Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ Μ. ΣΚΟΥΛΑΚΗ

Επτά άξονες προτεραιοτήτων για τον Δήμο Σούδας παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του, προχθές το βράδυ, στην περιοχή της Σούδας.
Παράλληλα, ο κ. Σκουλάκης απηύθυνε προσκλητήριο «σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας για αλλαγή σελίδας στον νέο Δήμο Χανίων».
Τον υποψήφιο δήμαρχο προλόγισε ο δήμαρχος Σούδας Γιάννης Περάκης, ο οποίος -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κ. Σκουλάκη- «τόνισε τη σημασία της υποψηφιότητας του Μανώλη Σκουλάκη αναφέροντας τη μέχρι τώρα αμέριστη στήριξη που παρείχε όλα αυτά τα χρόνια προς την Αυτοδιοίκηση από το μετερίζι του κοινοβουλευτικού καθώς και τη δυνατότητα που παρέχει η υποψηφιότητα του Μανώλη Σκουλάκη να ενώσει τους πολίτες σε μια πορεία προόδου και ανάπτυξης».
Παρουσιάζοντας τους επτά άξονες προτεραιοτήτων για τον Δήμο Σούδας, ο κ. Σκουλάκης σημείωσε πως «κυρίαρχο ζητούμενο για τον ίδιο και τους συνεργάτες του είναι η δυναμική αναπτυξιακή συνέχεια της Σούδας με άξονες το τρίγωνο λιμάνι – βιοτεχνικό πάρκο – αρχαιολογικοί χώροι», ταυτόχρονα με τη διασφάλιση και την επέκταση των δράσεων για την κοινωνική προστασία των ηλικιωμένων και ανήμπορων.
Παράλληλα σημείωσε πως «η Σούδα είναι ένας τόπος που είναι ήδη βεβαρημένος από την παρουσία των Ναυτικών εγκαταστάσεων, χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη, που δεν αντέχει περαιτέρω επιβάρυνση».
Οι επτά άξονες στους οποίους αναφέρθηκε ο κ. Σκουλάκης είναι:
? Η αξιοποίηση του λιμανιού ώστε να γίνει πόλος έλξης μεγάλων τουριστικών πλοίων και η ανάπτυξη ναυταθλητικών δραστηριοτήτων.
? Η περαιτέρω προστασία και ανάδειξη της νησίδας της Σούδας.
? Η βελτίωση της οδικής διασύνδεσης του αεροδρομίου με το λιμάνι.
? Η αποσυμφόρηση της πόλης από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων με την απ? ευθείας σύνδεση του λιμανιού με τον ΒΟΑΚ.
? Η αξιοποίηση των ιστορικών φρουρίων (Απτέρας, Ιτζεδίν).
? Η προώθηση του χωροταξικού σχεδιασμού.
? Η ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών.
Ο κ. Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, απηύθυνε προσκλητήριο για συστράτευση σε όλους τους ενεργούς πολίτες και σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας, με στόχο, όπως σημείωσε, «η επόμενη ημέρα, να βρει τον νέο Δήμο Χανίων, με μια ισχυρή Δημοτική Αρχή, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις και τις ευκαιρίες, που η νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης θα επιφέρει δρομολογώντας εκείνες τις δράσεις και παρεμβάσεις στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της, που θα απαντούν στις καθημερινές ανάγκες και στα αιτήματα των πολιτών».
Ο κ. Σκουλάκης, αφού αναφέρθηκε στα σημερινά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης (π.χ. έλλειψη επαρκών οικονομικών και ανθρώπινων πόρων) στάθηκε στη μεγάλη σημασία του «Καλλικράτη» για την υπέρβαση των υφισταμένων δομικών αδυναμιών, τονίζοντας πως «η νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης αποσκοπεί όχι απλά στην εξοικονόμηση πόρων των φορολογουμένων πολιτών μέσω του περιορισμού του αριθμού των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων, αλλά εμπεδώνει μια ανάπτυξη νέου τύπου που τα κύρια χαρακτηριστικά της θα βασίζονται στην αξιοποίηση των τοπικών και περιφερειακών συγκριτικών πλεονεκτημάτων, στον σεβασμό στο περιβάλλον και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».
Παράλληλα, ο κ. Σκουλάκης υπογράμμισε πως «με τον “Καλλικράτη” διασφαλίζεται η απρόσκοπτη χρηματοδότηση και η εξυγίανση των νέων ΟΤΑ» και πως «δημιουργούνται νέοι θεσμοί διαβούλευσης και συμμετοχής του πολίτη».
Αναφερόμενος στη Σούδα ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων τη χαρακτήρισε ως «Δήμο – πρότυπο» σημειώνοντας πως «ο δήμαρχος κα το Δημοτικό Συμβούλιο της Σούδας έχουν επιτελέσει ένα σπουδαίο έργο όλα αυτά τα χρόνια», το οποίο η νέα Δημοτική Αρχή Χανίων σκοπεύει να το συνεχίσει».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα