Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

ΣΕ ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΠΟΡΟ

Αθήνα
Δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα μαίνονταν χθες Κυριακή σε Αχαία και Πόρο, ενώ σε συναγερμό ήταν η πυροσβεστική υπηρεσία σε όλη τη χώρα λόγω του καύσωνα.
Πυρκαγιά σημειώθηκε σε δασική έκταση στο Νεώριο Πόρου. Στην περιοχή επιχειρούσαν χθες δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Παράλληλα, μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν στο Καστρίτσι Πατρέων Αχαίας. Η φωτιά, που ξέσπασε αργά χθες το μεσημέρι , έκαιγε αγροτοδασική έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς ωστόσο να την απειλεί. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με 5 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα να πραγματοποιούν ρίψεις νερού, ενώ μάχη με τις φλόγες έδιναν 55 πυροσβέστες με 14 οχήματα.
Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε στους Μπολαρίους Οιτύλου Λακωνίας, καίγοντας χαμηλή βλάστηση. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που κατόρθωσαν να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.
Υπενθυμίζεται ότι προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για αρκετές περιοχές της χώρας έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω και του καύσωνα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα