Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΑ ΠΑΧΙΑΝΑ

Την πεποίθηση ότι το επόμενο διάστημα ο Δήμος Χανίων θα καταφέρει να βρει τις αναγκαίες πιστώσεις, πιθανότατα μέσω του ΕΣΠΑ, προκειμένου να προχωρήσει στην ανάπλαση του χώρου βόρεια του 17ου Δημοτικού Σχολείου, στα Παχιανά, εξέφρασε προχθές το βράδυ ο δήμαρχος Κυριάκος Βιρβιδάκης.
Η επισήμανση αυτή έγινε από τον κ. Βιρβιδάκη στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις οδούς οι οποίες διαμορφώθηκαν με τη διάνοιξη τμήματος της οδού Ανωπόλεως και τη διαπλάτυνση τμήματος της οδού Ανδρoνίκου.
«Η διάνοιξη της οδού Ανωπόλεως ήταν ένα αίτημα για να μπορούν τα παιδιά να έχουν καλύτερη πρόσβαση στο σχολείο. Όπως είδατε έχουν γίνει μια σειρά από παρεμβάσεις, όχι μόνο στην οδό Ανωπόλεως. Παράλληλα υπάρχει μια υποχρέωση που αφορά τον χώρο που βρίσκεται βόρεια του σχολείου, όπου εκεί είχαμε κάνει μια πρόταση, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή στον “Θησέα” και πιστεύω ότι μέσα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και μέσα στις αναπλάσεις θα μπορέσουμε να δώσουμε εκείνη τη μορφή που απαιτεί ο χώρος, αφού, μεταξύ των άλλων, είναι δίπλα σ’ ένα σχολείο», τόνισε ο κ. Βιρβιδάκης.
Αναφερόμενος στην προχθεσινή εκδήλωση, ο δήμαρχος Χανίων σημείωσε ότι «έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία όχι πλέον εγκαινίων των έργων τα οποία κάνουμε, αλλά τις εκδηλώσεις των οδών, όπως τις ονομάζουμε, όπου ξεκινώντας με τις ευλογίες της Εκκλησίας δίδουμε επίσημα σε χρήση την περιοχή όπως έχει διαμορφωθεί, μ’ ένα συγκρότημα, με παραδοσιακούς χορούς, έτσι ώστε, μέσα από τη συνάντηση αυτή και να ανταλλάξουμε απόψεις για τη γειτονιά μας, αλλά και παράλληλα να ακούσουμε την άποψη των κατοίκων για το τι θα έπρεπε να γίνει επιπλέον σε κάθε περιοχή της πόλης».
Καταλήγοντας ο κ. Βιρβιδάκης ευχαρίστησε «όλους όσους βοήθησαν για τη διαμόρφωση αυτών των έργων στην περιοχή» και διαβεβαίωσε ότι «η προσπάθεια θα συνεχιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε οι γειτονιές μας να αποκτήσουν τη ζωντάνια που πρέπει να έχουν και τις δυνατότητες που οφείλει να δώσει μια Πολιτεία».
Σημειώνεται, ότι στην προχθεσινή εκδήλωση συμμετείχαν ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Αροδαμός» και μουσικοί από τον Σύλλογο Μουσικών Νομού Χανίων «Ο Χάρχαλης».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα