Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ

Τρεις γύροι έχουν ήδη διεξαχθεί στο διεθνές σκακιστικό τουρνουά της Παλαιόχωρας, όπου φέτος δημιουργήθηκε ρεκόρ συμμετοχών, αφού στην όμορφη κωμόπολη του Λιβυκού Πελάγους αγωνίζονται 238 σκακιστές και σκακίστριες (οι 51 είναι τιτλούχοι σκακιστές και οι 19 από αυτούς κατέχουν τον ανώτατο τίτλο του γκραν μετρ) από 26 χώρες. Ανάμεσά τους ο οκτάκις πρωταθλητής Ελλάδος Χρίστος Μπανίκας, η ουκρανή Κατερίνα Λαχνό (Νο 7 στον κόσμο) και ο νικητής του διεθνούς τουρνουά Ρεθύμνου, ρουμάνος Μίρτσεα Παρλίγκρας, οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση του 2ου γύρου (χθες το μεσημέρι) βρίσκονται μεταξύ των 49 συμμετεχόντων που έχουν από δυο νίκες. Χθες το απόγευμα έγινε (στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πελεκάνου) ο 3ος γύρος, από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουλίου θα γίνεται καθημερινά (απόγευμα) ένας γύρος, ενώ την επομένη ολοκληρώνεται το τουρνουά, με τη διεξαγωγή (10πμ) του 9ου και τελευταίου γύρου.
Προχθές έγινε η επίσημη τελετή έναρξης και ο δήμαρχος Πελεκάνου, Γιώργος Ζουριδάκης τόνισε την προσπάθεια που κατέβαλλε ο Δήμος για να υποστηρίξει το τουρνουά στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία. Καλωσόρισε τους παίκτες και συνοδούς και ευχήθηκε να απολαύσουν τόσο τις παρτίδες τους όσο και τη διαμονή τους στην όμορφη Παλαιόχωρα. Έδωσε επίσης έμφαση στην εποικοδομητική συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και υποσχέθηκε ότι, εφ? όσον επιτύχει ανανέωση της θητείας του (στο νέο Δήμο Καντάνου-Σελίνου), θα συμβάλλει τα μέγιστα στην περαιτέρω επέκταση και βελτίωση του τουρνουά, στους νέους χώρους που βρίσκονται υπό κατασκευή στην πόλη. Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του προέδρου της ΣΑΧ, κ. Παπαδογιάννη, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Πελεκάνου και προσωπικά το Δήμαρχο για τη στήριξη που παρέχουν στο διεθνές τουρνουά της Παλαιόχωρας, πετυχαίνοντας με την προσπάθειά τους να το αναδείξουν σε θεσμό στη συνείδηση των σκακιστών, Ελλήνων και ξένων, Επίσης, ευχήθηκε την ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση του τουρνουά στο νέο μεγάλο Δήμο Σελίνου και Καντάνου και εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι πολλοί συμμετέχοντες έρχονται στην Παλαιόχωρα για τρίτη συνεχόμενη φορά.
Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Πελεκάνου έχει προγραμματίσει και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές της περιοχής. Υπάρχουν προγραμματισμένες δωρεάν εκδρομές στις παραλίες Κριός και Γιαλισκάρι, περιήγηση με παραδοσιακό ιστιοφόρο σκάφος και φυσικά εκδρομή στο μαγευτικό Ελαφονήσι.
Ακόμη, η τοπική κοινωνία στηρίζει ενεργά το τουρνουά σε κάθε του πτυχή και ιδιαίτερη εντύπωση στους αγωνιζόμενους προκαλεί η θερμή φιλοξενία και εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επιχειρήσεων, κάτι που ωθεί πολλούς να βάζουν το τουρνουά της Παλαιόχωρας σε περίοπτη θέση στο καλοκαιρινό τους πρόγραμμα.
Συνδιοργανωτής του τουρνουά είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων ενώ χορηγοί της διοργάνωσης είναι το Εμπορικό Επιμελητήριο Χανίων, ο Ο.Ε. Ακίνητα Μονοπρόσωπη του Δήμου Πελεκάνου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Παλαιόχωρας, ο Εμπορικός Σύλλογος Παλαιόχωρας, ο σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Παλαιόχωρας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, και το κατάστημα Ηλεκτρικών Ειδών «Σκορδυλάκης». Ακόμη, τα σούπερ-μάρκετ Βλησίδη και Πετράκη προσφέρουν τα νερά και το αρτοποιεία Βακάκη διάφορα κεράσματα.
Αναλυτική κάλυψη των αγώνων στο διαδίκτυο γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.chaniachess.gr.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα