Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΙΝΩΟΣ
Άγνωστοι έκοψαν λάστιχα αυτοκινήτων
Τα λάστιχα αυτοκινήτων στην οδό Μίνωος έβαλαν στόχο άγνωστοι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών μας, άγνωστοι με αιχμηρό αντικείμενο έκοψαν τα λάστιχα αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στην οδό Μίνωος. Φθορές έπαθαν δέκα αυτοκίνητα τα οποία σύμφωνα με καταγγελίες είχαν αθηναϊκές πινακίδες.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ
Άσκηση στην περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης   

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα, Τρίτη 27 Ιουλίου, θα διεξαχθεί στην περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης, άσκηση ευρείας κλίμακας , προκειμένου το Πολεμικό Ναυτικό να ασκηθεί στο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών του ώστε να βελτιστοποιήσει το επίπεδο εκπαιδεύσεως του προσωπικού στην αντιμετώπιση περιστατικών μείζονος ατυχήματος με σκοπό την ασφάλεια υλικού και προσωπικού.
Η άσκηση είναι επιπέδου Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και το όλο έργο οργανώσεως, προετοιμασίας και διεξαγωγής έχει ανατεθεί στη Γενική Επιθεώρηση Πολεμικού Ναυτικού.   

ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ
Συνελήφθη 46χρονος

Στη σύλληψη ενός 46χρονου ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων, προχώρησαν τις πρωινές ώρες της Κυριακής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 46 χρονος συνελήφθη διότι “τις βραδινές ώρες της 24-7-2010, κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στον προαύλιο χώρο της οικίας του, ρίφθηκαν άσκοποι πυροβολισμοί”.

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ
Εκδήλωση για τη διά
βίου εκπαίδευση

Πιστοποιητικά σε πολίτες του νομού Χανίων που αποφοίτησαν από εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα, θα απονεμηθούν αύριο Τετάρτη σε εκδήλωση για τη Διά Βίου Εκπαίδευση.
Την εκδήλωση διοργανώνουν η Συντονιστική Επιτροπή των Δομών και των Αυτόνομων Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων Νομού Χανίων και η Νομαρχία, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου στην οδό Αντωνίου Γιάνναρη 2, στις 7.30 το απόγευμα.

ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ
Συνεχίζονται οι εγγραφές

Οι Εγγραφές μαθητών στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Εκκλησιαστικό Λύκειο Χανίων έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν έως τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ οι μετεγγραφές από άλλα σχολεία μπορούν να γίνονται μέχρι και τον Μάρτιο.
Για όλο το καλοκαίρι το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 28210 44475, 6977 916412 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση, elkriti@otenet.gr.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Μ. ΣΤΡΑΤΑΚΗ
Παρέμβαση για τα τροχαία στην Κρήτη

Τέλος στα συχνά θανατηφόρα ατυχήματα, που παρουσιάζουν έξαρση το τελευταίο διάστημα, ζήτησε με παρέμβασή του προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης. 
Όπως αναφέρει ο βουλευτής, διαστάσεις επιδημίας τείνουν να πάρουν τα θανατηφόρα τροχαία περιστατικά το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη. Ειδικότερα, μέχρι και τις 26 Ιουλίου, 14 ζωές, κυρίως νέων ανθρώπων, χάθηκαν στην άσφαλτο. 
Μάλιστα, ο φετινός Ιούλιος θεωρείται ο χειρότερος των τελευταίων χρόνων από πλευράς ανθρώπινων απωλειών στους δρόμους της Κρήτης.
Ο κ. Στρατάκης τονίζει ότι είναι ανάγκη η Πολιτεία να πάρει μέτρα, τόσο για την αστυνόμευση του οδικού δικτύου της Κρήτης, τουλάχιστον του ΒΟΑΚ και των κάθετων οδικών αξόνων, όσο και για την βελτίωση ορισμένων επικίνδυνων σημείων κατά μήκος των δρόμων αυτών, ενώ καταλήγει ερωτώντας τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθενται άμεσα να δώσουν τις ανάλογες εντολές στους αρμόδιους προκειμένου να μπει τέλος στα συχνά θανατηφόρα ατυχήματα.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Προβληματισμοί για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων

Τη διαφωνία της με τον σχεδιασμό και το περιεχόμενο της έκθεσης “Αγροτικός Αύγουστος” εκφράζει με ανακοίνωσή της η “Ανοικτή Συνέλευση Χωριών Βορειοδυτικής Κρήτης”, κάνοντας λόγο για μια “γιορτή δίχως νόημα για τους ανθρώπους της υπαίθρου”.
Στην ανακοίνωσή τους με τίτλο: “Αγροτικός Αύγουστος στο Καταχείμωνο της Αγροτιάς” αναφέρουν μεταξύ άλλων: “Τον τελευταίο καιρό οι Αρχές του τόπου πολύ προβληματίστηκαν για το αν και που θα γίνει ο φετινός Αγροτικός Αύγουστος… Μια διοργάνωση η οποία θα μπορούσε να δώσει χώρο στους παραγωγούς για γόνιμο προβληματισμό και αδιαμεσολόβητο διάλογο, μακριά από μεσάζοντες και τεράστιες αλυσίδες super-markets.
Κανείς από αυτούς δε θα μιλήσει για την εξευτελιστική τιμή του ελαιολάδου, τα πορτοκάλια τα οποία χάνονται, ή για τα κηπευτικά τα οποία παρά το τεράστιο καλλιεργητικό κόστος μένουν απούλητα. Χρησιμοποιούν σαν δόλωμα την τοπική φορεσιά, τους χορούς της Κρήτης τα οποίο είναι γέννημα των ανθρώπων της υπαίθρου και σήμερα παρουσιάζονται εντελώς επιφανειακά με μόνο σκοπό το θέαμα και το κέρδος”.
Παράλληλα επισημαίνουν ότι “το μοντέλο της βιομηχανοποίησης στην παραγωγή τροφής έχει από καιρό ισοπεδώσει τις αισθήσεις οι οποίες συνδέονται με τη γεύση. Το πιο ανησυχητικό το ζούμε ήδη. Η εικόνα ερήμωσης της υπαίθρου είναι ορατή ακόμα και το καλοκαίρι, ενώ ο συνδεδεμένος με τη γεωργία μέσα στους αιώνες κοινωνικός ιστός των χωριών έχει ανεπανόρθωτα ζημιωθεί. Ως άνθρωποι της υπαίθρου, μπουχτίσαμε με αυτούς οι οποίοι «συνδικαλίζονται», ακόμα και γιορτάζουν εξ ονόματος μας, την ίδια στιγμή που βλέπουμε τον ζωτικό μας χώρο να καταληστεύεται (ανεξέλεγκτες γεωτρήσεις, οικοπεδοποιήσεις, γιγάντιες ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά σε γόνιμη γη), ενώ παράλληλα οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Θεωρούμε ότι τέτοιου τύπου φιέστες δε μας ταιριάζουν”.
“Με πίστη σε μία αειφόρο και δημιουργική ύπαιθρο απέναντι στην εκμετάλλευση φύσης και ανθρώπου επιφυλασσόμαστε για αδιαμεσολάβητες αυτοοργανωμένες γιορτές αγώνα και αξιοπρέπειας, οι οποίες μπορούν ακόμα και στη μέση του χειμώνα να φέρουν το καλοκαίρι στις ζωές μας” καταλήγει η ανακοίνωση της “Ανοικτής Συνέλευσης από χωριά Βορειοδυτικής Κρήτης”.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
Εκπαίδευση έξι
Δημοτικών Αστυνομικών

Στην Δημοτική Αστυνομία Χανίων θα απασχοληθούν για την πρακτική τους εκπαίδευση έξι Δημοτικοί Αστυνομικοί από 16/7/2010 έως 31/8/2010, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χανίων.
Όπως αναφέρεται “σύμφωνα με το άρθρο 8 της υπ? αριθμ. 70765/14.11.2008 Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών «Εκπαίδευση των επιτυχόντων στο διαγωνισμό για την πρόσληψη Ειδικού Ένστολου Προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας» (ΦΕΚ Β2351), προβλέπεται ότι στον δεύτερο κύκλο (Κύκλος Πρακτικής Εκπαίδευσης) οι εκπαιδευόμενοι, αφού εξέλθουν της Σχολής Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιούν πρακτική εκπαίδευση σε Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και σε Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας πρωτοβαθμίων Ο.Τ.Α., οι οποίες επιλέγονται κατά την κρίση του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου.
Με Απόφαση του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου η πρακτική εκπαίδευση για τους υποψήφιους Δημοτικούς Αστυνομικούς καθορίστηκε να πραγματοποιηθεί για το χρονικό διάστημα από 14.07.2010 και για δύο μήνες κατά τις διατάξεις του άρθρου 10 του Π.Δ. 135/2006 (ΦΕΚ Α 153) σε Υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας Δήμων, που στελεχώνονται με δυναμικό άνω των 50 υπαλλήλων και για όλο το διάστημα της πρακτικής τους εκπαίδευσης”.
“Η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας Χανίων από 16/7/2010 έως 31/8/2010 θα προβεί στην πρακτική Εκπαίδευση 6 Δημοτικών Αστυνομικών. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί προέρχονται από τις Σχολές Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας Πτολεμαΐδας και Κόνιτσας και επέλεξαν τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας Χανίων.
Οι εκπαιδευόμενοι προέρχονται από τους εξής Δήμους:
Δήμος Ν. Κυδωνίας, 2, Δήμος Βριλησσίων, 1, Δήμος Πλατανιά, 1, Δήμος Αθηναίων, 1, Δήμος Χαλανδρίου, 1″.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ
Επίσκεψη αποδήμων
στο Κέντρο Αποκατάστασης

Το Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης θα επισκεφθούν σήμερα, Τρίτη, στις 10.30 το πρωί, αντιπροσωπεία της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων ομογενειακών οργανώσεων της Αμερικής, όπως ανακοίνωσε χθες ο Παγκρήτιος Σύλλογος Αποφοίτων του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας. Σκοποί της επίσκεψης είναι: η γνωριμία, η ενημέρωση για τις δραστηριότητες, αλλά και για τα προβλήματα που απασχολούν τα παιδιά του Κέντρου, η προσφορά δώρων στα παιδιά και η μελλοντική συνεργασία των αποδήμων με τα παιδιά του Κέντρου, καθώς και με τον Σύλλογο Αποφοίτων.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
“Οχι” στην πώληση
των ΕΛ.ΤΑ.
Την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης για την πώληση του 39% των Ελληνικών ταχυδρομείων, εκφράζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ελληνικών Ταχυδρομείων Νομού Χανίων με δελτίο Τύπου που υπογράφει ο πρόεδρος του Δ.Σ., Γιώργος Λουγιάκης.
Οι εργαζόμενοι στα Ταχυδρόμεία τονίζουν ότι «τα τελευταία 12 χρόνια, τα ΕΛΤΑ ήταν μια υγιής και κερδοφόρα επιχείρηση. Πολιτικές σκοπιμότητες της προηγούμενης Κυβέρνησης, ανέκοψαν τη δυναμική του Οργανισμού με επακόλουθο μια φθίνουσα πορεία, που οδήγησε τον Οργανισμό να κλείσει το 2009 με έλλειμμα 37 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που το τρέχον έτος αντιμετωπίζεται κύρια με περικοπές της μισθοδοσίας των εργαζομένων».
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων καλεί την κυβέρνηση και τη διοίκηση του Οργανισμού, να εφαρμόσουν πολιτικές «που στοχεύουν στην ανάπτυξη του Δημόσιου Ταχυδρομείου», ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του.
Οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση:
– «Να καταβληθούν άμεσα οι οφειλές του Δημοσίου στα ΕΛΤΑ.
– Να αποσυρθεί κάθε προσπάθεια να οδηγηθεί ο Οργανισμός σε δανεισμούς που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε οικονομική αφαίμαξη του και να μην ξανατεθεί αυτό ως θέμα στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ.
– Να σταματήσει οποιαδήποτε διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Ταχυδρομείου».
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Σήμερα στις 7 μ.μ., ο Σύλλογος πραγματοποιεί συγκέντωση στο εργατικό κέντρο Χανίων, όπου θα γίνει «αποτίμηση για δράση και ενέργειες στο προσεχές χρονικό διάστημα». Στη συγκέντρωση θα παρευρεθεί το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΣΤ-ΕΛΤΑ Χρίστος Κάλιας.

ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 8
Συνεδρίαση Δημοτικού
Συμβουλίου Χανίων
Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 27 Ιουλίου στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Μεταξύ των θεμάτων περιλαμβάνονται: Έγκριση απολογισμού Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων οικονομικού έτους 2010. Έκθεση φωτογραφίας αιρετών. Ονοματοθεσία κεντρικής αίθουσας κλειστού γυμναστηρίου. Αίτημα της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου. Συμπλήρωση της υπ?αριθμ. 380/2010 απόφασης του Δ.Σ., που αφορά την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στο Δήμο Χανίων και τα Ν.Π.Δ.Δ. Εγκατάσταση ασύρματου αναμεταδότη στον Πυροσβεστικό Σταθμό του Αγίου Ματθαίου από τον Σύλλογο Εθελοντών. Εκ νέου σύσταση επιτροπής κρίσης για την επαναπροκήρυξη της προτομής του Κ. Μητσοτάκη (γερο-Κωστή). Παράταση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Χανίων και Πολυτεχνείου Κρήτης του έργου «Αποξήλωση αμιαντούχων υλικών από το κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου Χανίων επί των οδών Κύπρου, Θεσσαλονίκης και Δωδεκανήσου» κ.α.
Δ.Σ. ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Η ένταξη του Δήμου Πλατανιά στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας είναι μεταξύ των 16 θεμάτων που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, την Παρασκευή 30 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ.

ΥΨΟΥΣ 29 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Υλοποίηση προγραμμάτων
Leader στην Κρήτη
Συμβάσεις συνολικού ύψους 29 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν την υλοποίηση τοπικών προγραμμάτων LEADER στους τέσσερις Νομούς της Κρήτης, στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013 υπέγραψε η αρμόδια υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.
Στους Νομούς Χανίων και Ρεθύμνου, που αναφέρονται μαζί στη σχετική απόφαση, ο συνολικός προϋπολογισμός των προγραμμάτων φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, με δημόσια δαπάνη τα 6,3 εκατ. ευρώ.
Σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνεται ότι «η περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος προσέγγισης Leader των Νομών Χανίων και Ρεθύμνoυ αφορά 17 Δήμους (111 δημοτικά διαμερίσματα), με συνολική έκταση εφαρμογής 1.046,47 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 44.366 κατοίκους. «Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των χωρικών ενοτήτων της περιοχής παρέμβασης, στην ανάδειξη του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος και στην προσέλκυση δραστηριοτήτων αειφορικής διάστασης», σημειώνει το Υπουργείο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για τα τοπικά προγράμματα LEADER στην ιστοσελίδα: www.oadyk.gr – Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης Α.Ε.
Στον Νομό Ηρακλείου ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει τα 11 εκατομμύρια ευρώ, με δημόσια δαπάνη τα 7,3 εκατ. ευρώ. Η περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος προσέγγισης Leader του Νομού Ηρακλείου αφορά 15 Δήμους (119 δημοτικά διαμερίσματα), με συνολική έκταση εφαρμογής 1.552,50 τευτραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 97.017 κατοίκους.
«Το τοπικό πρόγραμμα συνιστά δέσμη παρεμβάσεων μέσα από μία αναπτυξιακή στρατηγική η οποία αποσκοπεί στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής και στη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής οικονομίας που θα εξασφαλίζει την ευημερία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Στόχος είναι η ισόρροπη ανάπτυξη των τριών βασικών πυλώνων της αειφορίας, δηλαδή της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής, της προστασίας του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Στρατηγικός στόχος είναι να καταστεί η περιοχή παρέμβασης ένας ελκυστικός τόπος διαβίωσης», σημειώνει το Υπουργείο.
Στον Νομό Λασιθίου ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει τα 8 εκατομμύρια ευρώ, με δημόσια δαπάνη τα 5,1 εκατ. ευρώ. Η περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος προσέγγισης Leader του Νομού Λασιθίου αφορά 5 Δήμους / Κοινότητες (30 δημοτικά / κοινοτικά διαμερίσματα), με συνολική έκταση εφαρμογής 642,30 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 27.981 κατοίκους.
«Ο κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι “η διατήρηση ζωντανών και βιώσιμων αγροτικών κοινωνιών με ανταγωνιστική οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, ποιότητα ζωής και αειφόρο χρήση φυσικών και πολιτιστικών πόρων”. Οι στρατηγικοί στόχοι περιλαμβάνουν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής, τη διαφοροποίηση της οικονομίας, με την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού και συναφών υπηρεσιών, την παροχή ελκυστικών ευκαιριών απασχόλησης για τη συγκράτηση του ενεργού πληθυσμού στην ύπαιθρο, με ενισχυμένες ευκαιρίες σε νέους και γυναίκες, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την ενθάρρυνση δικτυώσεων και συνεργασιών σε μείζονες κλάδους της τοπικής οικονομίας, τη διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος», αναφέρει το Υπουργείο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για τα τοπικά προγράμματα Leader στους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου στις ιστοσελίδες: www.anher.gr – Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Ε. και www.anlas.gr – Αναπτυξιακή Λασιθίου Α.Ε.

ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ
Συνεδρίαση
καστανοπαραγωγών
Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Αγροτικού Συναιτερισμού Καστανοπαραγωγών Νομού Χανίων, στην Κίσαμο.
Στη συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Κισάμου στις 8 μ.μ., θα συζητηθούν τα εξής θέματα:
1. Μελέτη βιωσιμότητας για τυποποίηση – μεταποίηση του κάστανου.
2. Μελέτη έρευνας αγοράς.

ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΕΙΑ
Παρουσίαση υποψηφίων
από τον Γρ. Αρχοντάκη
Τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας  Κεραμειών  του συνδυασμού “Χανιά Ανοιχτή Πολιτεία”, θα παρουσιάσει αύριο, Τετάρτη, στις 8 το απόγευμα, ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης. Η ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει στο κέντρο «Όβγορο», στη Μαλάξα, ενώ παράλληλα με την παρουσίαση των υποψηφίων, ο κ. Αρχοντάκης θα πραγματοποιήσει και ομιλία με θέμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Εκδήλωση – συζήτηση
από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”
Την πρώτη εκδήλωση – συζήτησή της, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 29 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. η “Λαϊκή Συσπείρωση”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με θέμα: “Πολιτικές εξελίξεις – ΛαΪκή αντεπίθεση και μάχη των τοπικών εκλογών”, με ομιλητές τον Στέλιο Οργανό, υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης και τον Νίκο Παπαντωνάκη, υποψήφιο δήμαρχο Χανίων.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΝΤΑΝΟΥ – ΣΕΛΙΝΟΥ
Παρουσίαση θέσεων
από την Κίνηση Πολιτών
Tη συνεργασία της με τους πολίτες ξεκινά σήμερα, Τρίτη, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα του Δήμου Καντάνου, δίπλα από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, η Κίνηση Πολιτών του Δήμου Καντάνου Σελίνου. Η συγκεκριμένη Κίνηση, όπως αναφέρεται σε χθεσινή της ανακοίνωση, θα “ανοίξει τα χαρτιά της” για τον “Καλλικράτη” και το πρόγραμμά της, «εστιάζοντας την πολιτική της στην ισομερή ανάπτυξη του Σελίνου, στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών, στην προστασία του περιβάλλοντος, του αγροτικού εισοδήματος και της καθημερινής ζωής των πολιτών. «Η παρουσία των πολιτών ανδρών και γυναικών είναι αναγκαία, διότι, χωρίς τη συμμετοχή των τα εξαγγελλόμενα προγράμματα ποτέ δεν υλοποιούνται και οι Δημοτικές Αρχές ακυρώνουν στην πράξη τις προεκλογικές υποσχέσεις τους», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. «Εμείς καταδικάζουμε τους ξεπερασμένους τοπικισμούς που τορπιλίζουν την ενότητα και θα μπουν στο περιθώριο της κοινωνίας του Σελίνου», επισημαίνει η υποψήφια δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Στέλλα Αλφιέρη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα