Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Στην έκθεση “Αγροτικός Αύγουστος”, που εγκαινιάζεται την ερχόμενη Παρασκευή στο παλιό λιμάνι, είναι έτοιμοι να μεταφέρουν τις κινητοποιήσεις τους οι κτηνοτρόφοι του νομού οι οποίοι συνέχισαν χθες τον αποκλεισμό των οικονομικών υπηρεσιών, της Α΄ και Β΄ ΔΟΥ Χανίων, στην οδό Τζανακάκη διεκδικώντας την άμεση απόδοση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009.
Όπως δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο πρόεδρος Κτηνοτρόφων νομού Χανίων κ. Γιώργος Βενετάκης ¨συνεχίζουμε κανονικά τις κινητοποιήσεις μας σύμφωνα με την απόφαση που είχαμε πάρει την περασμένη Πέμπτη και είχαμε ανακοινώσει ότι η κινητοποίηση θα είναι επ’ αόριστον. Διακόψαμε για το Σαββατοκύριακο και επανήλθαμε σήμερα(χτες)”.
Ο κ. Βενετάκης ανέφερε ότι “δεν έχει προκύψει μέχρι σήμερα κάτι καινούριο, δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση και καμία δέσμευση. Φαίνεται πώς το Υπουργείο δεν έχει δώσει καμία σημασία και έχει υπο-εκτιμήσει μάλλον την κινητοποίηση. Όμως η κινητοποίηση δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει με τέτοιο τρόπο, δηλαδή να απογοητευτούμε και να φύγουμε. Θα συνεχίσουμε εδώ μέχρι να πάρουμε μια απάντηση για την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης”.
Τέλος ζήτησε από το υπουργείο ή τα συναρμόδια υπουργεία “να έρθουν σε επαφή με τους κτηνοτρόφους, όσον αφορά τις ζωοτροφές, τις πληρωμές των σχεδίων βελτίωσης, τα πριμ των νέων αγροτών, το ‘ξεπούλημα’ της Αγροτικής τράπεζας. Δηλαδή δεν είναι μόνο το θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης, απλά είναι κάτι το πιο άμεσο. Το Υπουργείο πρέπει να ασχοληθεί με σοβαρότητα για την κατάσταση της κτηνοτροφίας”.
Ερωτηθείς εάν οι κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων θα συνεχιστούν σε άλλο χώρο ο κ. Βενετάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την κινητοποίηση ενόψει του Αγροτικού Αυγούστου. Όμως δεν μπορούμε να πούμε ακόμη πιο συγκεκριμένα πράγματα αφού πρώτα πρέπει να συνεδριάσει τόσο το Δ.Σ όσο και όλοι οι κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Πάντως είναι μια ευκαιρία που δεν θα αφήσουμε να πάει χαμένη”.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Την συμπαράσταση του στις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων του νομού εκφράζει με ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων και καλεί την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει στην άμεση επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση”ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των κτηνοτρόφων των Χανίων και καλεί την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση επίλυση των προβλημάτων των κτηνοτρόφων, ή τουλάχιστον να τους πει την αλήθεια ,αν είναι δυνατή ή όχι η επίλυση τους με δεδομένη την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι κτηνοτρόφοι ασκούν το επάγγελμα τους είναι δύσκολες και σκληρές γι’ αυτό και η πολιτεία πρέπει να δείχνει ευαισθησία και προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων τους¨.

Ελ.Φ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα