Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS
Νέα προθεσμία πήρε ο Τ. Μαντέλης

Αθήνα
Νέα προθεσμία για τις 30 Αυγούστου ζήτησε και έλαβε από την εφέτη ειδική ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα, ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens.
Ο κ. Μαντέλης αντιμετωπίζει κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σχετικά με ποσό 450.000 μάρκων που φέρεται να κατατέθηκε από τη Siemens, με δυο εμβάσματα σε λογαριασμό ελβετικής τράπεζας, που είχε ανοίξει ο επιχειρηματίας και κουμπάρος του πρώην υπουργού Γιώργος Τσουγκράνης, με κωδική ονομασία «Α. Ρόκκος».
Όπως είπαν στους δημοσιογράφους, ο κ. Μαντέλης και ο συνήγορός του Γιάννης Ηρειώτης, ζήτησαν και πάλι προθεσμία, καθώς ο όγκος των στοιχείων που αφορούν το θέμα είναι πολύ μεγάλος και απαιτείται χρόνος για την προετοιμασία της υπεράσπισης.

ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ
Διαβούλευση για την Εθνική Στρατηγική Ερευνας

Αθήνα
Σήμερα ξεκινά η δημόσια διαβούλευση για την ανάδειξη των κεντρικών προτεραιοτήτων της Εθνικής Στρατηγικής Έρευνας, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, του υφυπουργού Γιάννη Πανάρετου και δημόσιων φορέων, εκπροσώπων του παραγωγικού τομέα, ΑΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων αλλά και επιχειρήσεων με σημαντική ερευνητική δραστηριότητα. Στόχος του Υπουργείου είναι η χάραξη συγκεκριμένων προτεραιοτήτων και ο προσδιορισμός των μεθόδων παρέμβασης που θα επιτρέψουν την αποτελεσματική υλοποίηση των νέων δράσεων έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης.
Στην συνάντηση θα συμμετέχουν: ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Αχιλλέας Μητσός, οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αλέξανδρος Φούρλας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γεωργία Μπαζώτη ? Μητσώνη, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κων/νος Μαθιουδάκης, καθώς και εκπρόσωποι βασικών παραγωγικών φορέων και συγκεκριμένα του ΣΕΒ, του ΣΕΠΕ και του ΕΒΕΑ.
Επίσης, θα συμμετέχουν οι Γενικοί Γραμματείς άλλων Υπουργείων, περιφερειάρχες, πρόεδροι επιχειρηματικών συνδέσμων και εκπρόσωποι επιχειρήσεων που έχουν τον ενεργότερο ρόλο σε δράσεις Έρευνας και Τεχνολογίας, καθώς επίσης και διευθυντές Ερευνητικών Κέντρων, αντιπρυτάνεις Έρευνας των Πανεπιστημίων, πρόεδροι των ΑΤΕΙ.

ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
Νέα αντιπαράθεση Ζορμπά – Σανιδά
Αθήνα
Συνέχεια στην αντιπαράθεση Ζορμπά – Σανιδά, μετά τις αιχμές που άφησε, ο πρώην επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος, στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, για την υπόθεση των ομολόγων. Ο επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διέψευσε όσα υποστήριξε ο πρώην εισαγγελέας, υποστηρίζοντας πως ο κ. Ζορμπάς ψεύδεται και επαναλαμβάνει ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία μαζί του για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο κ. Ζορμπάς, επανήλθε σε δήλωσή του στην τηλεόραση της ΝΕΤ εμμένει στους ισχυρισμούς του ότι είχε ζητήσει τη συνδρομή του κ. Σανιδά για τη δέσμευση των λογαριασμών του Γιώργου Παπαμαρκάκη στην Αγγλία, για την υπόθεση ομολόγων, η οποία όμως απερρίφθη.
Ερωτηθείς αν έγινε προσπάθεια συγκάλυψης αποδεικτικών στοιχείων, παρέπεμψε σε ρήση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Θανάση Κανελλόπουλου ότι «το λογικώς αυτονόητο δεν έχει ανάγκη αποδείξεως». Επίσης, έκανε λόγο για απαράδεκτη καθυστέρηση στις εξεταστικές επιτροπές.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα