Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Σε κλοιό καύσωνα η χώρα

Αθήνα
Σε καμίνι θα μετατραπεί η χώρα το Σαββατοκύριακο με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» τους 40 – 41 βαθμούς Κελσίου. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από τη Δευτέρα, οπότε η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση σε όλη τη χώρα.
Συγκεκριμένα, σήμερα, Σάββατο, η θερμοκρασία θα φτάσει στο «κόκκινο», καθώς στα ηπειρωτικά ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή, καθώς η θερμοκρασία θα βρίσκεται και πάλι σε υψηλά επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στα νότια 4-6 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά καθώς και στο βόρειο αιγαίο θα σημειωθούν παροδικά  αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα  στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία καθώς και τη Θράκη πιθανώς κατά τόπους να  είναι ισχυρά.

ΛΟΓΩ… ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ
Αυξημένη η κίνηση
στο λιμάνι του Πειραιά
Πειραιάς
Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς οι αδειούχοι του Ιουλίου αφήνουν την πρωτεύουσα και ταξιδεύουν προς τα νησιά.
Οι αρχές στο λιμάνι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να φέρουν εις πέρας το κύμα φυγής από το κλεινόν άστυ, που τις επόμενες ημέρες θα κορυφωθεί.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες λιμενικές αρχές, εκατό περίπου δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί για την σήμερα, Παρασκευή
Πιο συγκεκριμένα, 35.000 επιβάτες αναμένεται να ταξιδέψουν με τα 33 δρομολόγια που προγραμματίστηκαν για σήμερα, Παρασκευή, από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Την ίδια στιγμή 60 και πλέον δρομολόγια με περίπου 5.000 επιβάτες θα εκτελεστούν προς τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού.
Με δυο ώρες καθυστέρηση αναμένεται να αποπλεύσει σήμερα το απόγευμα το Highspeed 6 για το προγραμματισμένο δρομολόγιο του (18:15) με προορισμό τη Σέριφο,τη Σίφνο και τη Μήλο.
Νέα ώρα αναχώρησης ορίστηκε η 20:00. Αιτία αυτής της καθυστέρησης ήταν ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε στη μηχανή στη διάρκεια του πρωινού του δρομολογίου για Ίο και Θήρα.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ
Ζευγάρι παρασύρθηκε
από φορτηγό
Αθήνα
Τραγική κατάληξη είχε για ένα ζευγάρι Ρουμάνων η απόφασή τους να περάσουν τη νύχτα στην παραλία του Φλοίσβου. Το ζευγάρι, ηλικίας περίπου 30 ετών, κοιμόταν σε σλίπινγκ μπαγκ στην παραλία, όταν στις 4:15 τα ξημερώματα της Παρασκευής τούς παρέσυρε φορτηγό, που καθάριζε την αμμουδιά.
Η γυναίκα διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ ο άνδρας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
Την υπόθεση ανέλαβε αρχικά το Λιμενικό, αλλά με εντολή του εισαγγελέα την προανάκριση για το τραγικό περιστατικό θα κάνει η Τροχαία Καλλιθέας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου.
Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος έχει σύμβαση με το δήμο για τον καθαρισμό της παραλίας, συνελήφθη και κρατείται. Όπως δήλωσε ο ίδιος, είχε πάει το πρωί να καθαρίσει την παραλία και δεν είδε καθόλου του ζευγάρι που κοιμόταν. Κατάλαβε τι συνέβη, όταν πλέον ήταν πολύ αργά.
Όπως έγινε γνωστό, το φορτηγό είχε προβολείς, ενώ υπάρχουν και φώτα στην παραλία. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες, εξετάζονται οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος και η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
Παράνομη η απεργία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Αθήνα
Παράνομες κρίθηκαν από τη Δικαιοσύνη οι κυλιόμενες 24ωρες απεργίες που προγραμματίζουν να ξεκινήσουν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προκαλώντας μπλακ άουτ στα αεροδρόμια της χώρας.
Μετά την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, οι ελεγκτές αναμένεται να συνεδριάσουν εν νέου, προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν.
Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί να αγνοεί την αναγκαιότητα οργανωτικών αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών της εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς».
Σύμφωνα με τα Νέα, πάντως, οι ελεγκτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν τις απεργίες που εξήγγειλαν, ανεξαρτήτως της απόφασης της Δικαιοσύνης.
Να σημειωθεί ότι οι ελεγκτές έχουν ανακοινώσει και την πρόθεσή τους για αυστηρή τήρηση της χωρητικότητας του ελληνικού εναέριου χώρου, κίνηση η οποία αποτελεί ουσιαστικά λευκή απεργία.
Πρόκειται για αυστηρή τήρηση των διεθνών κανονισμών ασφαλείας (του ΙCΑΟ), η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται ο αριθμός των αεροσκαφών που πετούν πάνω από τους τομείς του ελληνικού FΙR και οι ωριαίες κινήσεις τους (αφίξεις- αναχωρήσεις) στα ελληνικά αεροδρόμια.

ΑΠΟ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Αιτήσεις για το Κρατικό
Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Αθήνα
Από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2010 θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις ή στα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας οι αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, περιόδου Νοεμβρίου 2010. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2010 για τα επίπεδα Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική και για τα επίπεδα Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» στην Ισπανική γλώσσα. Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό έντυπο «αίτηση» και από την ιστοσελίδα: www.kpg.minedu.gov.gr. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα.

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αναρτήθηκαν οι πίνακες
αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Αθήνα
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών όλων των κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://e-aitisi.sch.gr. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, τυχόν ενστάσεις πρέπει να υποβληθούν από τη Δευτέρα 26/07/2010 έως και την Τετάρτη 28/07/2010.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Παράταση στην απογραφή
δημοσίων υπαλλήλων

Αθήνα
Παράταση μιας εβδομάδας δόθηκε στη διαδικασία απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, με ηλεκτρονικό τρόπο. Περίπου  675.000 υπάλληλοι στο δημόσιο στα ΝΠΔΔ, στους Δήμους και τις νομαρχίες, είχαν απογραφεί μέχρι την Πέμπτη, ενώ χθες, Παρασκευή, ήταν, πριν ανακοινωθεί η παράταση, η τελευταία ημέρα της απογραφής και ο τελικός αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 750.000. Η απογραφή γίνεται μέσω του διαδικτύου και κάθε απογραφόμενος λαμβάνει ειδικό κωδικό σαν απόδειξη καταγραφής και κωδικό πρόσβασης στην προσωπική τους ηλεκτρονική σελίδα, όπου θα έχουν δυνατότητα να δουν τα στοιχεία τους. Η απογραφή είναι υποχρεωτική και μέσω των στοιχείων αυτών θα γίνονται οι πληρωμές από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ
Σε νέα δίκη ο μητροπολίτης
πρώην Αττικής Παντελεήμων

Αθήνα
Ο Aρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση του μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα, ο οποίος ζητούσε να αναιρεθεί το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Η κατηγορία αφορά στην υπεξαίρεση των 160.000 ευρώ από την μονή του Οσίου Εφραίμ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Ν. 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου.
Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του κ. Παντελεήμονα κρίνοντας ότι το παραπεμπτικό βούλευμα έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.
Η απόφαση κρίνει ότι το παραπεμπτικό βούλευμα δεν περιέχει αντιφάσεις, αλλά αντίθετα περιέχει σαφήνεια και πληρότητα, καθώς και ορθή εφαρμογή των νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και καταχραστών του Δημοσίου. Η νέα παραπομπή σε δίκη του κ. Παντελεήμονα είναι σε συνάφεια αλλά και σε συνέχεια της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση 160.000 ευρώ από την Μονή του Οσίου Εφραίμ. Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αριθμ. 987/2010 απόφασή του απέρριψε για δεύτερη φορά αίτηση του κ. Παντελεήμονα που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών για την υπεξαίρεση.
Ο Α.Π. απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του ως αβάσιμους και για τον πρόσθετο λόγο ότι είχαν εξεταστεί με την πρώτη αναίρεση που είχε υποβάλλει.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα