Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΙΝΗΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Δ. ΧΑΝΙΩΝ
Δραστηριότητες για παιδιά
Η Κινητή Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Χανίων θα βρίσκεται σήμερα Δευτέρα στις 9.30 π.μ. στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Καμπανίου του Δήμου Ακρωτηρίου, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Χανίων. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Κινητή Βιβλιοθήκη, να ενημερωθούν, να διαβάσουν βιβλία και να περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Για την καλοκαιρινή περίοδο η Κινητή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται σε διάφορους χώρους των Δήμων Χανίων, Ακρωτηρίου και Νέας Κυδωνίας, όπου οι μικροί αναγνώστες θα μπορούν να απολαμβάνουν αφηγήσεις παραμυθιών, να ζωγραφίζουν και να ψυχαγωγούνται στο σημείο, όπου θα σταθμεύει το όχημα.

ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ
Συναυλία με τη Φιλαρμονική
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2010” που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων (ΚΕΔΗΧ), σήμερα Δευτέρα, στο Πάρκο Αγίου Ιωάννη, ώρα 7:30 μ.μ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χανίων θα πραγματοποιήσει συναυλία.

ΣΤΟ ΑΣΚΥΦΟΥ
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Δήμο Σφακίων
Επίσημη επίσκεψη στο Δήμο Σφακίων θα πραγματοποιήσει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος αύριο, Τρίτη 27 Ιουλίου, στον εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονα στο Ασκύφου, όπου θα τελεσθεί η πρώτη πατριαρχική Θεία Λειτουργία. Στις 7:30 π.μ. θα γίνει υποδοχή του Πατριάρχη στα όρια του Δήμου Σφακίων (Κράπη) ενώ στις 8 π.μ. θα γίνει η επίσημη υποδοχή του στον Ιερό Νεό του Αγίου Παντελεήμονα στο Ασκύφου. Η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στις 9 π.μ.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΙΣΟΥ
Θεατρική παράσταση
“Ο άλλος Δον Ζουάν”
Ο Δήμος Θερίσου και ο Θεατρικός Οργανισμός Πολιτισμικός Νότος παρουσιάζουν την παράσ ταση “Ο άλλος Δον Ζουάν” του Εδουάρδο Μανέτ, την Τετάρτη 28 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Περιβολίων.
 Είσοδος ελεύθερη.

ΣΤΟ ΓΕΡΑΝΙ
Συναυλία
με τον Γιάννη Κασωτάκη
Συναυλία με τον Γιάννη Κασωτάκη θα δοθεί αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στην πλατεία κάτω Γερανίου. Μια βραδιά αφιερωμένη στη σύγχρονη ελληνική μουσική και στο μεγάλο Κρητικό τραγουδιστή Νίκο Ξυλούρη.
Είσοδος ελεύθερη.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Συναυλία χορωδίας και
μαντολινάτας Χανίων
Μεγάλη συναυλία της χορωδίας και μαντολινάτας Χανίων, αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 9 μ.μ. στο Αλσός Αγίων Αποστόλων. Η συναυλία γίνεται με τη σύμπραξη του Δήμου Νέας Κυδωνίας.

ΣΤΟ “ΠΟΛΥ-ΤΕΧΝΕΙΟ”
Εργαστήρια κατασκευών
για παιδιά
Εργαστήρια κατασκευών για παιδιά πραγματοποιούνται στο “Πολυ-τεχνείο” κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κάθε Τρίτη και Πέμπτη 6 με 9 μ.μ.
Χρησιμοποιώντας ακίνδυνα υλικά τα παιδιά μέσα σε τρεις ώρες κατασκευάζουν ένα ανεμοπλάνο, ένα βαρκάκι με μπαλόνι, ένα καταμαράν κ.ά.
Τα τμήματα είναι 2. Το ένα για ηλικίες από 6 έως 9 και το άλλο από 10 έως και 12 ετών. Τα κάθε εργαστήρι είναι αυτόνομο με διαφορετικό θέμα κάθε φορά. Το κόστος ξεκινάει από τα 10-12 ευρώ ανά άτομο και είναι ανάλογο των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν.
Πληροφορίες δηλώσεις συμμετοχής  στο 2821042277 και 6973350988, e-mail: politexn@gmail.com

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 26/7 – 1/8
Εκδηλώσεις
? Τιμητική βραδιά στον ριμαδόρο Ραϊσοθεοχάρη στη Λίμνη Εννιά Χωριών (στον αύλειο χώρο του σχολείου), στις 25 Ιουλίου, στις 8.30 μ.μ.
? Μουσική παράσταση “Οι μουσικές του κόσμου” στην πλατεία Χωρδακίου την Τετάρτη 28 Ιουλίου, ώρα 9.30 μ.μ.
? Συναυλία με τους “Apurimac” την Τετάρτη 28 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
? Αναγόρευση του δημάρχου Χανίων, Κυριάκου Βιρβιδάκη, ως επίτιμο μέλος της ΙΛΑΕΚ την Τετάρτη 28 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στο ΚΑΜ.
? Παρουσίαση του βιβλίου του Σήφη Μ. Παπασηφάκη “Δασκαλογιάννης” το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
? Ολοήμερη πολιτιστική και κοινωνική εκδήλωση στο Σηρικάρι Κισάμου από τη “Κρητική Μούσα” την Κυριακή 1 Αυγούστου.
Εκθέσεις
? “Μεθυσμένη Πολιτεία” από την Αλεξάνδρα Μανουσάκη μέχρι 26 Ιουλίου στο “Μοναστήρι του Καρόλου”. Ωρες λειτουργίας: 11 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 11 μ.μ.
? Ομαδική έκθεση γλυπτικής, κοσμήματος, κεραμικής, γυαλιού και φωτογραφίας έως την Κυριακή 6 Αυγούστου, στο οινοποιείο “Ντουράκη”, στον Αλίκαμπο.
? Εκθεση της Τόνκα Βίντεβα στον χώρο του Φόρουμ Μεταναστών (Λιθινών 19), μέχρι την Κυριακή 1 Αυγούστου. Λειτουργεί καθημερινά 6 με 10 μ.μ.
? Εκθεση με τίτλο “Χανιά – Χρυσαφένια Πόλη” στην Πύλη “Σαμπιονάρα”. Θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουλίου και θα είναι ανοιχτή 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 7.30 -11.30 μ.μ. καθημερινά. Είσοδος ελεύθερη.
? Αφιέρωμα στον γλύπτη Apel-les Fenosa και την εποχή του στην μπουτίκ Bettina (Αντώνη Γαμπά και Αγγέλου) στην Παλιά Πόλη από την Τρίτη 27 Ιουλίου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Ωρες λειτουργίας 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 με 10 μ.μ.
Παραστάσεις
? Η παιδική θεατρική παράσταση «Ομήρου Οδύσσεια – Το παραμύθι των παραμυθιών» στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στις 26 και 27 Ιουλίου, στις 9 μ.μ.
? «Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα» από το Πανελλήνιο Μεταναστευτικό Θέατρο Δευτέρα 26/7, ώρα 9.30 μ.μ., στο Συρίλι (γήπεδο μπάσκετ), Κυριακή 1/8, ώρα 9.30 μ.μ., στο Πάνω Γεράνι (Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου) και Δευτέρα 9/8, ώρα 9.30 μ.μ., στον Κυπάρισσο (πλατεία). Είσοδος ελεύθερη.
? “Ο άλλος Δον Ζουάν” από τον Πολιτισμικό Νότο την Πέμπτη 29/7 στις 9 μ.μ. στη Βάθη του Δ. Ιναχωρίου και το Σάββατο 31 Ιουλίου στις Στέρνες Ακρωτηρίου, Δημοτικό Σχολείο ώρα 9.30 μ.μ.
? Παραμύθια για όλες τις ηλικίες από το θεατρικό σχήμε “Φύρδην – Μίγδην” την Παρασκευή 30/7 στις 9 μ.μ. στον Κάμπο του Δ. Ιναχωρίου.
? «Ο μπακαλόγατος ή της κακομοίρας» στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στις 29 και 30 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα