Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

Αθήνα
Μεγάλη ταλαιπωρία προκάλεσε στο επιβατικό κοινό η “λευκή απεργία” των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας εξαιτίας της οποίας σημειώθηκαν καθυστερήσεις στις πτήσεις από 15 λεπτά μέχρι και δύο ώρες.
Χθες το απόγευμα, 42 πτήσεις από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” είχαν καθυστέρηση, με τα περισσότερα προβλήματα να παρατηρούνται στις πτήσεις του εσωτερικού. Καταγράφηκαν 3 ακυρώσεις πτήσεων, με προορισμό το Λονδίνο, τη Ρώμη και τη Βαρκελώνη.
Στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, τα δρομολόγια πραγματοποιούνταν χθες με καθυστέρηση 40 έως 90 λεπτών, ενώ ανοιχτό παρέμενε το ενδεχόμενο ματαίωσης πτήσεων προς νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.
Οι κυλιόμενες 24ωρες απεργίες που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριες κυκλοφορίας αρχής γενομένης από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου κρίθηκαν παράνομες και καταχρηστικές από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Το ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο την αυστηρή τήρηση των διεθνών κανονισμών για τη χωρητικότητα του εναέριου χώρου, επιτρέποντας συγκεκριμένο αριθμό πτήσεων ανά ώρα.
Η απόφαση αυτή έχει οδηγήσει σε καθυστερήσεις πτήσεων, δεδομένου ότι το καλοκαίρι, οπότε είναι μεγαλύτερη η τουριστική κίνηση, ο αριθμός των πτήσεων που εξυπηρετούν ανά ώρα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είναι μεγαλύτερος.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση σημειώνει ότι απορρίπτει στο σύνολό του το σχέδιο νόμου που προωθεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, και επισημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με τρόπο που θα καθοριστεί τις προσεχείς ημέρες.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η Ένωση επέδειξε θέληση συνεργασίας και υπευθυνότητα, σεβόμενη την αεροπορική κοινότητα και το επιβατικό κοινό, συμβάλλοντας με όλες της τις δυνάμεις στην εξυπηρέτηση της αύξησης της κυκλοφορίας και το ίδιο θα προσπαθήσει να πράξει εφεξής, προασπίζοντας ταυτόχρονα το μέλλον της εναέριας κυκλοφορίας και την ασφάλεια των πτήσεων και λαμβάνοντας προς τούτο όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα.
ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Τελώνης, πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων επεσήμανε ότι πλήγμα αποτελεί ακόμα και η ανακοίνωση της απεργίας, υπογραμμίζοντας ότι η κάθε καθυστέρηση δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σε μία ήδη βεβαρημένη περίοδο.
Ο κ. Τελώνης είπε ακόμα, ότι τους προκαλεί ερωτηματικά η απόφαση των ελεγκτών και ενδέχεται να διερευνήσουν νομικά την υπόθεση. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και δε θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο», τόνισε ο κ. Τελώνης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα