Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΑΥΔΟ

Νέα εμπλοκή στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Γαύδου με τη νότια Κρήτη προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, καθώς το σχέδιο που επεξεργάζονταν υπηρεσιακοί παράγοντες του αρμόδιου Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, δεν κατέστη, τελικά, δυνατόν να εφαρμοστεί!
Πλέον, αναζητείται προσωρινή λύση μέσω πρόχειρου δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ, που προκήρυξε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, μετά από συνεννόηση του υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρου Αρναουτάκη με τον νομάρχη Χανίων, Γρηγόρη Αρχοντάκη, όπως ο τελευταίος γνωστοποίησε χθες, μιλώντας στα «Χ.Ν.».
Η προκήρυξη του διαγωνισμού δημοσιεύτηκε στο φύλλο του Σαββάτου των «Χανιώτικων νέων» (σελίδα 27) και σε αυτήν αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, προκηρύσσει πρόχειρο δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό με έγγραφες και σφραγισμένες προσφορές με κριτήρια κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την ανάδειξη αναδόχου μεταφορέα μίσθωσης κατάλληλου σκάφους Ε/Γ-Τ/Ρ για τη μεταφορά υλικών και εφοδίων από την Παλαιόχωρα και Χώρα Σφακίων Ν. Χανίων προς τη νήσο Γαύδο και αντιστρόφως και για τη διενέργεια πέντε δρομολογίων εβδομαδιαίως, ισομερώς κατανεμημένα στο σύνολο, μεταξύ των λιμένων της Παλιόχωρας και της Χώρας Σφακίων».
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ
Ο νομάρχης Χανίων, Γρηγόρης Αρχοντάκης υπογράμμισε στα «Χ.Ν.» ότι «μετά την εμπλοκή που υπήρξε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα δρομολόγια της Γαύδου, ο πρόεδρος της Κοινότητας βρισκόταν, εδώ και αρκετές ημέρες, στην Αθήνα και συνομιλούσε με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρο Αρναουτάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου το Υπουργείο να βρει λύση. Κι ενώ όλοι περιμέναμε ότι λύση έχει βρεθεί και το Υπουργείο είναι σε μια διαδικασία ανάθεσης σε εταιρεία, προκειμένου να εκτελεί το δρομολόγιο από Σφακιά προς Γαύδο, προέκυψε νέο πρόβλημα, διότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε ανάθεση, διότι θα πρέπει πρώτα να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος που είχε πάρει τη γραμμή, δηλαδή η ΑΝΕΝΔΥΚ».
Ο κ. Αρχοντάκης τόνισε ότι «αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο μετά τις 28 ή 29 Ιουλίου. Με αυτό ως δεδομένο δεν είχαν περιθώριο να κάνουν νέα προκήρυξη, διότι τον Αύγουστο, με βάση την κείμενη νομοθεσία, δεν μπορούν να γίνουν διαγωνισμοί. Έτσι, το θέμα κόλλησε πάλι και μου ζήτησε ο υφυπουργός, με τον οποίο μιλήσαμε αρκετές φορές την Παρασκευή, αν θα μπορούσε η Νομαρχία να κάνει μια προκήρυξη για έναν πρόχειρο διαγωνισμό, ύψους 45.000 ευρώ, προκειμένου όσο διαρκέσουν αυτά τα χρήματα, να μισθωθεί ένα πλοίο για να κάνει τη γραμμή προς τη Γαύδο».
Τα «Χ.Ν.» επιχείρησαν χθες να συνομιλήσουν τηλεφωνικά για τη νέα αυτή εξέλιξη τόσο με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρο Αρναουτάκη, όσο και με τον πρόεδρο της Κοινότητας Γαύδου, Στρατή Λαμπάκη, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Η προκήρυξη της Νομαρχίας
Στην προκήρυξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, που φέρει την υπογραφή του νομάρχη, Γρηγόρη Αρχοντάκη, επισημαίνονται τα εξής:
«Ανακοινώνουμε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, προκηρύσσει πρόχειρο δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό με έγγραφες και σφραγισμένες προσφορές με κριτήρια κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την ανάδειξη αναδόχου μεταφορέα μίσθωσης κατάλληλου σκάφους Ε/Γ-Τ/Ρ για τη μεταφορά υλικών και εφοδίων από την Παλαιόχωρα και Χώρα Σφακίων Ν. Χανίων προς τη νήσο Γαύδο και αντιστρόφως και για τη διενέργεια πέντε δρομολογίων εβδομαδιαίως, ισομερώς κατανεμημένα στο σύνολο, μεταξύ των λιμένων της Παλιόχωρας και της Χώρας Σφακίων.
Προϋπολογισμός: 45.000.00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α.).
Γλώσσα: Ελληνική.
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν: τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, οι ενώσεις προμηθευτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά, οι συνεταιρισμοί, οι κοινοπραξίες προμηθευτών. Οι ενώσεις και οι κοινοπραξίες δεν υποχρεούνται να λαμβάνουν ορισμένη νομική μορφή προκειμένου να υποβάλλουν την προσφορά. Η επιλεγείσα ένωση ή κοινοπραξία υποχρεούται να πράξει τούτο εάν κατακυρωθεί σε αυτή η σύμβαση εφόσον η λήψη ορισμένης νομικής μορφής είναι αναγκαία για την ορθή εκτέλεση της σύμβασης. Τεχνικές προδιαγραφές:
? Σκάφος Ε/Γ-Τ/Ρ ηλικίας μέχρι 10 ετών.
? Μήκους 40 και πλέον μέτρων και πλάτους 8 και πλέον μέτρων με βύθισμα από 3 μέτρα και πλέον.
? Ταχύτητα τουλάχιστον 1.5 μίλια την ώρα με δύο προωστήριες μηχανές τύπου MEK-M.T.U,
? Να έχει ναυπηγηθεί σύμφωνα με την οδηγία 98/18 ΕΚ και να διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας και ασφάλειας.
Ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών ορίζεται η 29 Ιουλίου 2010, ημέρα Πέμπτη και ώρα 2.30 μ.μ., στο Τμήμα Προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, Πλατεία Ελευθερίας 1, Τ.Κ.: 73132 Χανιά.
Ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών ορίζεται η 30 Ιουλίου 2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9 π.μ., σε δημόσια συνεδρίαση στα γραφεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, Πλατεία Ελευθερίας 1, Τ.Κ.: 73132 Χανιά.
Περισσότερες πληροφορίες και αντίγραφα της παρούσης διακήρυξης παρέχονται από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών – Τμήμα Προμηθειών και Περιουσίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, Πλατεία Ελευθερίας 1, Χανιά, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλέφωνα: 2821340229 – 288 – 173, Fax: 2821020007 και e-mail: prom@chania.eu)».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα