Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Αποθέωσαν την ΑΕΚ οι ομογενείς

Την αποθέωση γνώρισε η ομάδα της ΑΕΚ στην Αυστραλία, ύστερα από ένα κοπιαστικό ταξίδι, που διήρκεσε περίπου μια ημέρα.
Οι “κιτρινόμαυροι” έτυχαν θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο του Σίδνεϋ από έλληνες ομογενείς, οι οποίοι προσέφεραν σε παίκτες και τεχνική ηγεσία ανθοδέσμες. Να σημειωθεί, πάντως, ότι μερικοί από τους παρευρισκόμενους δεν έδειχναν να απολαμβάνουν την παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς είχαν εμφανή διάθεση να προκαλέσουν τον τεχνικό της Ένωσης, όμως τελικά κυριάρχησε η εορταστική ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερα προσφιλής στις τάξεις των φίλων της ΑΕΚ φάνηκε να είναι ο Ράφικ Τζιμπούρ.
Αφού οι παίκτες τελείωσαν με τις φωτογραφίες και τα αυτόγραφα, η αποστολή κατέλυσε στο ξενοδοχείο προκειμένου να ξεκουραστεί για λίγες ώρες. Σήμερα η ομάδα θα κάνει ένα ξεμούδιασμα, ενώ ο Μπάγεβιτς και δύο παίκτες θα παρευρεθούν στη συνέντευξη Τύπου του τουρνουά.
Αύριο η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον πρώτο αντίπαλο, που θα είναι η Σίδνεϊ, ενώ στις 28/7 θα παίξει με τη Μπλάκμπερν και στις 31/7 με τους Ρέιντζερς. Στην αποστολή μετέχουν οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές: Σάχα, Αραμπατζής, Δέλλας, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Αργυρίου, Γιάχιτς, Καράμπελας, Γεωργέας, Νταντόμο, Λαγός, Ιντζόγλου, Γκέντσογλου, Μάκος, Καφές, Ντιόπ, Λεονάρντο, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Έντερ, Μπλάνκο, Τζιμπούρ, Μπερνς, Παυλής.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απεβίωσε ο Στέλιος Καντώνιας
Λάρισα   
Έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών, ο πρώην πρόεδρος της «ΠΑΕ Λάρισα» και γνωστός επιχειρηματίας Στέλιος Καντώνιας. Το όνομα του εκλιπόντος συνδέθηκε άρρηκτα με την Λαρισινή ομάδα, καθώς, επί Προεδρίας του η ΑΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα την αγωνιστική περίοδο 1987-1988 και μέχρι σήμερα αποτελεί την μοναδική επαρχιακή ομάδα η οποία έχει κατακτήσει τον τίτλο.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στην Λάρισα στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλείου.

Η Κελαϊδή πήρε και 2ο μετάλλιο
στο πανελλήνιο κολύμβησης

Ακόμη ένα μετάλλιο κατέκτησε χθες ο ΝΟΧ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης κατηγοριών και αυτό με την Ναταλία Κελαϊδή (φωτ.), που τερμάτισε 2η στα 50μ πεταλούδα, με χρόνο 29.02 (στον πρωινό προκριματικό είχε και πάλι τη 2η καλύτερη επίδοση -29.21), ενώ το χρυσό πήρε η Κρ. Βουρνά (ΝΟ Πατρών – 27.82). Έτσι η νεαρή χανιωτοπούλα “ζευγάρωσε” τις επιτυχίες της, αφού είχε προηγηθεί το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ ελεύθερο.
Σημαντική διάκριση και για την ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100μ ελεύθερο παγκορασίδων Β’, με τις Ροζάννα Λαμπαρδάκη, Αλεξάνδρα Στεφανουδάκη, Νικολέτα Κορωναίου και Ιωάννα Μυλωνάκη να κατακτούν την 4η θέση (4.25.74),έχοντας διαφορά ενός δευτερολέπτου από την 3η Αργυρούπολη. Ακόμη, σε τελικό αγωνίστηκε ο Νίκος Τρουλλινός και τερμάτισε 6ος στα 200μ μικτή ατομική παμπαίδων Α’, με 2.22.87 (στον πρωινό προκριματικό ήταν 5ος με 2.23.50), ενώ στη σκυταλοδρομία 4×100μ ελεύθερο παίδων, ο ΝΟΧ (με τους Μανώλη Κτενιαδάκη, Βαγγέλη Ντουσάκη, Νίκο Καραβελάκη και Μανώλη Μυλωνάκη) ήταν 9ος (3.51.20)
Στα χθεσινά προκριματικά πήραν μέρος και οι: Εμμ. Μυλωνάκης (12ος στα 200μ μικτή ατομική παίδων – 2.18.96), Ι. Μυλωνάκη (13η στα 200μ μικτή ατομική παγκορασίδων Α’ – 2.40.00), Θανάσης Κάχρης (16ος στα 200μ ελεύθερο παμπαίδων Β’ – 2.16.52), Μανώλης Σταυρουλάκης (19ος στα 200μ μικτή ατομική ΠΠ Α’ – 2.29.35), Μάριος Στεφανουδάκης (21ος στα 200μ μικτή ατομική ΠΠ Α’ – 2.30.83), Αλ. Στεφανουδάκη (27η στα 200μ μικτή ατομική παγκορασίδων Α’ – 2.48.44).
Σήμερα διεξάγεται στο ΟΑΚΑ η 4η αγωνιστική και το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται αύριο, με τ’ αγωνίσματα της 5ης ημέρας.

Αρχίζουν σήμερα οι τελικοί
μπιτς βόλεϊ στην κατηγορία Κ20

Ομάδες από όλη την Ελλάδα θα διεκδικήσουν τον πανελλήνιο τίτλο σε έφηβους και νεάνιδες αυτό το Σαββατοκύριακο στις Ράχες Φθιώτιδας, όπου διεξάγονται οι τελικοί της κατηγορίας Κ20. Τα Χανιά εκπροσωπούνται με… δυόμιση ομάδες στα κορίτσια, αφού μετέχουν οι αδελφές Κέλυ και Όλγα Κορακοβούνη, οι Κωνσταντίνα Χαϊδεμενάκη / Ιωάννα Παντελάκη και η Κωνσταντίνα Βλαχάκη με τη συμπαίκτρια την Σπανού από τη Χαλκίδα. Το δεκάρι ταμπλό συμπληρώνουν οι αδελφές Χατζάκη από το Ηράκλειο, οι Ζάρπα / Παπακωνσταντίνου (Λαμία), Βομβύλα / Χειμωνέττου (Ρόδος), Μουστακίδου / Σπυριάδη (Θεσσαλονίκη) και από την Αθήνα οι Βλασερού / Καρατζοπούλου, Γιανταμίδου / Φαγκούντες Παππούδος, Κοκκινάκη / Παύλου.
Στ’ αγόρια το ταμπλό είναι δωδεκάρι και μετέχουν οι Γιώργος Κοσκινάς (Ηράκλειο) / Βαγγέλης Φυντριλάκης (Χανιά), Καρύδας / Λάις (Ηράκλειο), Μπελούμπασης / Παπαδημητρίου και Γιαννέλης / Κουκούλης (Λαμία), Τάκος / Χειμωνέττος (Ρόδος), Βραχνάς / Παππούλης (Κως), Κοντοστάθης / Μάμμος (Αλεξανδρούπολη), Κούντριας / Παπαγεωργίου (Βόλος), Γούρμος / Ραβονίκου και Βρύζας / Ρομπακίτζε (Θεσσαλονίκη), Καρράς / Παναγούλης και Αθανασιάδης / Κίγκας (Αθήνα).

Καλή παρουσία τα χανιωτάκια
στους αγώνες στίβου της Κύπρου

Ολοκληρώθηκε χθες η -διήμερης διάρκεια- συνάντηση των εθνικών ομάδων στίβου παίδων-κορασίδων της Κύπρου και της Ελλάδας που διεξήχθη στην Λάρνακα, με τα τέσσερα χανιωτάκια τα οποία μετείχαν στην αποστολή να έχουν καλή παρουσία.
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Αναστασάκης (του Γ.Σ. Ελευθέριος Βενιζέλος) πήρε χθες την 1η θέση στη σφύρα, με βολή στα 69.69μ, ενώ την πρώτη μέρα των αγώνων ο Δημήτρης Κοντζεδάκης (του Κύδωνα) αναδείχθηκε νικητής στα 400μ με χρόνο 49.59 και οι δυο άλλοι αθλητές του “Ελ. Βενιζέλος” που αγωνίστηκαν κατετάγησαν δεύτεροι. Ο Θόδωρος Κυτράκης είχε άλμα 14.22μ στο τριπλούν, ενώ ο Βαγγέλης Βόλτσης έστειλε το ακόντιο στα 58.53μ.

Η γενική συνέλευση
της ΕΚΑΣΚ
Για σήμερα έχει οριστεί (6μμ, στα γραφεία της Ένωσης που βρίσκονται στο Λίντο) η ετήσια τακτική γενικής συνέλευση, ενώ αν δεν υπάρξει απαρτία (κάτι που είναι και το πιθανότερο), θα επαναληφθεί αύριο (11πμ, στον ίδιο χώρο).
Θέματα της γ.σ. θα είναι: 1. Εκλογή προέδρου και γραμματέα της Συνέλευσης, 2. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της διοίκησης, 3. Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, 4. Έγκριση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού έως 24.7.2010-απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη, 5. Ενημέρωση-συζήτηση για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων περιόδου 2010-11, αλλά και του οικονομικού προγραμματισμού αυτών.
Η γενική συνέλευση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μετά τις τελευταίες εξελίξεις (παραίτηση του ταμία Ανδρέα Αναγνώστου, αναστολή πληρωμών μέχρι την εκλογή νέου ταμία), αλλά και τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν.
ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Η ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Την ήττα γνώρισε η εθνική μας ομάδα παγκορασίδων και στα τρία παιχνίδια που έδωσε για το “Τουρνουά Φιλίας”, το οποίο διεξήχθη στη Σαραγόσα της Ισπανίας.
Με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίστηκε και η αθλήτρια του Α.Ο. Ακρωτηρίου, Σοφία Κουτσουρελάκη, η οποία τα πήγε αρκετά καλά. Στην πρεμιέρα, η ομάδα της Σοφίας Κλιγκοπούλου έχασε 22-73 από την Ισπανία (η Κουτσουρελάκη σημείωσε 4 πόντους) και ακολούθησαν ήττες από Γαλλία (40-54, η Σοφία πέτυχε 6 πόντους μ’ ένα τρίποντο ), Ιταλία 37-59 (8 πόντους με δυο τρίποντα από την αθλήτρια του Α.Ο. Ακρωτηρίου).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα