Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟ

Αθήνα
Υπέρ ενός γενικευμένου ανασχηματισμού της κυβέρνησης και όχι αντικατάστασης ενός ή δύο υπουργών, τάσσεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.
Ερωτηθείς εάν «βλέπει ανασχηματισμό», ο κ. Πάγκαλος επισημαίνει: «Το βρίσκω μάλλον πιθανό η κυβέρνηση που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές να μη συνεχίσει χωρίς αλλαγές μέχρι το τέλος της τετραετίας. Το πότε θα αισθανθεί ο πρωθυπουργός ότι ένας γενικευμένος ανασχηματισμός και όχι αντικατάσταση ενός ή δύο υπουργών είναι απαραίτητος, είναι θέμα δικής του ευθύνης. Αυτός θα αποφασίσει, λαμβάνοντας υπόψη κάθε φορά ποιοι είναι απαραίτητοι».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχεται ότι πιθανόν να παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις και αστοχίες, παρατηρώντας ότι «προσπάθεια όλων είναι να συντομεύσουν τις προθεσμίες και να αποφύγουν τη σύγχυση».
Όσον αφορά στις διαφωνίες των υπουργών, απαντά πως «κυβερνήσεις χωρίς διαφωνίες δεν υπάρχουν», αλλά το ζητούμενο είναι η σύνθεση όλων των απόψεων για το δημόσιο συμφέρον.
Ακόμη σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση απορρίπτει τη λογική ότι «το ΠΑΣΟΚ κάνει ως κυβέρνηση τα αντίθετα απ’ ότι έλεγε ως αντιπολίτευση», χαρακτηρίζοντας τα σκληρά οικονομικά μέτρα απαραίτητα, καθώς στόχος τους ήταν η εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, η εξασφάλιση της ισορροπίας του ασφαλιστικού συστήματος, η αποφυγή της χρεοκοπίας και η αποκατάσταση του κύρους της χώρας στις διενείς αγορές.
Ο κ. Πάγκαλος εμφανίζεται βέβαιος ότι οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο και εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα επέλθει μέσα από τον γενικότερο μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα. Ακόμη, προαναγγέλλει ότι στη ΔΕΘ η κυβέρνηση θα προβεί σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα επόμενα τρία χρόνια.
Ο αντιπρόεδρος αφήνει αιχές κατά της ΝΔ ότι επιχαίρει κάθε φορά που η κυβέρνηση εμφανίζει μια αδυναμία, χωρίς ωστόσο να εμφανίζει πειστικές προτάσεις. Ειδικότερα, για τον Αντώνη Σαμαρά εκτιμά ότι αυτοκτονεί πολιτικά, γιατί προσπαθεί να συνεχίσει την αδιέξοδη πολιτική Καραμανλή.
Επιπλέον, για το ΚΚΕ σημειώνει πως ως πρώην μέλος του είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα τις πρακτικές του κόμματος και τονίζει ότι το κόμμα αυτό έχει εκφράσει δημόσια την αντίθεσή του με το πολίτευμα της χώρας και το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα.
Όσον αφορά στα άλλα κόμματα της Αριστεράς τονίζει ότι χρησιμοποιούν μια ψευδοεπαναστατική φρασεολογία και για την Ντόρα Μπακογιάννη λέει ότι έχει δυνατότητες να διαμορφώσει έναν νεόκοπο πολιτικό λόγο, αλλά αν θα πετύχει στην προσπάθειά της εξαρτάται από την ίδια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα