Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Για παρ? ολίγο επανάληψη του σκηνικού των Μαλάδων, όπου σε χασισοφυτεία πριν από μερικά χρόνια τραυματίστηκαν τρεις άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών από τα πυρά χασισοκαλλιεργητή, κάνουν λόγο οι Διωκτικές Αρχές μετά τον εντοπισμό φυτείας ινδικής κάνναβης σε αγροτική τοποθεσία της Μεσαράς το περασμένο Σάββατο και τη σύλληψη ενός 30χρονου κατοίκου της περιοχής.
Το άτομο που συνελήφθη σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είχε μαζί του το όπλο και το έστρεψε προς το μέρος των ειδικών φρουρών του ΤΑΕ Μεσαράς  όταν τους αντιλήφθηκε, οι οποίοι όμως πρόλαβαν και τον ακινητοποίησαν πριν το χρησιμοποιήσει.
Αυτή είναι η εκδοχή αξιωματικού της ΕΛΑΣ που γνωρίζει λεπτομέρειες της επιχείρησης σύλληψης του νεαρού Μεσαρίτη. Η εκδοχή ωστόσο του κατηγορουμένου όπως εκφράστηκε χθες από το συνήγορο υπεράσπισής του Β. Σπανουδάκη είναι διαφορετική και βάσει αυτής, «ο 30χρονος δεν απείλησε τους αστυνομικούς, δεν έστρεψε το όπλο του προς το μέρος τους και αμέσως παραδόθηκε ακούγοντας τη φράση «αστυνομία ακίνητος».
Οι δύο πλευρές έχουν ακόμη μία βασική διαφωνία. Επισήμως η Αστυνομία αναφέρει ότι στη χασισοκαλλιέργεια είχαν αναπτυχθεί και εκριζώθηκαν περίπου 110 δενδρύλλια ύψους από 25 εκατοστά έως δύο μέτρα. Ο συλληφθείς, οι συγγενείς και οι συνήγοροί του (Δ. Βέρας και Β. Σπανουδάκης) υποστηρίζουν ότι τα δενδρύλλια που είχε φυτέψει ο 30χρονος, κάτι το οποίο έχει παραδεχτεί, δεν ξεπερνούσαν τα 40.
«Είμαστε κατηγορηματικοί σε αυτό. Οι λάκκοι που υπάρχουν στο σημείο εάν τους μετρήσει κανείς είναι 33. Δε ξέρω πως έγιναν 110 τα δενδρύλλια. Θα πρέπει να υποβληθεί η έκθεση της ΕΛΑΣ και είναι πλέον θέμα της κύριας ανάκρισης» ανέφερε ο κ. Σπανουδάκης.
Ο εισαγγελέας πάντως χθες άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για καλλιέργεια στον 30χρονο και δίωξη σεβαθμό πλημμελήματος  για κάποια πυρομαχικά που βρέθηκαν σε μάντρα που του ανήκει και τον παρέπεμψε στην ανάκριση όπου θα απολογηθεί την Τρίτη.
Ο συγκεκριμένος χώρος όπου είχε αναπτυχθεί η φυτεία (αγροτική περιοχή Ξεροκάμπια στις Μοίρες) όπως είπε αστυνομικός, είχε και στο παρελθόν χρησιμοποιηθεί για τέτοιου είδους καλλιέργεια, από τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία.
Για την ύπαρξη της συγκεκριμένης φυτείας το ΤΑΕ Μεσαράς γνώριζε την τελευταία εβδομάδα, δεν παρακολουθούνταν όμως συνεχώς ο χώρος.
Προχθές Σάββατο η ΕΛΑΣ έκρινε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει η επιχείρηση. Σε αυτήν σύμφωνα με πληροφορίες συμμετείχαν συνολικά τέσσερις αστυνομικοί, πάνοπλοι ενώ φορούσαν και αλεξίσφαιρα γιλέκα για την προστασία τους.
Στο χώρο της φυτείας βρίσκονταν οι τρεις ενώ ο τέταρτος  εκ των αστυνομικών είχε το ρόλο του παρατηρητή. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί, τα δύο σκυλιά που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση αντιλήφθηκαν ότι κάτι συμβαίνει και με το γαύγισμα ουσιαστικά ενημέρωσαν τον 30χρονο, ο οποίος βρισκόταν σε ένα μετόχι που απέχει περίπου 300 μέτρα από τη φυτεία.
«Ο 30χρονος δεν κατέβηκε με το σταυρό στο χέρι για να δει για ποιο λόγο γαβγίζουν τα σκυλιά. Μαζί του είχε ένα δίκαννο που είχε δύο φυσίγγια, ενώ είχε και ένα τρίτο φυσίγγιο στη μέση του. Οι ειδικοί φρουροί είχαν ενημερωθεί από τον παρατηρητή για την άφιξή του και βγήκαν από πίσω του. Οι αστυνομικοί φώναξαν «αστυνομία» κι εκείνος γύρισε με προτεταμένο το όπλο, δεν πρόλαβε όμως να αντιδράσει» τόνισε αξιωματικός της ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το δίκαννο δεν είχε δηλωθεί στην Αστυνομία και ανήκε στον παππού του, όπως υποστήριξε ο 30χρονος.
Από τον έλεγχο του χώρου της φυτείας και σε αποθήκη ποιμνιοστασίου του βρέθηκαν μία ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου, αρκετά φυσίγγια , ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε 57 μέτρα βραδύκαυστης θρυαλλίδας, δύο κοινούς πυροκροτητές , δύο ηλεκτρικούς πυροκροτητές, καλώδια ηλεκτρικών πυροκροτητών, ποσότητα εκρηκτικής ύλης (γαλάκτωμα), ένα σκελετό μοτοποδηλάτου που ήταν κλεμμένο και άλλα.
 
Θ. ΠΕΡΒ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα