Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Χωρίς δικαίωμα σιωπής?

Κάτι ήξερε ο κ. Καραμανλής που δεν άνοιγε το στόμα του μετά τη? «μεγαλειώδη» ήττα του από τον κ. Παπανδρέου στις προηγούμενες εκλογές. Όσο δεν μιλούσε, όλοι περίμεναν ότι έχει «δεμένο τον γάιδαρό» του και περιμένει την ευκαιρία που, πιεζόμενος από την «κακία» των αντιπάλων του θα έβγαινε με τη ρητορική του ικανότητα και τα ισχυρά του επιχειρήματα να τους αποστομώσει. «Γιατί δεν μιλάς», «πες επιτέλους κάτι», «βγες και αποστόμωσέ τους» τον βούρλιζαν κάθε μέρα συνεργάτες και στελέχη των κυβερνήσεών του, μέχρι που, με τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν από τη Δικαιοσύνη στον στενό του συνεργάτη κ. Γιάννη Αγγέλου, νόμισε ότι ήρθε η στιγμή να περάσει στην αντιπολιτευτική επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για «σκευωρία», για «πολιτικό διωγμό» και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κατασκευάσει ενόχους?! Αυτό, έδωσε την ευκαιρία στα κανάλια και στις εφημερίδες, ακόμη και στις μη απολύτως φιλικές προς το ΠΑΣΟΚ, να διερωτηθούν για την ορθοφροσύνη του ανδρός που κυβέρνησε τη χώρα και ο οποίος με μικροπολιτικό τρόπο, αγνόησε ότι, η ανακρίτρια της υπόθεσης του Βατοπεδίου επιλέχτηκε στη θέση αυτή από την Ολομέλεια των Εφετών όταν κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ. και ότι η εμπλοκή του κ. Γιάννη Αγγέλου προέκυψε κυρίως από την κατάθεση του πρώην υφυπουργού της ΝΔ κ. Π. Δούκα, ο οποίος? εξήγησε ότι «ενήργησε κατόπιν εντολής από το τότε πρωθυπουργικό γραφείο»?!! Κατά την αντίληψη της πλειοψηφίας των πολιτών, τα πρωθυπουργικά γραφεία ενεργούν για λογαριασμό και με εντολές του εκάστοτε πρωθυπουργού και ο κ. Καραμανλής έκανε τότε ό,τι μπορούσε για να μη διερευνηθούν σκανδαλώδεις υποθέσεις που έριχναν σκιά στο περιβάλλον του. Σήμερα λοιπόν, που ο διευθυντής του γραφείου του αντιμετωπίζει μια τόσο βαριά κατηγορία, αντί μέσω «κύκλων του» να διακινεί κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου και υπονοούμενα κατά των δικαστικών λειτουργών, είναι υποχρεωμένος να μιλήσει. Ο κατηγορούμενος κ. Αγγέλου έχει δικαίωμα, αν θέλει, να σιωπά. Ο κ. Καραμανλής, όχι.
ΑΕΣΑλί-αλλού-γειά
Κύριε διευθυντά,

δύο ολόκληροι, συνεχόμενοι χειμώνες πέρασαν, με λίγες βροχές, καθόλου κρύα και ελάχιστα χιόνια. Επόμενο ήταν να στερέψουν οι πηγές και η στάθμη των γεωτρήσεων να κατέβει.
Προγραμματίσαμε, όλο αυτό το διάστημα, κάτι που θα έδινε ουσιαστική λύση, για τη λειψυδρία, που με μαθηματική ακρίβεια θα ερχόταν;
Όχι!
Η γνωστή παροιμία, μιλά για παιδιά φρονίμων, που πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Δεν μιλά για δίψα. Και εμείς ξεχάσαμε ότι είμαστε παιδιά φρονίμων.
Τώρα λοιπόν, μέσω συνεντεύξεων, τα βάζουμε με τους αγρότες, που ποτίζουν μεσημεριάτικα (αφού μεσημέρι τους ανοίγουμε τα νερά, μεσημέρι θα ποτίσουν!), ξεχνάμε τις πισίνες, αυθαίρετες ή μη και τα ? γκαζόνια και όλοι άλλοι φταίνε, εκτός από εμάς.
Οι γνωστές μπαλιές ? πάσες, της ανευθυνότητας.
Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και εφαρμόζονται όπως εφαρμόζονται, μόνο προχειρότητα δείχνουν. Στο Πασακάκι, οι υδροληψίες έχουν να δουν νερό 15 ολόκληρες ημέρες. Στα Κατσιφαριανά, έχει νερό κάθε ημέρα. Και την Πέμπτη 23/7, το μεσημέρι, η υδροληψία Νο 127, στο Κόκκινο Μετόχι, συνδέθηκε  μέσω μίας σωλήνας, με τη σχάρα του υπονόμου των όμβριων υδάτων. Από ένα «συνεργείο». Όπου και έτρεχε νερό όλο το απόγευμα! Από την υδροληψία στον υπόνομο?.
Αφού θα έχουμε, σύντομα ανάγκη και τη σταγόνα, που λέει ο λόγος, γιατί χύθηκαν, τα δεκάδες κυβικά νερού στον υπόνομο;
Να υποθέσω, ότι τα έστελναν στη λίμνη της Αγιάς, για να ξαναγεμίσει;
Με εκτίμηση.
ΠΑ. ΝΙΚΟΣ
npgls.blogspot.com

Περί δημοκρατικών διαδικασιών

To χθεσινό μου σχόλιο, με τίτλο «Μια φορά κι ένα καιρό», το οποίο αναφερόταν σε μια κατ? επίφαση δημοκρατική διαδικασία ανακάλυψης (και πλασαρίσματος) του «καλυτερότερου» υποψηφίου σε Δήμο του? παρελθόντος, προκάλεσε σε νέο, ο οποίος μέσω του διαδικτύου διαμορφώνει «κοινή γνώμη», την απορία «γιατί μια δημοκρατική και διαφανής διαδικασία, έτυχε του χλευασμού από μια μερίδα ανθρώπων?». Θα ήθελα να πω στον αγαπητό νέο ότι, κάθε διαδικασία που προσπαθεί να «περιγράψει» (δηλαδή να αγνοήσει, να υπερβεί, να ξεπεράσει) το Σύνταγμα της χώρας, με δήθεν διαφανείς και αυθαιρέτως δηλούμενες ως δημοκρατικές διαδικασίες είναι αντιδημοκρατική. Γι? αυτό και αγνοήθηκε από όλους τους πολίτες και εγκαταλείφτηκε κι από τους εμπνευστές της?! Δεν μπορεί καθένας μας να έχει στην κωλότσεπή του ένα δικό του, βολικό και εύπλαστο Σύνταγμα και να παριστάνει τον Σόλωνα τον νομοθέτη. Το λιγότερο που έχει να παρατηρήσει κάποιος για τις δήθεν δημοκρατικές και διαφανείς εκλογικές διαδικασίες για να επιλεχθεί μεταξύ δύο υποψηφίων (!) ποιος θα είναι ο επικεφαλής ενός συνδυασμού στις εκλογές, είναι η γνωστή ρήση περί αδυναμίας μερισμού της τροφής μεταξύ δυο θηλαστικών?! Η μόνη δημοκρατική διαδικασία εκλογής εκπροσώπων των πολιτών στη Βουλή και στη Αυτοδιοίκηση, είναι αυτή που προβλέπει το Σύνταγμα, το οποίο, ως γνωστόν, αφιερώνεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων και όχι στην εφευρετικότητα τους να βρίσκουν τρόπους για να το αγνοούν, να το ξεπερνούν και τελικώς να το ευτελίζουν παραβιάζοντάς το. Αυτά ευτυχώς, γινότανε μόνο? μια φορά κι ένα καιρό.
ΑΕΣ

Σεμνά και ταπεινά

Τον τιτάνιο αγώνα που κατέβαλε η Ν.Δ. για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, τον αναγνώρισε ο ελληνικός λαός και τον ετίμησε δεόντως με το “σαρωτικό” ποσοστό που έλαβε στις τελευταίες εκλογές.
Τώρα τι μεσολάβησε, στην ηθική συγκρότηση, των δημόσιων? κηρύκων του “σεμνά και ταπεινά” και επικρίνουν τον θεσμό, για τους περιοριστικούς όρους που επεβλήθηκαν στον κ. Αγγέλου, δεν γνωρίζω.
Ίσως οι? πεπτωκότες, επιθυμούν μια δικαιοσύνη αλα – καρτ!
Υγιαίνετε.
Γ. Ουν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα