Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Τουλάχιστον εκατό άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη κάθε χρόνο. Αυτό επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, στο περιθώριο του πρώτου ετησίου μνημοσύνου για τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων που τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στο πάρκο “Χρήστος Πολέντας” στον Δήμο Βουκολιών.
Στο μνημόσυνο – το οποίο τελέστηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, του Δήμου Βουκολιών και της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου – χοροστάτησε ο μητροπολίτης Αμφιλόχιος, ενώ στην εκκλησία βρέθηκαν δεκάδες συγγενείς θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.
Ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Είναι πολύ δύσκολο μια οικογένεια, ένας πατέρας και μια μητέρα, όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο τραγικό γεγονός το οποίο δεν έχει επιστροφή. Ένα γεγονός απρόβλεπτο και απρόοπτο, ένα γεγονός το οποίο ανατρέπει τη ζωή ολόκληρης της οικογένειας και αλλάζει κατά προέκταση την πορεία ολόκληρης της κοινωνίας. Είναι δύσκολο και τραγικό να αντιμετωπιστεί και να μπορέσει η οικογένεια να πορευτεί μέσα σε αυτό τον Γολγοθά, αυτόν τον σταυρό. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που ο άνθρωπος χάνει τη δύναμή του και δεν μπορεί να πιστέψει μια τραγική πραγματικότητα πώς συνέβη στην οικογένεια και το σπίτι του, χρειάζεται εκτός από την ανθρώπινη δύναμη, που αντλεί ο καθένας από τη δύναμη της ψυχής του, να επιστρατεύουμε και τη δύναμη της πίστεώς μας για να μπορούμε μέσα από αυτή τη δύναμη να παρηγορούμεθα…”.
Ο πατέρας του Χρήστου Πολέντα, Σταύρος Πολέντας, εμφανώς συγκινημένος τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα αν όχι στην Ευρώπη που ένας ολόκληρος Νομός με τη βοήθεια της Νομαρχίας, της Μητροπόλεως και του Δήμου τελεί ένα μνημόσυνο για τα θύματα της ασφάλτου και πρόσθεσε: “Εύχομαι όλοι εμείς που έχουμε χάσει ανθρώπους να έχουμε τη δύναμη κάθε χρόνο να ερχόμαστε και να τελούμε το μνημόσυνο των παιδιών μας και των ανθρώπων μας για να βλέπουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας αλλά είναι κι άλλοι κοντά μας και με τη βοήθεια όλων να μην ξεχνάμε τα παιδιά μας”.
Ο δήμαρχος Βουκολιών Νίκος Μπομπολάκης σημείωσε: “Εύχομαι αυτός ο χώρος ο οποίος δημιουργήθηκε σε συνεργασία με όλους τους φορείς με την πολιτεία, με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με την ΤΕΔΚ και με δωρεές όλων των ανθρώπων που έχουν χάσει παιδιά, να είναι ένας φάρος φωτεινός για όλους εμάς που κινούμαστε στην άσφαλτο και όσο γίνεται να λιγοστέψουν αυτά τα θύματα”.
Από την πλευρά του, ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης τόνισε ότι το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων είναι πολύ οξυμένο στην Κρήτη αφού κάθε χρόνο σχεδόν 100 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από τροχαία ατυχήματα: “Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουν να ενεργοποιηθούν οι κοινωνίες, αλλά κυρίως οι οδηγοί να γίνουν πιο προσεκτικοί μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις όπως το σημερινό μνημόσυνο. Αυτό θα ήταν μια ευχή. Από εκεί και πέρα η Πολιτεία οφείλει να ολοκληρώσει όλες εκείνες τις υποδομές για να είναι ασφαλέστερο το οδικό δίκτυο της Κρήτης. Κυρίαρχα όμως το πρόβλημα νομίζω είναι στην οδική συμπεριφορά που έχουν οι Έλληνες και κυρίως οι νέοι”.
Να σημειώσουμε ότι στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης, Μανώλης Σκουλάκης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης, οι δήμαρχοι Θερίσου Γιώργος Τσαπάκος και Ακρωτηρίου Μιχάλης Κυνηγός, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Είναι απελπιστικό να διαβάζει κανείς ξανά και ξανά της παρακλήσεις στους οδηγούς να είναι πιο προσεχτικοί. Οι
    οδηγοί θα μείνουν αυτοί που είναι. Μόνο αν επιβάλλεται ο νόμος απο την αστυνομία θα αλλάξει κάτι. Βλέπω τους
    ασυνομικούς να κάνουν πηγαδάκια και να κουβεντιάζουν για γκόμενες ενώ γίνονται μπροστά τους δεκάδες παραβάσεις. Αυτό κοστίζει μέσα από τις αιτιολογικές σχέσεις μεταξύ παρανομίας και ατιμωρησίας τις ζωές πολλών ανθρώπων. Η ατιμωρησία είναι ο πυρήνας του προβλήματος. Αν δεν το καταλάβουμαι αυτό, ε, ας κάνουμαι ωραία μνημόσυνα, και να βγάζουμαι φωτογραφίες από Αρχοντάκηδες, Σκουλάκηδες και Μαρκογιαννάκηδες. Αλήθεια, πόσο έχει μείνει πίσω αυτός ο λαός…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα