Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΝΤΑΝΟΥ
Επίσκεψη αντιπροσωπίας της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής

Επίσκεψη στην Κάντανο θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρόεδρος και αντιπροσωπία της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής που θα συναντηθεί και με τον δήμαρχο Ευτύχη Δασκαλάκη.
Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καντάνου αναφέρεται χαρακτηριστικά:
“Την Κάντανο θα επισκεφθεί ο πρόεδρος και αντιπροσωπεία της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, την Κυριακή 25 Ιουλίου 2010, το πρωί. Η αντιπροσωπεία των Κρητών της Αμερικής θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία, θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων και εν συνεχεία θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Καντάνου κ. Ευτύχη Δασκαλάκη. Θα ακολουθήσει φιλοξενία από τον Δήμο”.

ΣΤΙΣ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ασκηση στην περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης   

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 27 Ιουλίου 2010 θα διεξαχθεί στην περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης, άσκηση ευρείας κλίμακας, προκειμένου το Πολεμικό Ναυτικό να ασκηθεί στο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών του ώστε να βελτιστοποιήσει το επίπεδο εκπαιδεύσεως του προσωπικού στην αντιμετώπιση περιστατικών μείζονος ατυχήματος, με σκοπό την ασφάλεια υλικού και προσωπικού. Η άσκηση είναι επιπέδου Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και το όλο έργο οργανώσεως, προετοιμασίας και διεξαγωγής έχει ανατεθεί στην Γενική Επιθεώρηση Πολεμικού Ναυτικού.   

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων

Από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων ανακοινώνεται ότι αναρτώνται οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών ωρομισθίων όλων των κλάδων, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://www.minedu.gov.gr” www.minedu.gov.gr και http://e-aitisi.sch.gr. Η προθεσμία υποβολής των ενστάσεων ορίζεται από 26-07-2010 μέχρι και 28- 07- 2010. Διευκρινίζεται ότι η υποβολή των ενστάσεων θα γίνετε σε οποιαδήποτε Διεύθυνση ή Γραφείο Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 28210 47139.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΧΑΝΙΩΝ
Ανακοίνωση για
υποψήφιους διευθυντές

Από το ΠΥΣΠΕ  Χανίων ανακοινώνεται ότι: Σε εφαρμογή του αρ. πρωτ. 3470/17.6.2010 εγγράφου της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Π.Ε. και Δ.Ε. Κρήτης καλούνται οι εκπαιδευτικοί Υποψήφιοι Διευθυντές που συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Π.Ε. Χανίων (2007). Σύμφωνα με τα αρ.πρωτ. 31199/Δ2/16.3.2007 και 311999(Ε)/Δ/Ζ/11.7.2007 έγγραφα του Υπουργείου να ενημερωθούν μέσω της Γραμματέας του ΠΥΣΠΕ Ν. Χανίων από 26.7.2010 για τον πίνακα μοριοδοτούμενων κριτηρίων Υποψηφίων Διευθυντών Π.Ε. Χανίων  καθώς και για την παραλαβή των ατομικών δελτίων με τα μοριοδοτούμενα κριτήρια. Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων για τυχόν αντιρρήσεις ορίζεται έως και 30.7.2010 στο ΠΥΣΠΕ Ν. Χανίων τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Η διαδικασία της προφορικής συνέντευξης θα πραγματοποιηθεί από 2.8.2010 έως και 6.8.2010. Για το πρόγραμμα των συνεντεύξεων οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν από τη Γραμματέα του ΠΥΣΠΕ.  

AΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ανακοίνωση για νέους γεωργούς

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει τους νέους γεωργούς που έχουν ήδη υπογράψει και παραλάβει τις αποφάσεις έγκρισης, ότι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση πληρωμής στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων, προκειμένου να πληρωθούν την πρώτη δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσέλθουν στο γραφείο ΟΔΓΕ της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης με την αστυνομική τους ταυτότητα. Όσοι είχαν υποβάλλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα και τα ονόματα τους περιλαμβάνονται στους πίνακες των εγκεκριμένων νέων γεωργών της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά δεν έχουν υπογράψει τις αποφάσεις έγκρισης, καλούνται να προσέλθουν αυτοπροσώπως στο γραφείο ΟΔΓΕ της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης για να υπογράψουν τις συμβάσεις και να υποβάλλουν αίτηση πληρωμής. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η αστυνομική ταυτότητα και το βιβλιάριο του τραπεζικού λογαριασμού που επιθυμούν να λάβουν την ενίσχυση.
Λόγω του μεγάλου αριθμού των δικαιούχων από το Δήμο Σφακίων, γεωπόνοι του γραφείου ΟΔΓΕ θα βρίσκονται στο Δημαρχείο Σφακίων την Πέμπτη 29-7-2010, 9.30-12.00 για να παραλάβουν τις αιτήσεις πληρωμής των δικαιούχων και να επιδώσουν τις αποφάσεις έγκρισης σε όσους δικαιούχους δεν τις έχουν παραλάβει.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων, Όαση Νέας Κυδωνίας, τηλ. 2821346530-2

ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
Ομιλία Σκουλάκη
για τον “Καλλικράτη”

Ομιλία με θέμα: “Καλλικράτης και Νέος Δήμος Χανίων: Προοπτικές εξελίξεις” θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος δήμαρχος του νέου Δήμου Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου και ώρα 8.30 μ.μ., στη Σούδα (καφετέρια Κολιακουδάκη, τηλ.: 2821089837).

?
ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Συνεδριάσεις
Δημοτικών Συμβουλίων

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Κυδωνίας με οχτώ θέματα ημερήσιας διάταξης.
Συνεδριάζει την Τρίτη 27 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Ακρωτηρίου.

?
ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ
Μνημόσυνο για
τα θύματα των τροχαίων

Αύριο, στις 10.15 το πρωί, θα τελεστεί μνημόσυνο για τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων στον ιερό ναό Αγίου Χριστοφόρου, στο πάρκο «Χρήστος Πολέντας», χοροστατούντος του μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιου.

?

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑμΕΑ
Κατασκηνωτική
περίοδος

Σε ανακοίνωσή του για τους γονείς των παιδιών ΑμΕΑ, που θα φιλοξενηθούν στην Παιδική Εξοχή Καλαθά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, το Σωματείο ΑμεΑ Χανίων αναφέρει ότι η κατασκηνωτική περίοδος για το 2010 ξεκινά στις 28 Ιουλίου και λήγει στις 11 Αυγούστου. Η προσέλευση των παιδιών θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από τη νέα είσοδο της κατασκήνωσης. Για περισσότερες πληροφορίες στην εκπρόσωπο της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμΕΑ Αμαλία Μπασιά, τηλέφωνο: 6972718777.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Συμπαράσταση
στους κτηνοτρόφους

Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εκφράζει τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα και την κινητοποίηση των κτηνοτρόφων του νομού Χανίων που προχώρησαν στον αποκλεισμό των Δ.Ο.Υ του νομού, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009 και για το διαφαινόμενο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας.
“Η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της Α.Τ.Ε (και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) και η θέση της Κυβέρνησης ότι την εξετάζει, υπονομεύει το ίδιο το μέλλον της αγροτικής οικονομίας. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν κάνει λόγο για διεύρυνση των κυρώσεων σε βάρος χωρών-μελών που δεν πληρούν τους κανόνες της δημοσιονομικής πειθαρχίας (όπως η Ελλάδα), ώστε να περιλαμβάνουν και την αναστολή των κοινοτικών επιδοτήσεων, συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων και στον τομέα της γεωργίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αντίθεσή του στη θέση περί αναστολής των αγροτικών κοινοτικών χρηματοδοτήσεων των κρατών που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αφού κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή των αγροτών της Ε.Ε, και προς την κατεύθυνση αυτή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν ζητώντας να ματαιωθεί η σχεδιαζόμενη για τον Οκτώβρη απόφαση για την αναστολή των κοινοτικών επιδοτήσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να παλεύει εντός και εκτός του Κοινοβουλίου για τη συγκρότηση δημόσιου πόλου παρέμβασης στο Χρηματοπιστωτικό σύστημα (στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται η συγκρότηση χρηματοπιστωτικού πόλου παρέμβασης από ΑΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Εθνική Τράπεζα) με κοινωνικό έλεγχο προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, των εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας και όχι στην κατεύθυνση αποσάθρωσης αυτής της δυνατότητας”.

ΚΟΥΚΙΑΝΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΜΠΑΤΖΕΛΗ:
Να καταβληθεί
η εξισωτική
αποζημίωση

Την άμεση καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους ζητά ο αντινομάρχης Χανίων Χαράλαμπος Κουκιανάκης με επιστολή του στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Στην επιστολή που κοινοποιείται στον υφυπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη και στους βουλευτές του Νομού Χανίων ο κ. Κουκιανάκης απευθυνόμενος στην κα Μπατζελή επισημαίνει:
“Με έγγραφο μας από 27-4-2010 σας είχαμε τονίσει την ανάγκη για άμεση καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γεγονός που θα δώσει μια ανάσα στους κτηνοτρόφους μας, προκειμένου στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους, αφού τα έξοδα λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας είναι υπερβολικά μεγαλύτερα, ενώ οι τιμές πώλησης των προϊόντων τους παραμένουν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Επειδή μέχρι σήμερα η εξισωτική αποζημίωση 2009 δεν έχει καταβληθεί, οι κτηνοτρόφοι του Νομού μας έχουν προβεί στον επ? αόριστων αποκλεισμό των οικονομικών υπηρεσιών, της Α? και Β? ΔΟΥ Χανίων, ζητώντας την άμεση καταβολή της, με ότι επιπτώσεις έχει αυτό για την οικονομία του τόπου μας.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης, καθ΄ όσον τα περιθώρια έχουν στενέψει απελπιστικά για τους κτηνοτρόφους μας”.

ΠΑΜΕ ΧΑΝΙΩΝ
“Δίκαιος ο αγώνας
των κτηνοτρόφων”

Η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων του νομού μας και, σε σχετική ανακοίνωσή της, προσθέτει:
“Θεωρούμε τον αγώνα τους πέρα για πέρα δίκαιο, γιατί είναι αγώνας για να σταματήσει η επιχείρηση ξεκληρίσματός τους, για την επιβίωση των οικογενειών τους, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που με συνέπεια εφαρμόζουν, εναλλάξ, όλες οι πρασινογάλαζες κυβερνήσεις, και στηρίζουν τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ. Είναι ένας αγώνας άρρηκτα δεμένος με το νήμα των αγώνων της εργατικής τάξης, ενάντια στην αντεργατική πολιτική, ενάντια στην επιθετικότητα της ΕΕ, για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, για γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, για συρρίκνωση των ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, για απορρύθμιση του χρόνου εργασίας με το 65ωρο, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κ.ά. Είναι αγώνας ενάντια στη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας μας. Συρρίκνωση που έχει οδηγήσει χιλιάδες ακόμα να προστεθούν στις στρατιές των ανέργων, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την εξαθλίωση. Είναι αγώνας για την εξασφάλιση φθηνής και υγιεινής διατροφής των εργαζομένων και του λαού μας γενικότερα.
Η συμπόρευση εργατών ? και μικρών αγροτοκτηνοτρόφων έχει ιδιαίτερη αξία σήμερα, αφού έχουμε απέναντί μας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Το ίδιο χέρι κλέβει τον πλούτο που και οι δύο παράγουμε. Στόχος της πάλης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων είναι η ανατροπή της αντιλαϊκής – αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Στόχος δικός μας η ανατροπή της πολιτικής της ανεργίας, της λιτότητας, της φτώχειας που κλέβει το μόχθο μας και γεμίζει τα σεντούκια της ολιγαρχίας του πλούτου.
Είμαστε μαζί τους, γιατί γνωρίζουμε ότι μέσα από το μεγάλωμα της ενεργού συμπαράστασης, την κοινή κάθοδο σε αγώνες με τέτοια προοπτική γίνεται πιο ισχυρό το μέτωπο της αντίστασης, ανοίγει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που στο κέντρο της θα έχει τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας”.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Προξενείο
της Σουηδίας
Επαναλειτουργεί το Προξενείο της Σουηδίας στα Χανιά ήδη από τις 4 Ιουνίου όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση.
Η κυρία Συρματένια Παρασχάκη διορίστηκε με Προεδρικό Διάταγμα, αριθ. ΦΕΚ 457/Γ/3.6.2010, ως Επίτιμος Πρόξενος της Σουηδίας με έδρα τα Χανιά και με προξενική δικαιοδοσία στους Νομούς Χανίων και Ρεθύμνης.
Αναλυτικά τα Στοιχεία του Προξενείου της Σουηδίας στα Χανιά είναι:
Πρόξενος, Συρματένια Παρασχάκη
Γραμματεύς Προξενείου, Νικόλ Καραμανλή
Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 107Α
731 00 Χανιά, Κρήτη
Τηλ: + 30 28210 57330
Φαξ: + 30 28210 57337
email: HYPERLINK “mailto:swe.cons.chania@gmail.com” swe.cons.chania@gmail.com
To Προξενείο της Σουηδίας στα Χανιά θα είναι ανοικτό για το κοινό τις εξής ώρες:
-Aπό 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου
Δευτέρα έως Παρασκευή από ώρα 09.00 έως 13.30 (για επείγοντα περιστατικά κατόπιν συνεννοήσεως)
-Από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου
Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από ώρα 10.00 έως 14.00 (για επείγοντα περιστατικά κατόπιν συνεννοήσεως)
Η κυρία Συρματένια Παρασχάκη εκτός από τα καθήκοντά της ως Επίτιμος Πρόξενος της Σουηδίας, Δανίας και Νορβηγίας είναι και εκπρόσωπος της SOS International A/S Copenhagen στην Ελλάδα, με εξειδίκευση στην παροχή βοήθειας σε Σουηδούς και εν γένει Σκανδιναβούς πολίτες σε θέματα νοσηλείας και ατυχημάτων στο εξωτερικό.
Η νέα Πρόξενος, Συρματένια Παρασχάκη αντικαθιστά τον πρώην Επίτιμο Πρόξενο της Σουηδίας στα Χανιά, κ. Νικόλαο Λουπάση, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 2009 μετά από 14 χρόνια υπηρεσίας.
Η Σουηδία εκτός από το Προξενείο στα Χανιά διατηρεί και Προξενείο στο Ηράκλειο, Κρήτης.
Στοιχεία Προξενείου της Σουηδίας στο Ηράκλειο, Κρήτης:
Πρόξενος, Ανδρέας Μεταξάς
Γραμματεύς Προξενείου, Μαρία Τσαγκαράκη
Διεύθυνση: Αλεξ. Παπαναστασίου 28Α
713 06 Ηράκλειο, Κρήτη
Τηλ: + 30 2810 225991
Φαξ: + 30 2810 300523
email: HYPERLINK “mailto:swedish.cons.her@gmail.com” swedish.cons.her@gmail.com

ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Καταγγελία κατά Λοβέρδου
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Χανίων “καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση του Υπουργού Εργασίας κ. Λοβέρδου για νομοθετική ακύρωση των αποφάσεων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας”.
Και προσθέτει:
“Η θέση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι σαφής και αδιαπραγμάτευτη για την απαρέγκλιτη ισχύ των τριών σταδίων της διαβούλευσης, της μεσολάβησης και της διαιτησίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αλλάξει το τρίπτυχο αυτό. Ο Υπουργός Εργασίας αποδεικνύει ότι είναι εναντίον του θεσμού του ΟΜΕΔ, εκπέμποντας στο ίδιο μήκος κύματος με τους εργοδότες.
Ο Υπουργός Εργασίας την ίδια ώρα που χαρίζει εισφορές στους εργοδότες και μειώνει την εισροή εσόδων στο ΙΚΑ, κατακεραυνώνει τους «πονηρούς» που διεκδικούν τις τεράστιες αυξήσεις από 1 ? 3 % για τους εργαζόμενους και δηλώνει την πρόθεσή του να καταργήσει με Νόμο κάθε τέτοια «ανατροπή» της οικονομικής εύρυθμης λειτουργίας του μνημονίου!
Είναι φανερό ότι αυτό το αντιδημοκρατικό μέτρο σε βάρος των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, καμιά σχέση δεν έχει με την αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας, αλλά μόνο με την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων και είναι ένα ακόμα δώρο του Υπουργού στον ΣΕΒ.
Επί της ουσίας, 15 μόνο μέρες μετά, επαναφέρει από το παράθυρο την κατάργηση της Διαιτησίας του ΟΜΕΔ, δημιουργώντας ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης απέναντι στο θεσμό.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αναιρέσει την ουσία της λειτουργίας του ΟΜΕΔ.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για πραγματικές αυξήσεις”.

ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝ
Πολιτικές συζητήσεις

Στο πλαίσιο του 13ου εναλλακτικού κάμπινγκ της Νεολαίας Συνασπισμού, το Σάββατο 24 Ιουλίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συζήτηση με θέμα «Ας ξαναμιλήσουμε για τον κομμουνισμό» με ομιλητές τον Αριστείδη Μπάλτα (καθηγητή ΕΜΠ), το Σταύρο Κωνσταντακόπουλο (καθηγητή Παντείου) και το Δημήτρη Τζανακόπουλο (υποψήφιος διδάκτορας, μέλος Ν. ΣΥΝ). Εν μέσω οικονομικής κρίσης και με δεδομένο ότι αυτή η κρίση είναι αποτέλεσμα της ίδιας της καπιταλιστικής οικονομίας, η συζήτηση για έναν άλλο κόσμο είναι ακόμα πιο επίκαιρη.
Την Κυριακή 25 Ιουλίου στις 15:00 συζητάμε με τοπικά οικολογικά κινήματα για τα μικρά και μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα που προκαλεί η νεοφιλελεύθερη ανάπτυξη και αναζητούμε εναλλακτικά μοντέλα κοινωνικής οργάνωσης με άξονα την προστασία του περιβάλλοντος.
Το απόγευμα στη συνέλευση των φοιτητών και των φοιτητριών, θα συζητήσουμε για τα ζητήματα της εκπαίδευσης και για το πως θα οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι στα μέτρα Διαμαντοπούλου που στόχο έχουν να κατεδαφίσουν τη δημόσια εκπαίδευση. Θα συζητήσουμε επίσης για το πώς το φοιτητικό κίνημα θα συμβάλλει στους κοινωνικούς αγώνες που έρχονται ενάντια στο μνημόνιο.
Όλες οι συζητήσεις είναι ανοιχτές και θα διεξαχθούν στο Κάμπινγκ “Μήθυμνα” στον Δραπανιά. Καλούμε όσους και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν”, καταλήγει η ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα