίας: 11 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 11 μ.μ.
? Ομαδική έκθεση γλυπτικής, κοσμήματος, κεραμικής, γυαλιού και φωτογραφίας έως την Κυριακή 6 Αυγούστου, στο οινοποιείο “Ντουράκη”, στον Αλίκαμπο.
? “Μύθος και Τόπος” στο Γιαλί Τζαμισί από το Εικαστικό Εργαστήρι Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με τη διεθνή καλλιτεχνική ομάδα “Αποτυπώματα”, έως την Κυριακή 25 Ιουλίου, με ώρες επίσκεψης 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 10 μ.μ.
? Εκθεση της Τόνκα Βίντεβα στον χώρο του Φόρουμ Μεταναστών (Λιθίνων 19), μέχρι την Κυριακή 1 Αυγούστου. Λειτουργεί καθημερινά 6 με 10 μ.μ.

Παραστάσεις
? “Δασκαλογιάννης” του Φώτη Κωνσταντινίδη, από το Θέατρο των Vivi την Κυριακή 25 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Είσοδος 15 και 10 ευρώ.
? Η παιδική θεατρική παράσταση «Ομήρου Οδύσσεια – Το παραμύθι των παραμυθιών» στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στις 26 και 27 Ιουλίου, στις 9 μ.μ.
? H ΚΕΔΗ Πλατανιά παρουσιάζει την κωμωδία των Ρέππα Παπαθανασίου «Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα» από το Πανελλήνιο Μεταναστευτικό Θέατρο.
Το πρόγραμμα:
Δευτέρα 26 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ., στο Συρίλι (γήπεδο μπάσκετ).
Κυριακή 1 Αυγούστου, ώρα 9.30 μ.μ., στο Πάνω Γεράνι (Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου).
Δευτέρα 9 Αυγούστου, ώρα 9.30 μ.μ., στον Κυπάρισσο (πλατεία). Είσοδος ελεύθερη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα