Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:

Αθήνα
Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση ενός «εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης», το οποίο θα ξεπερνά σε προοπτική το μνημόνιο συμφωνίας με τους δανειστές μας, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη «Realnews».
“Ουδέν κακόν αμιγές καλού”, είπε μεταξύ άλλων για το μνημόνιο. Όπως εκτίμησε, “αποφάσεις που θα λαμβάνονταν με δυσκολία και καθυστέρηση, τώρα λαμβάνονται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και εφαρμόζονται με πιο συστηματικό τρόπο”. Πρόσθεσε, όμως, ότι πολλές από τις αναγκαίες αλλαγές δεν προβλέπονται από τη συμφωνία με την τρόικα.
Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βγει στο τέλος της τετραετίας χωρίς να έχει πάλι ανάγκη από μηχανισμό στήριξης. Έθεσε ως προτεραιότητα και πρόκληση την ολοκλήρωση του κοινωνικού κράτους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, υπό συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης και αναγκαίας περικοπής δαπανών.
Ερωτηθείς για την ταύτισή του με τον Γ. Παπανδρέου, λιγότερο από τρία χρόνια μετά την αναμέτρησή τους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Αμυνας, ανέφερε ότι είναι ταυτισμένος με μια εθνική προσπάθεια που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για μικροκομματικούς ή προσωπικούς υπολογισμούς. Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι μόνον εκείνος και ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπερασπίστηκαν δημοσίως τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, επισήμανε: “Οφείλουμε όλοι μας να αντιλαμβανόμαστε πως το πρόβλημα έχει εθνικές διαστάσεις”.
Με αφορμή την υπόθεση Αγγέλου, δήλωσε ότι είναι πλέον αναγκαίο ο Κ. Καραμανλής να τοποθετηθεί για τη σχέση που υπήρχε ανάμεσα στο πολιτικό του γραφείο και τους υπουργούς.??


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα