Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ

Για “τραγική κατάσταση της αυτοδιοίκησης” σε ότι αφορά τα οικονομικά των δήμων, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Χανίων κ. Κ. Βιρβιδάκης, ρίχνοντας το… γάντι στους συνυποψηφίους του να ασχοληθούν και να τοποθετηθούν πάνω στα “φλέγοντα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης”.
Ο κ. Βιρβιδάκης αφού εξέφρασε τη διαφωνία στις τακτικές συνυποψηφίων του να παρουσιάζουν τα ψηφοδέλτια τους 3.5 μήνες πριν τις εκλογές σημείωσε πως “πολλοί ενδιαφέρονται για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους καλλικράτειους δήμους. Μήπως είναι καρός να τοποθετηθούν για τα φλέγοντα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης; Δεν μπορεί να σφυρίζουμε αδιάφορα όταν η αυτοδιοίκηση βάλλεται και βαδίζει στην καταστροφή”.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος Χανίων στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ καθώς όπως υπογράμμισε εισπράτει την “έντονη δυσαρέσκεια συναδέλφων για την κατάσταση που επικρατεί”.
Αφού υπενθύμισε τη συνάντηση της ΚΕΔΚΕ με τον Υπουργό Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου πριν από μερικές εβδομάδες και την “τρομοκράτηση της” από αυτά που άκουσε, παρατήρησε πως “μάθαμε αυτές τις ημέρες ότι η δεύτερη δόση της ΣΑΤΑ έρχετε μειωμένη σημαντικά. Το σύνολο για όλη την αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να είναι 127 εκ. και διατίθενται 100 εκ. Υπάρχει η αβεβαιότητα αν θα δωθούν οι επόμενες δύο δόσεις που σημαίνει ότι θα σταματήσουν να γίνονται έργα από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ουσιαστικά καταργήθηκε ο “Θησέας” με την πρωτοφανή απόφαση που πάρθηκε, ανακλήθηκαν οι χρηματοστοδήσεις του ΕΤΕΡΠΣ, υπάρχει δραματική μείωση των κεντρικών αυτοτελών πόρων. Αυτά τα έχω πει επανειλημμένα όχι μόνο εγώ αλλά και η ηγεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης τα επαναλαμβάνει συνεχώς αλλά όπως φαίνεται σε ώτα μη ακουόντων”. Σε αυτό το σημείο ο δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που παρουσιάζονται στη μισθοδοσία του προσωπικού και στην σχεδόν οριακή πληρωμή των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Μιλώντας για τα χρέη προς τη ΔΕΥΑΧ ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρθηκε σε επικοινωνία που είχε με τον γ.γ. του Υπουργείου Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή ο οποίος και δεσμεύτηκε να δoθεί ένα ποσό 100.000 ευρώ για να μειωθούν οι οφειλές του κολυμβητηρίου προς την Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης. Ωστόσο αργεί πάρα πολύ η αποστολή των χρημάτων, όπως και ενός ποσού 150.000 ευρώ από το Ναύσταθμο με αποτέλεσμα τα προβληματα να διαιωνίζονται.

“Κάποιοι βιάζονται”

“Αιχμές” για συνυποψηφίους του που βιάζονται να παρουσιάσουν ψηφοδέλτια την ίδια στιγμή που δεν τοποθετούνται στα φλέγοντα ζητήματα της αυτοδιοίκησης άφησε ο κ. Βιρβιδάκης. “Σε ότι αφορά το ψηφοδέλτιο μας σε ένα πολύ μεγάλο μέρος έχει συμπληρωθεί. Δεν βιαζόμαστε να το παρουσιάσουμε. Είναι πρωτόγνωρο να συζητάμε ότι θα παρουσιάζουμε συνδυασμούς 3.5 μήνες πριν τις εκλογές κατά την άποψη μου πάντα. Οταν έλθει η ώρα θα το ανακοινώσουμε” ανέφερε ο κ. Βιρβιδάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα