Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΣΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ – ΚΑΡΥΣΤΟ

Σε εξέλιξη ήταν έως αργά χθες, Παρασκευή, πυρκαγιά σε δασική έκταση στο όρος Γκορίλα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Μικρές εστίες φωτιάς εξακολουθούσαν να καίνε στην Κάρυστο. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε φωτιά στη Νικήτη της Σιθωνίας Χαλκιδικής, καθώς και φωτιά στο Χαμέζι στη Σητεία Κρήτης. Πιο αναλυτικά:
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής σε δασική έκταση στο όρος Γκορίλα στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Μάχη με τις φλόγες έδιναν έξι πυροσβέστες, δύο οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούσαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου «καναντέρ», που πέταξαν το πρωΐ της Παρασκευής στην περιοχή, επέστρεψαν στο αεροδρόμιο του Ακτίου, καθώς δεν κατάφεραν να προσφέρουν βοήθεια, δεδομένου ότι οι φλόγες μαίνονταν στην κορυφή του βουνού και σε δύσβατα σημεία. Από τα έως τώρα στοιχεία, η φωτιά εκδηλώθηκε από πτώση κεραυνού κατά τη διάρκεια καταιγίδας.
Εν τω μεταξύ, μικρές εστίες φωτιάς εξακολουθούσαν να καίνε στην Κάρυστο Ευβοίας, στην περιοχή Καλύβια. Η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει την Πέμπτη, είχε απειλήσει οικισμούς.
Μάχη με τις φλόγες έδωσαν ολόκληρη τη νύχτα προχθές, οι πυροσβέστες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πτήσεις ξεκίνησαν εκ νέου τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.
Μάχη με τις φλόγες έδωσαν στην Νικήτη Χαλκιδικής ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.
Υπό μερικό έλεγχο βρισκόταν πυρκαγιά στο Χαμέζι, στη Σητεία Κρήτης, καίγοντας δασικές, χορτολιβαδικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Στο σημείο επιχειρούσαν 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και τρία αυτοκίνητα του δήμου και του στρατού, ενώ ρίψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο.
Εξ άλλου, υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Λιβαδειά και Αρκαδία που είχαν ξεσπάσει το μεσημέρι της Πέμπτης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα